Wednesday, October 29, 2014

Nutella Cupcake

Assalamualaikum

Dua hari lepas umi buat nutella cupcake nih...tu pun semua sbb nawfal

Nawfal : mi jom wat kek

Umi : ala...umi penat laaa

Nawfal : lapar ni (sambil tunjuk perut dia)

Umi : ye la ye la...jommmm

(umi dgn nawfal pimpin tgn pegi dapur...sudahnya tinggal umi sorang je membaking kek huhu...sib baik kejap je nak buatnya)

Tiga barang je yg perlu ada utk buat nutella cupcake ni

5 sudu besar tepung gandum

Sebiji telur

1/2 cawan nutella

(Adunan ni dpt 20 biji cupcake yg saiz kecik2 comel heheheh)

 

Gaul sebati semua bahan td...pastu letak dlm cawan cupcake tuh

 

Bakar dalam oven suhu 170, dalam 10 minit...ikut kepanasan oven memasing yeh

 

Then tadaaaa...dah siap..kuar dr oven letak kat atas bekas ni...terus kena cukai dgn nawfal...blum sempat sejuk lg tau....lapar sgt la tu + ngengada kehkehkeh

Umi : panas lagi tu,cemana nak mkn

Nawfal : lapar ni (sambil selak baju tunjuk perut comel tuh)

Umi senyum je laaaa

 
Kejap je dah abis 5 biji cupcakes dia makan...
Umi : simpan utk papa ngan mirul sikit eh
Nawfal : ok...
Umi : papa 5, mirul 5 eh...boleh?
Nawfal : ok
Nampak tak...dah malas layan umi sbb mulut sibuk dok ngunyah cupcake
 
Sambung makan depan tv plak...umi kat depan pun dia tak layan huhuhu

 

Sape ada anak kecik boleh la try buat nih..senang dan cepat...yg penting kiddos suka

^__^

 

Tuesday, October 28, 2014

Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih .


Berita baik untuk semua kaki shopping online kerana Lazada Malaysia akan menganjurkan 1 jualan besar-besaran selama 1 hari pada 11th November 2014 dengan potongan harga sehingga 94%. 



Terdapat Flash Sale selama 1 jam untuk setiap satu kategori (12 Kategori) bermula 11 pagi hingga 11 malam! Harga rendah ditawarkan untuk semua kategori di Lazada Malaysia sepanjang Flash Sale. 

Mark your calendar and Jom Gegarkan Jualan Hebat ini dengan klik link ni : Jualan Hebat 

Any update tentang jualan besar-besaran ini sila ke Lazada Malaysia !! 

Ini adalah Blogger Giveaway Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama Kisah Emas Putih. 11 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah berjumlah RM 700! Untuk sertai contest ini, sila ke blog Kisah Emas Putih dengan ke link ini : LINK CONTEST .

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Birthday Party Frozen

Assalamualaikum

Sabtu lepas kitorg attend birthday party anak kawan umi...kawan sekolah menengah dulu...lama tul tak jumpe walaupun dok area Putrajaya huhuhu...bz dgn life memasing kan...seperti biasa kalau anak gegurl mesti demam dgn frozen kan, camtu gak la dgn anak kwn umi ni kihkihkih

 

Ada dua kek sbb meraikan dua birthday girls...

 

Kat luar plak ada table of candys...memacam candy ado...meroyan la kiddos nmpk semua nih kihkihkih

 

Ada gak soto, spagetti, sandwich,mihun goreng and ect....semuanya sedap-sedap...kenyang perut

 

Barisan kiddos yang ada...ambil tempat utk posing and cake cutting

 

Ha ini lah birthday girls tu...dedua comel and cute mcm mak dia

 
Ok ni pic kami sefamili yg hadir except Irfan (ada kat umah, adik umi tlg jagakan sekejap)
 
Sibuk sgt mak pengantin nih...sempat gak tarik dia jap utk snap pic sekeping dua...

 

Kawan sekolah menengah....kekal persahabatan sampai sekarang...alhamdulillah

Ok tu je citernya...byeee

^___^

 

Monday, October 27, 2014

Klinik Pergigian Izra,Putrajaya

Assalamualaikum

Jumaat lepas mr.papa terpaksa amik cuti sbb jaga umi dgn irfan yg sakit huhuhu...umi sakit gigi sampai demam....Bila demam dah kebah sakit gigi tu masih lagi rasa...uhuksss...dok la pikir byk kali nak pegi klinik kesihatan presint 9 tuh...malasnya la hai nak ngunggu lelama

So kekdahnya gunakan hujung jari ask mr.google pasal klinik gigi yg berdekatan....then tadaaaaa...dapat tahu pasal klinik pergigian Izra kat presint 8 nih...

review pun semua cakap best dan selesa...nasib baik time umi pegi tu tak ramai org...fuhhh lega

 

Ditemani si mirul nih...sayang kamu lah hehehehe.....bila dah tiba giliran Dr. Check la gigi yg sakit tu...katanya bengkak gusi je so dia suggest buat scalling (erkk betui ke eja nya camni eh huhuhu)

Kejap je dah siap...rasa tajam semua gigi hahahaha.....ubat utk bekalan,makan sampai habis,antibiotik katanya huhuhu.....utk semua service tu td termasuk ubat rm105 (ubat tu rm15)

 
Alhamdulillah sekarang dah baik dah sakit giginya....dapat la senyum cikit kehkehkeh
 
Selingan : minggu ni si mirul final exam kat sekolah...umi doakan semoga mirul beroleh ketenangan dan dapat menjawab semua soalan peperiksaan...aamiin....ari ni start dgn exam pendidikan seni...chaiyok!!!

Sekian umi bercerita hari ini ^___^

 

Tuesday, October 21, 2014

Thai Express

Assalamualaikum

Ari Ahad lepas umi kuar dgn adik umi....pergi Mines je...dia nak cr baju keje hehehe...umi pun ada nak beli barang irfan skit....

 

OOTD umi hari tu...semua serba pink,dgn lipstik pun merah hahahaha...dr jauh dah nmpk nih...

 

dah penat meround kedai dlm Mines tu,masa utk isi tangki perut lak...tgk semua kedai ramai sgt orgnya...so decide nak try makan kat kedai nih,Thai Express

 

Perut uminni tak de la lapar sgt so tak oder nasi...makan ni je..nama lupe daaa...tapi ni sebenarnya kuewtiew kungfu,sedap....ada rasa pedas masam gitu

 

Desert umi order mango glu rice a.k.a pulut mangga...sedap gak, 1st time tau umi makan pulut mangga nih,boleh la masuk kat tekak nih...pulut tu best sgt rasa lemak semua da

 

Air plak order air kelapa je...haus sgt,dpt rasa ni sejuk je tekak

 

Ni adik umi punye order....honey chicken rice...umi ada rasa skit...hurmmm tak kena dgn tekak umi huhuhu

 
Adik umi punye desert...coconut red ruby...yum yummmm
Makan kat sini umi rasa ok la sbb tak ramai org...relaks je rasa...kedai ni pun letak kat sebelah wing ares secret resepi tuh....
Dah kenyang makan semua..kami sambung meround mines lagi hehehee
Bye byeeee

 

Monday, October 20, 2014

Jeruk Mangga Trend Sekarang

Assalamualaikum

Seminggu lebih tak update blog...bz sgt plus mr.papa out station...dua kali plak tu bulan ni huhuhu....

Sekarang ni kalau bukak je fb ramai yg dok share buat jeruk mangga nih...trend skrg ni jeruk mangga yg buh asam boi dgn cili padi tuh.....mak aiii...sekali tgk bleh tahan lagi,tapi bila dah byk kali jawabnya wajib buat lah sbb dah teringin sangat kan, kecur liur tau...nahhh amik, dah buat pun...sebalang je cukup sbb bkn ramai yg nak makan pun...

Eh korang pun buat la gak ye sbb sedap and senang je...bahan pun tak remeh....just guna asam boi,cili yg dihiris, buah mangga, garam dan gula secukup rasa...gaul sebati semua tu dgn mangga yg dah dipotong...tunggu dalam 4 ke 5 jam baru makan...sedapnya la haiiii....

 

Ok umi nak sambung mkn jeruk ni...tgk pic ni terus meleleh ailiur nih...

 

Friday, October 10, 2014

Tengok Gerhana Bulan 8 Okt 2014

Assalamualaikum

8 Oktober 2014 kan gerhana bulan, so mr.papa bawak dua kiddos ni pergi Masjid Besi sbb nak teropong gerhana bulan tu...wahhhh mirul kemain lagi melompat happy...pengalaman baru katanya

Ramai gak yg dtg...mmg penuh la...meriah sangat

 

Memula diorg teropong tak nmpk sbb jerebu kuat kan...dalam kul 8 lebih gitu alhamdulillah dah clear...boleh la nmpk gerhana bulan tu....

Mirul in action...mmg tak lepaskan peluang try teropong

 

Nawfal walaupun kecik...still nak try gak...terpaksa la angkat dia sikit sbb rendah kan...suka dia ...

 

Ada gaya nih ^__^

 

Dua tiga kali guna teropong nih...ye la time ni la nak merasa ye dak... Hehehee

 

Dah semua dah try...giliran mr.papa plak

 
Ni la pic gerhana bulan yg sempat mr.papa snap...walaupun tak clear sgt tapi nmpk la gerhana bulan tu...Subhanallah,cantek sgt

 

Balik rumah riuh dgn citer mirul...pjg lebar dok citer kat umi pasal gerhana bulan ni...alhamdulillah dapat satu pengalaman baru ye sayang

^___^

 

Thursday, October 9, 2014

Aidiladha 2014 Kami

Assalamualaikum

Lama betul tak update blog ni...bila cuti am,blog ni pun ikut sama cuti hehehe...maklum la tuan blog bz dgn famili....ni umi nak update pasal raya korban kami...tahun ni tak buat korban pun sbb lembu dah full booked...tapi jgn plak kata tak meriah...meriah jugak tau,meriah dgn daging korban yg org dok bahagi-bahagi tu...kenyang dua tiga hari makan daging....alhamdulillah

Sebelum maaf sesgt sbb kualiti pic kurang memuaskan..almaklum la amatur yg snap...tgk la nawfal tu, takut sebenarnya nak tgk lembu kena sembelih...takut patutnya tutup mata,ni tutup telinga...apa kes sayang oiii ekekeke

 
Tgk bebudak lain semua pakai casual je...si nawfal dgn mirul siap baju melayu sepasang bersampin ha...maklum la raya kan...ni kes pegi solat raya pastu terus sambung tgk org sembelih lembu...tak balik umah tu...adehhh excited punye pasal nih

 

Tadi tgk dr jauh...ni dtg dekat skit...nk nmpk clear view tu

 

Mirul siap berkupiah ha...suruh balik tukar baju tak nak, takut terlepas tgk lembu kena sembelih...hurmmm layan kan je la

 

Ok ni mr.papa...join utk melapah daging lembu korban...kalau kat kg pun mmg ni la tugas dia hehehe...

 

Ok la tu je citer raya korban kami thn ni..alhamdulillah sgt sbb dpt byk daging...mmg puas makan daging dua tiga hari ni hehehehe

^___^

Nota Hati : mata panda betul dua tiga hari ni sbb dok melayan citer korea..Good Daughter..Hana.....mmg banyak sgt episod citer ni...cecah ratus gak la huhu..cannot tahan mau layan jugak sbb best citer ni..lenkali umi share link utk tgk citer ni yeh sbb umi tak tgk kat viki...

Wednesday, October 1, 2014

Outing Ahad

Assalamualaikum

Ni kisah Ahad lepas...kami bergilir kuar outing...pagi tu mr.papa outing dgn mirul...pergi ke Show Alami Proton

 
Yg excited si mirul ni la...kemain lagi geng dgn papa ye
 
Kat situ mr.papa dgn mirul bleh tgk cara nak pasang kereta proton....sungguh teruja amirul nih..balik umah dok citer pasal tu je...tapi tu la dlm tu tak leh snap pic...so ini je la yg ado hihihi
Pic kenangan

 

Sesi petang umi plak kuar outing dgn nawfal...ke majlis hari jadi anak ofismate umi...kami sampai awal la jugak...tak de org so snap pic berdua dgn nawfal

 
Haa ni la besday girlnya...comel berdress gitew...comel sgt la awak ni shafi...aunty geram tau hehehe

 

Macam-macam makanan ada...nawfal suka makan spagetti dgn mihun sup cik ct buat tau...byk dia makan....tapi tak snap pic makanan...malu nak snap ekekeke

Ok dah kenyang makan semua...msa utk balik...time ni nawfal dah ajak balik dah sbb dia tak dek kawan nak main la tuuuuu...tangkap dulu mak pengantin dgn besday girl ni utk snap pic...so tadaaaaa ^___^

 

Terima kasih siti sbb sudi jemput kami...lain kali bleh jemput lagi ekekeke

Ok dah...byeeee

 

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat