Monday, December 30, 2013

Orientasi Sekolah Amirul

hai semua...meh meh sini, jom baca kisah amirul aiman ni
al kisah my second hero ni di Hari Orientasi nya kat Sekolah Kebangsaan Putrajaya Presint 16(1)
the day before tu excited dia tau...dok la tanya lambat lagi ke nak start sekolah...teringin nak beruniform sekolah katanya hehehehe
alahaiiii...bagus betul semangat nak sekolah tu...

memula sampai sekolah pegi check dulu nama dia dok lane mana....yesss masuk lane B
beratur then submit borang yg diperlukan...done
pastu cikgu kasi segala borang/buku ni utk diisi oleh parents sesambil dgr taklimat dr cikgu sekalian
opkos tugas mengisi ni umi yg incharge hehehehe


cam biasa dan sedia maklum...pembelajaran sekarang adalah berasaskan KSSR

si kacak ni plak...isi perut dulu dgn kek ni ha...ni semua dapat free ihsan dari PIBG sekolah tu
dapat la makan mihun goreng ngan kek
tang mihun tu nak dekat abis sebekas gak la si kacak ni makan...hurmmm kena dgn selera dia la tu
oh ya time ni mirul dah masuk kelas dah...kena wat test skit utk tentukan kelas

pastu nmpk barisan pelajar ni kat atas...terus kejar manja sbb nak snap pic hehehehe
ye la nak abadikan kat blog kesayangan ni kan ekekekeke

dah abis taklimat tu...semua pelajar tadi beratur kat Dataran Ilmu mengikut kelas yg ditetapkan...so mirul masuk kelas 1 Intelligence...tu post tgh pikir apa nasib dia kat sekolah kot pasni hehehehee

abis orientasi tu..snap pic full dia ni...amboi kemain encem anak umi nih heheheh
(sori ye uols terpuji ank sendiri plak ekekeke...redho je la ye)

abis dah kisah kali ni...
di sini umi dan papa doakan semoga ank umi sentiasa bersemangat utk ke sekolah bg menimba ilmu utk menjadi anak yg cemerlang dan terbilang dunia dan akhirat...amin
umi sayang anak-anak umi
(^___^)


pagi ni dibagi tahu oleh jiran sebelah rumah yang sekolah kat area umah dah bukak...so skrg ni gigih kami as parents nak transferkan irfan dgn mirul kat situ...hope ada la rezeki kami ni...doakan kami ye uols
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

2 comments:

adianiez AIDA said...

sama la kita. sok syuhada pun daftar masuk darjah 1 :-)
dia excited. ibu double excited!

Umi Naemah said...

adianiez AIDA...excited kan bila ank nak masuk skolah ni...mengalah anak pun ada hehehehe

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat