Monday, December 10, 2012

Jenjalan Time Start Cuti Skolah

salam semua
ari ni umi nak citer pasal jenjalan cuti skolah...dah lama sebenarnya dok lam draf entry ni...
huhuhuhu....nasib la kan...
jenjalan yang dimaksudkan adalah sekitar KL ajek...mr.papa la beria nak jenjalan kat sini, mentang2 la dia skrg keje kat Kem.Penerangan...so dia nak le g tempat2 camni....so mood layan kan jeeeeee

memula kitorg pegi kat  Muzium Negara...jenjalan tgk yg purba2 gitew...kiddos semua excited gak sbb ada yg diorg tak pernah tgk kan...byk tul soalan yg perlu kitord jawab...ngeeee
jenjalan ari tu, umi angkut skali adik bongsu umi ni...suka gak dia dpt jalan tgk semua bendalah tu....heeeeeeeeeeeeeeeee

time ni little kiddo tak nak jalan..asik nak dukung je..pe lagi mr.papa la mangsa nya....

dah abis jenjalan area dalam tu..kuar la tgk bhg luar plak
ada booth ular sawa albino ngan burung kakak tua kat sini...sesape nak berpic leh la layannnnn
ular ni besar ok...jinak je tgk hehehehe...ada gak budak tu ofer suh amik pic ngan ular ni...oooo mintak ampun mintak maaf, tak rela umi, serammmmmm egegegegege

littel kiddo teruja kot tgk ular tu...yg si irfan lak tak abis2 pegang baju mr.papa...takut kot ular tu terlepas ehehehhe

pastu layan burung ni plak...owner booth tu tak kasi snap pic...so umi snap curi-curi je...apa la kamu ni umi ehehehehe....degil kannnnnnn

little kiddo mmg melopong je la tgk burung ni....khusyuk je....feeling kot tgk burung tu ahahahaha...yang si abgs plak sesambil tgk burung sesambil layan escream....

seterusnya g ke area bawah tu plak...tgk kereta-kereta antik...

budak ni a.k.a mirul paling banyak tanya soalan tau..ada je yg dia nak tanya...so tykang jawabnya mr.papa la...

melopong irfan dgr explanation mr.papa ttg soalan yang mirul tanya....

setia je mr.papa layan soalan2 anak-anaknya hehehehe....

ni plak kereta bomba zaman dulu-dulu

lepas tu masuk kat dewan ni plak...tgk pameran magis iaitu perubatan tradisional

byk info-info pasal perubatan tradisional yang diceritakan di sini...

yang si nawfal ni sibok plak nak panjat ...sib baik la kaki tak cukup panjang... leh beraksi camtu je la ehehehhe

dah abis jenjalan kat situ...kitorg pegi kat Tugu Negara plak
teruja jugak la diorg tgk patung besar tu a.k.a tugu tu

asik pic diorg je...so umi pun nak gak berpic depan tugu ni hehehehe

turn mr.papa lak...berpic ngan little kiddo


ok dah abis jenjalan nye...yang ni snapping kat area luar tu
saje diorg request nak amik pic lompat-lompat camni...umi layan kan je ehehehehe

senang hati bila diorg happy camni (^__^)

last snapping kat luar pagar tu...nawfal malu-malu nak berpic ngan mak su ....si mirul lak kusyuk tgk 'rimau' ahahahha

sekian lah citer jenjalan kami sekeluarga...edisi peram dalam draf eekekekekeke
so chaw chin chaw dulu...sambung next entry ok...byeeeeeeeeee

happy blogging and thanks for reading

 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

2 comments:

aimaniman said...

Dah beza muzium duly dgn skarang kann.. akak ingat time tu p sana ikut rombongan sekolah, punyalah ajaibnya kl.. tp bila duduk kl sekarang x terpergi2pun lagi...
Dofollow blog ni..

Anum said...

lama anum x pergi dah banyak kelainan

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat