Monday, October 17, 2011

Tak Lepaskan Peluang

hello readers
ari isnin...ramai ke yg monday blues
yg pasti umi bkn salah sorang dari mereka hehehehe

jom layan pic bwh ni
hurmmmm...pic apa ni????
bekas biru ada lobang-lobang
ada something plak dlm tu
eh!! eh!! tak nmpk ek 

jap jap umi close up skit
haaaaaa dah nmpk tak
ye betullllllllllllllllllllllllll
ada budak lam tu
sape lagi kalu bukan dak nawfal tecit tu kuikuikui

bekas apa la ni yeh
tgk pic bwh....mesti dah tau bekas pe kan (^__^)
ni la bakul baju yg besarrrrrr punye
ari tu dia dah aim nak masuk lam tu kan
tapi tak dpt sbb dah penuh ngan kain
so smlm ada la peluang baik nye
terus meluncur ke sana
suke nye dpt masuk lam tu

citer nye smlm dok santai-santai depan tv layan citer
alih-alih baru perasan dak kecik tu tak dek
so mencari la kitorang dak kecik tu
dah jumpe dlm bilik rupe nye
dok dalam bilik then dalam bakul lagi hikhikhik
terus pakat-pakat amik camera nak snap pic ni semua hehehehe

tgk tu kemain kusyuk dok lam tu
nak tau dia wat pe
dia dok main menan lam tu
tergolek-golek lam tu sikit pun tak bersuara (^__^)
baik nye projek hahahahahaha

ni dah perasan dia dah kantoi kahkahkah
so dia nak kuar dr bakul tu
ha ni pun satu hal kitorg nak bantai gelak
ye la dia nak kuar tapi tak reti 
nak gostan tu tak reti...nak pusing cenggitu tak lepas kepala nye plak
last dia nangis dok panggil mama mama (^__*)

so umi yg kesian ngan dia tu terus la menghulurkan bantuan kihkihkih
abg-abg nye bantai dok gelak kat situ...kelakar kata nye hehehe
adoiiiii memacam hal la ngan anak-anak ni kan

ok tu la citer tak lepas peluang kihkihkihkih

happy blogging

 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

16 comments:

LYAfrina said...

hehhe..bakul kain rupanya...

PinKy MoMMa said...

hakhakhak cuba tenung sedalam dalamnya gambar no.2 tu tiba tiba nampak mata comel tu hehehe..

dah makin besar mi..dah makin banyak kawasan dan tempat dia nak xplore ;)
proses pembesaran yang sangat comel!

Cik Rose Cute said...

hahaha kelakar la...masuk dalam bakul rupanya....

lieyalatif said...

haahahaha..nawfal...nawfal...tgk! tak pasal2 awak kene gelak dek abg2 aawak heheheehe

sonok tgk die dok korek2 dlm tu kak...pelik kot tgk bulat2 tu....patu dok ralit sampai dah lupe camne nak keluar balik hahaahh..tau gelabah hah

mysha said...

diER nak tOlong aKAK lipaT baju tuh kak miahahahhaa

Ardini Humaira said...

loorrr hehe dni ingat ape la tadi rupenye si comel ni dalam bakul. comelnyeee

...sWeeT uMi... said...

LYAfrina, heheeh tu la bila tgk cam tu tak nmpk pe benda nye kan....bakul yg nawfal wat main (",)

...sWeeT uMi... said...

PinKy MoMMa tu la motif wat pic cenggitu, nak tgk dpt tgk tak mata dak kecik tu hehehe...sib baik momma nmpk kihkihkih...FYI dah satu umah dia explore...siap dah berenang lam bilik air daaaaa....

...sWeeT uMi... said...

Cik Rose Cute, tak nmpk cam bakul kan...dah kecik kan br nmpk bentuk nye kihkihkih...tak tau la nape budak2 suke main ngan bakul (",)

...sWeeT uMi... said...

lieyalatif, tu la pasal...tau masuk je kuar tak tau huhuhu...nangis mintak tlg panggil mama tu yg tak tahan...ada ke pggl mama, patut nye umi hehehehe

...sWeeT uMi... said...

mysha, dia bkn nak tlg sgt, nak main je lebih tu hehehehe

...sWeeT uMi... said...

Ardini Humaira, budak kecik lam bakul mmg nmpk comel kan tapi kalu kiter dlm bakul opssssss hehehehehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..gelagat anak2 selalunye menghiburkan..^_^

Comel.. :)

eisyaawie said...

terowong serba guna....hehhe.... budak-budak mmg lambat skit kan nak panggil umi.....

biasa bunyi mama jer....hehehe

Redbloodsnow said...

hahahaha...tu dia! soooo cute. bakul gak jd pilihan hati dia ek..hikss

CIK JATT said...

save budget ni umi. tak perlu beli toys.
Irfan pun suka main bakul. kalau yang kecik2 tu dia pijak kat atas

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat