Tuesday, July 24, 2012

Meh La Sini Nak Citer

 salam semua
hai readers cayam...ingat lagi tak umi ada bg tau yg umi kekal cergas di bulan puasa sbb amik supplement
VCO
meh sini umi nak review skit pasal produk ni ekekekke

VCO (Minyak Kelapa Dara) ni brand Catalyst
dalam sebotol ni ada 60 biji, makan dua biji sehari
harga mampu milik 
yang best nye ibu yg preggy pun leh mkn ni
(^__^)


okies...antara kesan segera pengambilan minyak kelapa dara (VCO) pada tubuh adalah :

(i) Melegakan pernafasan
(mencairkan kahak dan membersihkan laluan pernafasan dan kerongkong)
-yang ni umi tak perasan plak eheheheh

(ii) Melawaskan pembuangan air besar dan kecil
(menyelesaikan masalah sembelit dan kencing tidak lawas serta membuang toksin melalui najis)
- yupp yang ni mmg obvious...mlm mkn sebiji VCO, esok pagi mmg cari pakcik toilet je ehehehe

(iii) Meningkatkan kadar metabolisme pada seluruh sel tubuh
(minyak kelapa dara akan diserap terus sebagai komponen tenaga dalam badan, badan akan terasa lebih bertenaga)
- yang ni memang best, mmg rasa lebih bertenaga betul...tak dek lagik rasa malas or lemah badan...terbaek lah, sbb semua kerja rumah done...SUPER UMI okeh

(iv) kurangkan rasa lapar
(penghadaman mencapai tahan maksima tubuh mendapat lebih khasiat dan tenaga. Oleh itu berat badan terkawal, tidak perlu makan banyak dan kerap)
- ye betul...dah mkn VCO ni rasa lapar tu leh control...that's why berat (kg) umi leh maintain cam dulu kihkihkih...ops!!! terlebih sudah...sowi ye cayam

(v) Mempercepatkan penggantian sel-sel mati dengan yang baru
(mengembalikan keanjalan dan kelembutan kulit)
- hohoho...yang ni pun best...dua tiga bulan lepas umi ada try skincare baru...skincare ni ada faktor ngelupas tau...then bila umi pakai, mmg tak dek kesan ngelupas langsung....umi sukaaaaa (opss!!! ke sbb umi pakai CNI ek)

ok lah cayam semua
tu je la yang dapat umi reviewkan pasal produk ni
skrg produk ni mmg menjadik Cinta Hati umi lah ehehehe
dah setahun lebih umi mkn VCO ni (^_^)

sape yang nak cuba...umi mmg highly rekeman lah
so selamat berVCO okeh

happy blogging

9 comments:

mamaRIFQY said...

ade gak pernah dengar pasal vco ni..ok ek? kite ni mmg kurang sket bab2 supplement ni..jns payah nak makan ubat2 atau ape2 supplement la

...sWeeT uMi... said...

mamaRIFQY...umi rasa ok sgt sbb dia minyak kelapa pure hehehee...sama gak la ngan umi, slalu susah nak telan-telan ni tapi kan bila mkn VCO ni syg nak skip tau sbb skali skip bleh rasa effect tu huhuhu...cuba la, badan sihat disamping tambah kecantikan dalaman kite (^_^)

Anum said...

good produk

IntaNBerliaN said...

sy pnh mkn gak tp jenis cecair...

...sWeeT uMi... said...

Anum...jom berVCO (^_^)

...sWeeT uMi... said...

IntaNBerliaN...yang tu umi tak try pun lagi sbb rasa cam cukup ngan VCO ni hihihi

Azian Elias said...

salam kenal...


supplement akak just alpha lipid. belum cuba yang lain.. boleh gak nanti2..

LYAfrina said...

dh ramai y cuba produk ni & rmai y kta prduk ni bgus sgt2..igt nk cba gak la

fieda said...

byk baca testimonial pasal produk ni..mmg bagus..

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat