Thursday, July 17, 2014

Kaison Paradigm Mall

Assalamualaikum....ahad lepas umi kuar berdatingan ngan adik pompuan umi...tujuannya nak terjah Kaison kat Paradigm Mall....lebih kurang kul 1 gitu kitorg gerak ke sana...haa ni la kaison nya...meriah dgn barangan deco rumah yg harganya berpatutan....org pompuan kalau masuk sini mmg meroyan hahahaha, mcm umi ni....dok dlm tu je dah 3 jam...acaner tu ^___o

 
Ha section paling lama umi meroyan kat section wallpaper nih...mak aiii cantik-cantik designnya...tambah plak harganya tersangat la murah...satu roll tu rm19.90...ukurannya 45cm x 10 meter...memang berbaloi la nak membeli hehehehe
 
Disebabkan raya aidilfitri thn ni tak balik kg so mood raya dipupuk dgn deco raya rumah...bajet ada la sikit sbb umi tak membeli baju raya umi pun, cukup la sekadar yg mana ada je...baju raya kiddos harus ada, tggl sikit je lagi nak membelinya...pasal wallpaper ni senang sgt nak pasangkan dia kat dinding ni sbb dia sticker wallpaper...so tak leceh ngan gam semua tu...

 

Ni troli yg umi shopping kat kaison tu...tak byk brg pun sbb aim pada wallpaper je sebenarnya...puas hati la dpt menjengah ke sini...kalau tgk bakul bawah tu umi amik patut segi-segi tau..sekali nak byr sib baik la cashier tu kata yg tu kena pakai gam bkn jenis stiker...so terus cancel amik yg tu and pilih yg lain

 
Close up brg yg umi beli...

 

Ni patern yg umi pilih utk letak kat ruang tamu...simple je coraknya...amik yg patern kecik-kecik sbb ruang tamunya tak la besar and luas sgt....

 

And ni la hasilnya...start keje menampal ni kul 12 hingga la ke pukul 3 ptg....mmg penat la sbb umi yg panjat turun naik tangga pasangkan wallpaper ni...sbb nya bila mr.papa yg buat umi ni byk bunyi, cam tak puas hati hahahahaha...so panjat la tangga sdr...mr.papa geleng kepala je la ekekeeke...utk satu dinding ni umi pakai 4 roll so ada lagi balance 4 roll....

 
Yg ni plak tampal kat pintu...corak cam kayu gitew warna coklat...ni pintu bilik irfan...ambik dah berseri dah rasanya teratak kecik umi nih hehehehe
Ok tu je nak share kali ni...sesape yg nak merasa wallpaper yg harga bajet cam umi ni try la ke kaison ye...mmg berbaloi umi ckp....
 
Nota Hati : ari ni umi giliran lajuran umah umi wat moreh ngan berbuka puasa...umi ditugaskan buat sira labu...mak aiiii....seram je rasa sbb dah lama tak buat...ari tu buat pun tak brp nak menjadik..so kali ni pakai helper mr.google cari resepi and cara mudah utk buat sira labu ni...wish me luck yeh ^____^

 

18 comments:

Zee Suhaini said...

cantik jugak yang kat pintu tuh..rasa cam nak mencari jer ni..kaison tak puchong ni ada tak??

Naemah Umi said...

zee kaison ada kat dua tempat je..kat paradigm mall ngan kat kl festival city...ada gak yg kata wallpaper ni kat mr DIY pun ada jual tapi tak byk choice

adianiez AIDA said...

aida x pernah jumpa lagi kaison ni kat melaka.... mcm best aje wallpaper tu. teringin nak membeli nya deko for raya nanti.... hmmmm mana ekk kaison ni? google jap.

Nad MamaZN said...

bestnya! teringin nak deko2 guna wall paper ni..nak kasi tau papazakwan la, ajak pi sini nnt hehe

Nad MamaZN said...

eh jap, senang tak nak cabut semula? kot thn depan dah tak berkenan ke, ada lekat-lekat bekas gam x nanti ek?

Naemah Umi said...

adianiez AIDA...kat melaka tak sure plak..baik ask mr google eh :D

Naemah Umi said...

Nad MamaZN...ada gak umi tanya group pasal wallpaper ni senang tak nak cabut bila tak nak, diorg kata senang je,tak tinggalkan kesan pun...and umi ada try cabut time tampal tu, ye la ada yg senget kan, cam senang je, and tak de kesan pun...insyaallah :D

LYAfrina said...

best,,
suka g tmpat2 camni.
hrp buka caw kat kuantan

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Cantiknye wallpaper tu..yg kat pintu tu pun cantik..

sarah shamsyul said...

Mahkota parade mlk ade

Aina said...

Salamm..nk tnye..wallpaper yg dipasang tu mudah tercabut tak? sbb sy ada baca kata gam dia tk berapa kuat then kena beli gam khas? betul ke? sy mmg plan nk beli wallpaper kaison ni..tq

Naemah Umi said...

Wsalam aina..setakat ni umi pasang tak de tercabut lg..insyaallah tahan kot :)

norzilla isa said...

Brp harga 1 roll wallpaper tu ye?

norzilla isa said...

Salam.. nak tanye brp harga 1 roll w.paper tu ye?

Naemah Umi said...

Norzilla isa...satu roll rm19.90 kat kaison

che mie said...

as salam,berapa ukuran dinding yg puan tampal wall paper tu,tq

mas wahab said...

kak 1kotak gam untuk 1roll wallpaper ke?

mas wahab said...

kak 1kotak gam untuk 1roll wallpaper ke?

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat