Thursday, June 30, 2011

i Like AyaM

salam semua
citer kali ni adalah citer pasal mggu lepas

ari sabtu mlm 
area umah umi ada pasar mlm
x dek la besar mana pun pasar mlm nye
just 5 gerai je huhuhu

nak dijadikan citer
kat pasar mlm ada jual ayam uncle bob ni
korang pernah dgr tak pasal ayam ni
 sodap weiii ayam ni
ada dua perisa
sama ada nak pedas or tak pedas

umi amik dua versi la
kan ada anak kan hahhaah
yg merah2 tu yg pedas for me n en. papa
yg tak merah opkos la tuk irfan ngan mirul
tapi irfan ni nak lak mkn yg pedas
sbb kate nye yg pedas lg best
mmg pun yg pedas lg best
sudah nye mirul bantai sorang2 yg tak pedas tu
oh ya lupe lak
rega satu side ayam tu rm5.50
ermmm mahal ke...erkkkkk

ok la stop dulu la
t sambung di entry alam maya yang lain lak okeh
cayang uols laaa

 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, June 29, 2011

KeRePeK

salam semua
jumpe lg kiter di alam maya ni 
kali ni di episod kerepek

ari tu otw balik dr morib/bagan lalang
nmpk signboard kerepek
tetiba tekak rase kepingin benda itew
so pegi kami ke destinasi berkenaan

ni 1st time beli kerepek kat banting
so tak tau la yg mana sedap
akhir nye kami ke Feez ni

harga yg dia jual murah la sbb beli harga kilang dia
so ni je kerepek yg umi amik beli kat dia
igt nk beli kerepek kacang dal tp abis stok la plak
so sesape ada info kilang kerepek yg best leh la share2 kat sini
mana la tau pas2 ni umi g sana lagi
bleh la singgah

so that the story for now
jumpe di episod entry yg lain la

happy blogging yeh
 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, June 28, 2011

BLOG DAN AKU

hai slmt petang semua
wah ari ni masa umi BW kat PM 
bkn prime minister yeh tapi Pinky Momma
ada simple segmen dr mak dara
so tergerak ati nak join heheh
sbb just kena jawab soklan je
(^_*)
so sesape yg nak join 
klik aje banner kat bawah ni yeh

ok now nak jawab soklan yg mak dara bg tu
apa nama blog anda
http://put3na79.blogspot.com
kenapa anda memilih nama itu
sbb nama ni dah sejak azali dok pakai time study dulu2 
so sayang nk biar kan cam tu ajew
tema warna blog anda
skrg ni tema nye kepink2 gitew
yg soft2 color sedap mato memandang ihikss
dalam sehari berapa kali anda mengupdate entry di blog
insyallah skrg ni umi slalu update 1 entry 1 hari....
tp kenkdang terlebih gak sbb byk story mory nak share kihkihkih
isu atau topik yang selalu dimasukkan dalam blog anda
owhhh sudah semesti nye ttg kuarga tercinta umi
kenkadang ttg mkn2 or kecantikan (>_<)
kenangan manis/pahit selama anda berblog
kenangan manis dpt menang GA yg kenkwn blogger anjurkan
psstt ari ni pun dah dpt adiah hehehe (tggu nak wat entry pasal tu pasni)
kenangan pahit plak rase nye takat ni tak dek lagi
tp mintak2 tak dek la kan
blogger idola(kalau ada)
takat ni tak dek idola pun lagi
tp slalu dok bertenggek kat blog pinky momma ngan redbloodsnow ni
boleh la jdkan diorg ni idola ihiksss
target follower utk blog
yg ni kalu bleh seramai mungkin....tak dek limit
namakan satu benda yang anda suka yang terdapat dalam blog anda
header blog umi yg mengabadikan gmbr 3 putera tercayang dan tercinta
(3 wat masa skrg ni la hihihi)
tak lupe gak follower tercayang (^_*)
kata-kata ucapan utk blog anda
semoga entry2 yg umi karangkan ini 
yg umi abadikan di sini 
akan dibaca oleh anak2 umi yang tercinta
dpt menjadi satu diari utk mereka 
ingatan utk mereka ttg umi (^_^)

ok uols
happy blogging yeh

 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

SeNaNDunG MaLaM

salam uols
korang tau tak pasal senandung malam ni 
pada sesape yg tak tau ni la nama kedai
yupp nama kedai tuk mkn seafood kat bagan lalang

citer nye mggu lepas
teringin nak mkn seafood
so nak try la kat senandung malam ni
sblm ni ramai gak kenkawan umi yg dah g kat sini
umi je yg br 1st time huhuhu
ok jom layan picas yg ado

sempay posing lam kete
pic disnap oleh irfan...credit to him hihihi

ok dah sampai daaaaa
malu plak umi nak snap without model
so mintak irfan jd model umi 

ni la tempat tuk pilih seafood yg kiter nak
time ni tak ramai lg
lebih kurang kul 6.30 ptg gitew

tempat open air pun ado...
tp umi amik belah dalam,
 ada dak tecit kan tak elok berembun

papa yg tlg jg nawfal sementara umi dok sibuk snapping2 hehehe
cayang papa lah 

ok sampai la picas menu yg kitorg amik
lala masal sweet sour (200 gram)
tomyam udang (4 ekor)
ikan siakap bakar
sotong bakar (2 ekor besar2)
ketam masak sweet sour gak (2 ekor)

and kerang + dua pinggan nasi putih
mkn sampai penuh perut
mmg enjoy la mkn kat sini
berpeluh2 nak abis kan mknan
last2 tak abis gak
so terpaksa la tapaw
ite la citer kami yg mkn seafood
(^_^)
happy blogging ye
 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, June 27, 2011

WiT HiS GenG

salam semua
ari ni br nak men2 keyboard ni
nak wat entry la kan

kali ni citer pasal mirul
igt tak umi pernah wat entry pasal mirul join his school trip
g pusat sains negara
kalu korang lum bc leh la bc kat SINI

ok pepagi lagi umi dah siap mandi kan dia
sampai kan ari tu umi punch kad lambat huhuu
ok jom layan picas yg cikgu2 dia dah snap

ni bergambar slbm bertolak
with his teachers kat taska and kenkwn yg join trip tu

ha ni dah sampai da....
byk ikan2 yg diorg leh tgk

mirul wit friend and cikgu sue


ni plak ngan best friend dia
ari2 mesti kuar citer pasal shami
kwn dia nm shami

pelik plak gaya senyum mirul ni
malu cat2 ni hehhehe

ops ni ngan kwn pompuan lak
shira nama nye

ngah men menan

ni geng2 seusia mirul
anas, shami, afiq...erkkk tu je yg mirul tau nama
yg pompuan dua tu dia tak tau ahaakssss

sonok nye diorg ni
umi pun rase cam nak men gak giant piano ni hehehe

ermmm posing tanduk ke posing peace ni mirul
 ok la uols
tu la semua picas yg ada
lebih kurang kul 3 diorg dah sampai kat taska daaa
time umi nak amik dia kul 4.30pm
semua dok tido...penat la kata kan

byeeee...jumpe lg di entry yg lain
bile tu????....
insyallah esok
(^_*)
happy blogging
 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Sunday, June 26, 2011

Syok oooo dpt jumpe DIA lg

salam semua
ari ni sedang syok dok BW terjumpe grapevine ni
syok nye sbb dah lama tak jumpe kan
so uols, sesape nak leh la klik kat SINI

 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, June 24, 2011

~~JoM SeMBaNg~~

salam
ari ni just nak tempek video ni je
so layanzzzzz hehehehe
sblm tu sorry ek...terbalik plak video ni huhuhu

video
 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, June 23, 2011

MaRi MeMBaCa (^_*)

salam semua
entry kali ni umi nak citer pasal taska mirul ni
ari Selasa tu (21 Jun) 
ada Program Bersama Kanak-kanak
Sempena Aktiviti Galakan Mari Membaca Perpustakaan KKM 2011
pesertaya adalah kanak-kanak Taska KKM
berumur 3-4 tahun
so disbbkan itew diorg dpt la goodies beg ni
lam tu ada pensil box ngan color pensil
syok tu mirul
sampai umah terus nak mewarna menulis bagai hehehe



yg tak tahan bile irfan dah balik 
bleh plak dia mintak ngan mirul 
kire nye dia nak jadi kan hak milik dia la hahahah
opsss mirul kate
tak boleh
alahaiiii...sib baik tak dek adegan rebut2
baik je irfan kata 
ok tak pe

ermm tu la citer nye
sonok tul dak-dak ni dpt goodies beg ni

(^_^)
Happy Blogging
 


  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, June 22, 2011

1st Trip Wit FrenZ (^_^)

salam pagi semua
ari ni umi nak citer pasal Amirul ni
ye la asik2 citer dak tecit nawfal je

ok ari ni amirul akn berjimba ngan kenkawan taska nye
diorg wat trip nak g Pusat Sains Negara
wowww sungguh sonok dia yeh


ari ni pagi2 dah siap mandi da
sbb kata nye nak nek bas ari ni nak g khemah hahahah
pandai lorrrr

semua ni pic yg disnap smlm
tgk pic bawah ni
ntah posing apa la yg dia bg kat umi ni (^_^)
so notty boy ok


td pg en.papa just acah2 ngan dia kata nak ikut skali g trip tu
bleh plak mirul kata
tak boleh nanti cikgu marah lalalalala
so pandai ek

ok la tu la story bout my mirul ni
umi ada bg camera kat cikgu suh snap pic kat sana
t umi upload and wat entry ek
so tggguuuuuu

orait uols
happy blogging yeeee
(^_^)


  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, June 21, 2011

PenaNgan Nye (-_-)

salam semua
ari ni nak kongsi citer ni ngan korang semua
cer teka pic apa kat bwh ni
ye betulll...pandaiiii
pic cermin kete
nape ngan cermin ni
anda nmpk tak pe yg tak kena ngan pic ni
ha pandaiiiii lggggg
cermin nye telah retak
yuppp retak okay
huhuhuhu
 ni la PENANGAN anak sulung umi
irfan
citer nye ari ahad kuar g p.17 umah abg umi
dia nye kete tak leh start sbb bateri kong
so nak kena jumper la
sblm tu dah janji ngan budak dua org ni nak g men taman
al kisah nye lepas selesai urusan ngan abg umi tu 
kitorg igt nak g soru dulu sbb perut dah lapo
igt nak mkn kat p.16 je kat medan selera tu
time sampai kat sana
irfan dah ngamuk2 tak nak mkn 
dia nak men taman dulu
belum sempat nak pujuk tetiba
PANG!!!!! (erkkk btul ke bunyi cam tu huhuhu)
cermin depan retak ok
terus dia diam
kitorg lg la terdiam
tak tau nak kata pe...wordless lahhh
terbantut sudah nak mkn td
so terus menuju umah
akibat rase bersalah 
irfan mmg tak berani nak memain ngan en. papa da
dia diam je kat umah...
semua benda yg dia nak mkn ke minum ke mandi ke
dia wat sendiri and dia tak kacau en. papa pun
PENANGAN btul la

tgk la keretakan cermin depan kete ni huhuhu
rabak la poket pasni 
adoiii aiiii
mlm tu bile ank2 dah tido umi tnya la en. papa
cermin tu retak sbb irfan tendang ke?
then en. papa kata tak..
retak sbb kena tapak kasut en. papa 
yg irfan baling kat cermin huuhu

sekian la citer ttg PENANGAN ni 
(-_-)


  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, June 20, 2011

(^_^)

hai salam semua
ari ni nak citer pasal bendalah ni
yupp eye liner
 ari tu umi ada baca kat pinky momma nye blog pasal ni
so rase teruje lak nak beli
 ringkas citer ari jumaat lepas umi pun beli la 
so dah ada la skrg ahahahaha
best la pakai dia...senang
mata pun cantek je....kahkah perasan (^_^)
tp umi tak expert lg nak pakai ni ...still learning
setakat ni mmg senang la nak apply nye
 rega nye pun murah je...kuikuikui
so sesape yg berminat leh la dpt kan di kedai spt watson or parkson

tu je kali ni ...citer pasal mata hahaha
happy blogging
 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Sunday, June 19, 2011

We Lov U So MUcH

salam pagi semua
ni umi wat entry khas tuk en. papa tersayang
ye la ari ni kn HARI BAPA
so kat sini umi, irfan, mirul ngan nawfal nk wish kat papa
slmt hari bapa...
papa adalah papa yang terhebat pd  kami
sentiasa ada utk kami, 
slalu buat kami ketawa
we ouls sayang papa...
peluk cium kasih sayang dr kami utk papa sayang
umuuahhh (^_^)

psttt...adiah dah cr tuk en. papa and dah jumpe but tak dek stok lak huhhu
so adiah kitorng kasi mggu depan la ek (",)
mintak2 dah ada la stok tu 

Happy Blogging 
(^-*)
 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, June 17, 2011

BiLe MaU TeRJaH...

salam semua
hope semua sihat2 la yer
ari ni ari jumaat daaa...esok cuti iyaaaa
suke suke (^_^)
:11:
ok la dah berenti membebel ni
jom balik ke topik asal

kali ni umi nak citer pasal tiket ni
nmpk tak promosi ni
promosi kat Bukit Gambang Resort City, Kuantan pahang
mesti best kalu g ni kan
ni en. papa dpt dr kwn nye...

tak tau la bile dpt pegi sbb nye ada byk sbb
kalu ada rezeki and masa bleh la pegi
(^_*)
kena tgk pada keadaan uhuksss

dpt bersplash splash ni....wow wiiiiiiiiiiiiiii
entry pendek je kali ni
tq uols for reading (^_*)
ok tu je nak citer..
nak telan ubat lak
ari ni ada cam sakit tekak lak
pedih-pedih gitew
uhukssss (-_-)
bye bye uols
happy blogging yeh
(^_^)
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat