Friday, July 29, 2011

Selamat Berpuasa di Bulan Ramadhan al-Mubarak

salam ari jumaat
hari ni dikesempatan ini umi sekeluarga ingin mengucapkan
selamat menyambut bulan Ramadhan al-mubarak
 yang bakal tiba
semoga ibadat puasa pada tahun ni
mendapat seribu keberkatan dari-Nya
amin

kami bersyukur pada-Mu
Ya Allah kerana diberi peluang untuk merasai sekali lagi
bulan Ramadhan pada tahun ini
 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, July 28, 2011

Dia Ngap Sorang Jew

hai...salam khamis semua
kalau smlm umi citer pasal irfan
ari ni umi nak citer pasal mirul plak

mirul ni skrg kuat mkn
tapi badan maintain je tak besar2 hehehe
cer tgk pic ni
syok btul dia mkn keropok pedas tu
satu plastik tu dia balun sorang2
time umi snap pic ni pun dia tak perasan
mmg btul2 syok la tu
(^_^)

see dah nak abis dah
sambil makan sambil tgk tv
mana tak abis nye kihkihkih

hahahaha dah perasan umi dok snap pic dia
terus bg pose senyum katup mulut kahkahkah
cam bese la

ok ni umi nak update pasal mirul lani

* suka sangat mintak nasi kul 11 ke atas 
walau pun sblm tu dia dah mkn nasi ngan kitorang ni
yang jadi mangsa nye en.papa la kena masak nasi tgh2 mlm tu

* kalu nak tido selalu suh umi or en. papa baca kan doa tido, 
selagi tak baca selagi tu la dia tak tido
bila umi tanya nape
dia kata tak nak mimpi masa tido nanti kihkihkih

* sekarang ni suke sgt mintak umi masakkan memacam kat dia
example puding caramel, kuew tiew goreng and telur rebus
kalu umi tak nak buat mana2 satu yg dia mintak tu
nak tau dia kata pe
'umi ni kedekut la'
huhuhhu...tu la word dia

ok la uols...tu la serba sedikit pasal mirul lani
bye bye 

happy blogging
ok la uols.....tu la sikit sebyk pasal mirul lani



 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, July 27, 2011

Dodoi Adik vs Syok Sendiri

salam ari rabu semua hihihi
ramai tul yg wat wordless wednesday ni 
dah jd trend kan
tp don wory
umi tak join trend tu ari ni yeh hikhikhik

ni nk citer pasal ank umi yg sulung
yupp pasal irfan
dia ni umi tak tau la sejak bile ntah minat nyanyi
ermm seigt umi time preggy kat dia tak dek la minat nyanyi pun kahkahkah
asal adik nangis je mesti dia nyanyi
kate nye nak pujuk/dodoi baby huhuh
ye la tu

cer tgk ada bakat tak kihkihkih
yg kat tgn nye tu deodorant en.papa yg dia amik tuk jd kan microfon
kreatif tak ekekeke

ok now cer dgr suare dia lak
layan eh (^_^)
video

orait dah dgr kan
so pe pendapat korang semua
picing lari tak lalalalala

xtually ada lagi 2 video yg dia dok nyanyi tu
tp lmbt lak nak upload nye
so umi up yg ni je la ek
ok la tu dr tak dek kan

ok la uols
tu la story pasal irfan ni

happy blogging yeh
 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, July 26, 2011

Aktiviti Otot dan Peluh

salam semua
waaaa entry pasal otot plak kali ni
hihihihi

ok nk citer nye
mggu lepas masa kt PD gak
lepas en. papa abis keje nye
irfan ngan mirul nk swim2
tp sblm tu kitorg bg tau nk g gym dulu
nk wat aktiviti otot dan peluh kikiki

en.papa la beria nk g sana
nk jg cam pic ni kot wakakaka

pintu masuk gym dan sauna

ni lak dia nye rules & regulations

ruang gym ni tak la besar sgt pun
tp ok la dr tak dek kan
yg kat sebelah kiri pintu kat tangga tu la tmpt sauna nye

budak ni sibok je nk lari atas treadmill ni
byk nk main dr nk bina otot kihkihkih

ha ni la bilik sauna nye
kecik je kan
umi rase muat dlm 3 org badan sederhana besar


ye ni dia org yg beria nk ke gym kihkihkih

aik leh lg senyum ye bang (^_*)
kuat nye abang wakakaka

ha nk try yg ni lak
cam tak gerak je sayang
tak cukup kuat ni huhuhu

mirul plak try treadmill ni


eh eh jeles nye
nk snap pic gak
nawfal try bicycle tp tak sampai nk kayuh la lalalala

chak!!!! umi ngan nawfal (^_*)


tu la story mory pasal bina otot ni
oh ye...yg sauna tu tak try sbb lepas tu ada agenda terjun kolam
hero2 dah melompat2 nk ke sana 

happy blogging yeh

 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, July 25, 2011

Acara Wajib Dah Skrg Ni

hai hai salam ari isnin semua
cemana ngan ari minggu lepas
syok ke tak syok
umi nye weekend tak dek ke mana
just g swim2 je

sekarang ni cam ada jd acara wajib dah tuk kitorg
ye la kalu nginap di hotel mesti ada acara swim2 ni
mentang2 la irfan dah ala ala pro renang
kihkihkih
so jom kiter layan pic swim-swim yg umi snap ari selasa (19 Julai 2011)
time g PD tu
zassssssssssssssssssss

tgk tu kemain lagi diorg ni
diorg dah leh swim2 tanpa en.papa join skali lam pool tu
kalu tak seblm ni mmg en.papa la yg diorg jd kan pelampung kahkahakah
walau pun en.papa tak join terjun lam kolam tu
dia still ada kat tepi2 tu dok tgk2 je
(^_^)
ha tgk gaya irfan tu...
mmg skrg selambe je dia terjun cam tu
umi je kenkadang kecut perut huhuu
yg mirul lak tak berani lg nk terjun2 cam irfan tu
lum sampai seru la kot kihkhkih
hahahaha tercungap2 nak amik nafas
slalu gak umi ckp kat dia
'irfan, amik nafas dulu br terjun/selam'
pastu mesti dia jawab
'oooo, ok bos'
(^_^)
mirul ni cukup marah kalu kitorg selamkan dia
sbb dia tak reti nak tarik nafas simpan lagi kuiukuikui
tgk tu berkejar nak men gelongsor lak
ha ni nawfal
ada hati gak ni nak men air

so kasi chance dia rendam kaki je
tu pun kemain bising mulut ngan bahasa jerman dia ekekeke

time ni irfan dok nyanyi lagu 'polis entry'
tu yg tunjuk2 kaki tu 
ok la tu la entry swim2 kali ni
t jumpe lagi ye di next entry
byeeee

happy blogging
 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Sunday, July 24, 2011

Wajah Baru CHM

salam semua...
ari ni mood ceria
sbb blog CHM umi dah dpt wajah baru
so comei...hikhikhik
(^_^)
wajah baru CHM ni adalah hasil tangan dari wan hazel
pada wan, umi ucapkn mekasih 
sanggup layan request bebagai ni dr umi hihihi
sape yg nk wan hazel design kan blog template, 
sila sila lah hubungi beliau

ok apa kata anda ttg wajah baru CHM ni (^_^)

happy blogging
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, July 22, 2011

Pe pe aje...janji kamo happy

salam ari jumaat semua
ok straight to the topic kihkihkih

sape tau ape itew igloo
igloo maksud nye rumah salji bangsa pendayung
ni btul tau sbb umi dah google
tapi kat sini umi nak citer pasal umah salji je

nape plak ye
cer tgk pic bwh ni
ha dah nmpk kan
kihkihkih ni la umah salji yg dimaksudkan

umi beli ni dah bertahun dah...
ari tu tetiba jumpe time dok kemas umah 
so en.papa rajin la memasang nye
yg happy irfan ngan mirul la
siap tido dlm tu tiap2 mlm
tak dek dah nk berkepit bwh ketiak en.papa dah
atas permintaan mirul umi letakkan la nawfal dlm tu
sbb kata nye nak men pondok2
erkkk pondok2
Pe pe aje...janji kamo happy

happy blogging yeh


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, July 21, 2011

Alhamdulillah...berjaya (^_^)

salam semua
wah dah lama tak online blog
windu sesgttttt ekekeke

1st syukur sesgt sbb rayuan yg umi wat ari tu berjaya
rayuan ape ye
ha ni la rayuan nye
rayuan tuk tukar skolah irfan
citer nye ari tu apply skolah tuk irfan
kitorang mintak skolah presint 16(1)
tapi kan time isi online tu nama skolah tu tak dek lam list
 sbb list tu dia ikut kawasan tmpt tinggal

so sudah nye apply dulu presint 16(2)
lepas apply tu br leh wat rayuan
maka kami wat la rayuan and memcam alasan yg kami bg

smlm bile bukak website dia
alhamdulillah dapat gak kat skolah presint 16(1)
tahun depan dah darjah 1 da irfan ni
rase cam dah tuo hehehe
cam mimpi lak akan ada ank darjah 1 ni hehehe

ok uols
tu je entry umi kali ni

happy blogging
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, July 20, 2011

Tak Sangka Ada

apa kabar semua
hope sihat2 la semuanya ye
smlm umi tak sempat nak auto publish
so smlm tak dek la entry nye

now umi dah online so leh la update blog
kikikiikiki

ermmm kali ni citer pasal air zam zam ni
kalu dolu2 nak kan air zam-zam ni 
mesti kirim ngan sesape yg g wat umrah or haji
itu dulu2 ye...
skrg ni tak yah kirirm or g sana da
sbb dah ada jual kat supermarket

yupp btul...tak tipu
tgk pic bawah ni
ni la air zam-zam tu
umi beli tau
nak tau kat mana
kat care4 alamanda (^_*)
kisah nya
ari tu masa beli barang2 kat sana
time nak bayar tu
kat kauter tetiba tgk ada air ni
so lepas tilik2 and dah sure btul2
maka umi dgn jaya nye merembat dua botol air tu

balik umah try air tu
oooo mmg btul air zam-zam
rase nye mmg sama
so tak sangka skrg ni dah ada jual air zam-zam ni
korang pernah jumpe tak??? (tetiba)

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, July 19, 2011

Best Nye Rencah Ni

 hai hai semua
bertemu kiter lg di alam maya ni tuk entry mkn2 jugak (^_^)
kali ni umi up entry pasal serbuk perencah ni
brand Bestari

rencah ni umi beli time ada jualan puspanita kat opis ari tu
ada sale...beli rencah tom yam + rencah black paper dapat free tupperware
pd mula nye nak beli yg tom yam je pastu
 terpengaruh plak ngan tupperware tu
so beli la dua rencah tu
dan dpt la tupperware tu
(eh byk lak tu tu tu )

ha ni la rencah nye
bg umi tak nyesal la beli ni sbb sgt sedap and mmg umi gune tuk masak
bkn sesaje beli (erkkk ada ke org beli tuk sesaje kuikuikui)

oh ya...beli ni dpt free kad resepi ni gak
balik umah umi try la buat mihun goreng tom yam 
(ngah kemaruk ngan mihun jenis ni huhuhu)
mmg menjadi la and rase nye ummmpphhh gitew

resepi yg dlm kad tu tak try lagi
insyallah akan try gak sbb umi tgk resepi nye senang2 je
 ok cam biase bile nak snap pic ada la model tak bergaji 
heheh kali ni irfan plak model nye
ari tu mood dia ok so leh la snap
asik2 mirul je kali ni bg chance tuk irfan lak kihkhikih
 antara resepi2 yg ada lam kad ni
- Tempe goreng berempah tom yam
- salad ayam perisa tom yam
- spagetti ayam lada hitam
- hot pot daging lada hitam
- ikan bersos lada hitam
- hot pot tom yam makanan laut
byk gak kan resepi nye
oh ya
rega tuk satu paket rm7.50
rase-rase 1st-1st yg umi nak try dr resepi ni ialah
spagetti ayam lada hitam
sbb cam lain dr yg biase hehehe

orait tu jek entry umi kali ni yg nak dikongsi


happy blogging ye
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat