Thursday, December 27, 2012

Kronologi Surprise Mr.Papa

hai hai hai selamat hari khamis semua....wiiiiiii....ari ni semangat nak update blog, tapi berupdate citer yg dah pekasam la huhuhu...tak pe tak pe janji update kan...perlu diabadikan jugak dlm blog ni....
kali ni citer pasal mr.papa....nak diceritakan 1 Disember 2012 besday mr. papa tercayam .....
kalu ikutkan tahun-tahun lepas mr.papa mmg alert ngan besday ni sbb umi slalu dok highlight je tarikh tu kat dia hehehe...tapi tahun ni umi amik strategi yang berlainan...cam nak wat surprise je kat dia...well everything goes well...mmg nmpk mr.papa terkejut tahun ni (^___^)

ok jom baca apa yang umi buat sampai mr.papa surprise
ok bila umi check kalender 1 Disember 2012 jatuh hari sabtu..so umi ajak la kekawan comei umi ni temankan umi cari adiah tuk mr.papa.....dalam kepala ni dah tau dah pe benda yg nak bg sebenarnya......kalu tgk pic bawah ni dah tau kot klasifikasi adiah yg umi nak bg tu...brand ogawa....
ni posing ari jumaat the day before 1 Dis tu...tempat kat dlm lif...muka happy sbb berjaya beli adiah yg diidamkan ehehehehe

kuar lunch hour....hari jumaat kan rehat lama...so umi and kenkawan shopping la kat mines serdang tu....
ok dah dpt barangan idaman, terus create card besday tuk mr. papa.....pastu terus stapler kat paper beg tu

mujur la umi skrg g opis drive sendiri...so nak sorok adiah ni senang je la....mmg tak dek syak wasangka langsung dari mr.papa.....time balik singgah dulu kat taska amik little kiddo ni ....ok ok bg dia posing ngan adiah besday mr.papa ni dulu...pastu terus letak/sorok adiah ni kat bonet kete umi yg kecik comei tu ekekekeke

sampai umah wat cam biasa je...cam tak dek pe yg berlaku...mlm tu gigih tunggu kul 12 tgh mlm sbb nak wish besday...tu pun mmg tak dek aksi curiga dari mr.papa...yesss ada harapan surprise ni menjadi ekeke...tepat kul 12 tu mr.papa dah lelap sebenarnya...tapi umi ngan heroes semua belum tido...terus pakat ngan anak2 nak kejutkan mr.papa and wish besday...yess plan menjadi...senyum and terkejut mr. papa time tu...then dia sambung tido....ok set (^___^)

esoknya ari sabtu iaitu besday mr.papa...awal pagi dah bangun..umi pun bangun and wat cam biasa...kalu hari minggu mmg mr.papa bgn awal sbb nak beli bekfas...peluang ni umi amik, cakap kat mr.papa yang umi lupe ada frozen food dlm bonet, smlm lupe nak amik, suh dia tgk cemana la jadinya food tu...tanpa syak wasangka mr.papa turut je apa yang umi suruh...
jeng jeng jeng.....time bukak bonet kete umi tu...umi dah boleh tgk reaksi muka mr.papa...terkejut and tersenyum simpul....yes yessssss...menjadi surprise ni...terus dia amik adiah tu and bawak masuk dlm umah.....then bukak adiah tu...jeng jeng jeng skali lagi....kuarla adiah seperti pic kat bwh ni............wiiiiiiiiiiiiiii senyum meleret mr.papa time tu

EZ Trim Slimming massage belt..mmg idaman mr.papa ...skrg dah ada dlm genggaman dah hehehehe
ok la uols tamat dah citer besday mr.papa ni..hope tak boring membaca nya yeh....
tata

** utk kekawan comei umi, shasa ngan anne...thanks a lot ok...cayam kamo ketat-ketat**

happy blogging and thanks for reading
 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

3 comments:

Anum said...

selamat pagi
singgah kejap :)

Nurulhuda Abdul Latip said...

Eh tetiba i pulak yang rasa happy..:) seronoknyaa

Izan Ishak said...

bestnya!!! tahniah ummi sebab berjaya membuat surprise utk papa. hehe... mesti happy semacam papa tu dpt hadiah pujaan hati.

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat