Tuesday, July 16, 2013

Noxxa Pressure Cooker

Salam pagi semua readers...ari ni dah masuk 7 Ramadan kita berpuasa...alhamdulillah..kejap je rasa kan...semoga kita semua diberi kesihatan yang baik di bulan mulia ini...amin

alkisah kali ni pasal pressure cooker...lebih kurang 2 minggu sblm puasa umi terjebak dgn pressure cooker brand amway ni....ni semua gara-gara attend kelas membuat roti kat surau area umah hari tu...ishhh kalu dah namanya pompuan mmg teruja tgk demo masak-masak ni, tambah bleh wat roti bagai kan...

so selepas dikira-kira makanya beli la periuk ni.....mmg berbaloi kot hehehehe....setakat ni umi baru try wat sup tulang, ishhh mmg kejap je daging dah empuk...suka suka (^_^)

ok ok ni la periuk nye...pic blur skit...sori yeh

ni plak detail pasal pressure cooker ni
satu periuk ni bleh masak beras sebanyak 2 kilo...yaaaa 2 kilo...sila percaya
masa class ari tu periuk ni diguna utk masak nasi beriani...ummmpphhh sangat rasanya...
kiranya cara masak guna periuk ni adalah sihat, selamat dan cepat
yeayyyyy suka sangat

kebetulan masa umi beli periuk ni, ada promosi...kiranya beli periuk ni dpt diskaun rm50 and dapat mangkuk caserole ni...berbaloi rasanya...

tgk close up pic mangkuk ni, cantik kan...setakat ni umi blum rasmi lagi mangkuk ni...insyallah akan rasmi hujung minggu ni hehehehe....sebabnya dah plan nak buat nasi arab kambing...bek bek hehehehe

selain dari mangkuk tu, umi jugak dapat meat curry premix ni free...wallaaaaa...bertambah-tambah sukanya hikhikhikhik......dalam sekotak ni ada dua sachet..so bleh guna utk 4 kali sbb umi rasa satu packet tu byk...bahagikan satu sachet kpd dua bahagian....erkkk kena test dulu nnti umi up kat blog ek

pressure cooker ni dah dapat, target pasni nak beli bread maker dia plak...teruja time class tu leh wat roti dlm masa lebih kurang 1 1/2 jam....dah la lembut, gebu plak tu...dok terbayang-bayang leh wat roti tu kat umah, homemade ok...so sape yang rasa berminat leh la beli...byk kot review positif pasal periuk ni kat blog-blog hehehehe

 raya kali ni mmg wajib angkut periuk ni balik kg skali...plan nak masak nasi minyak ke, nasi beriani ke...or nak wat rendang hehehehe...oooohhhh mmg teruja ok...so sape-sape yang sudi tu leh la dtg beraya kat umah umi di kg ye (^_^)

 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

5 comments:

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Menarik ni...boleh masak beras sampai 2 kilo ye....siap dapat mangkuk caserole..memang berbaloilah...

adianiez AIDA said...

hai hai hai... aida dtg. aida da follow u back and da put ur blog dlm bloglist... aida ni one of penaja mia liana.com's giveaway...
aida pernah kot terdgr tntang piuk noxxa tu. ada org dtg demo kat umah jiran. but that time tak dpt gi sebab apa ntah...
2kg??? bleh buat kenduri!!!

Love Umi said...

Lily...mmg berbaloi..nak???...jom oder hehehehe

Love Umi said...

adianiez AIDA hai jugak :) yeayyy mmg leh wat kenduri...hajatnya raya ni nak gak wat kenduri hehehehe...orait dear done oready...will jejak u soon, tq :)

muhammad riz said...

…BUKU RESEPI KHUSUS UNTUK PENGGUNA PERIUK TEKANAN NOXXA….

Assalamualaikum..salam sejahtera...sekiranya anda berminat untuk memiliki koleksi resepi periuk noxxa ...boleh dapatkan daripada saya..

Penerangan langkah demi langkah...mmg anda akan puas hati...tak takut lagi guna periuk tekanan noxxa...

Mengandungi 41 resepi.......

-NASI ARAB
-NASI GORENG DAGING
-NASI GORENG CINA
-NASI DAGANG
-NASI TOMATO
-PULUT KUNING
-PULUT LEMAK
-WAJIK
-NASI LEMAK ISTIMEWA
-NASI MASAM MANIS
-PULUT KELAPA
-AYAM PANGGANG
-AYAM PANGGANG ALA TOM YAM
-DAGING PANGGANG NANAS
-SARDIN
-IKAN KUKUS ULAMAN
-DAGING MASAK HITAM
-DAGING JINTAN
-IKAN KUKUS MASAM MANIS
-STEW TULANG
-LEMAK CILI API AYAM DENGAN REBUNG
-KARI KUNING IKAN
-GULAI MINANG NANGKA
-AYAM MASAK BEREMPAH
-DODOL
-DODOL PANDAN
-BINGKA JAGUNG
-APAM PISANG KUKUS
-KOLEH JAGUNG BAKAR
-KASWI LAPIS
-PUDING ROTI BERCOKLAT
-KEK PANDAN
-KEK NANAS
-KEK COKLAT
-KEK OREN
-KEK GULA HANGUS
-SPAGHETTI GORENG
-BIHUN GORENG KAMPUNG
-MI GORENG ALA KAMPUNG
-KUIHTIAW GORENG
-MI SANGGUL GORENG
-BIHUN GORENG PUTIH

PM/call/sms/watsapp sy untuk harga...tima kasih...

Jika berminat boleh hubungi Riz Mohd 0172297107...whatsapp 0197745184...

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat