Wednesday, September 17, 2014

Panna Cotta

Assalamualaikum

Nmpk gaya blog umi ni dah rupa mcm blog masakan dah...tak putus-putus update dgn resepi...hehehhe...bertabah la uols ye...

Kali ni nak share resepi panna cotta...ada yg tnya apa rasa panna cotta tu?...apa panna cotta tu?...hehehehe....panna cotta ni lebih kurang cam dadih gitu...best mkn sejuk-sejuk...

Ni semua gara-gara makan kat jamuan raya kat UPFK hari tu...terus jatuh cinta hahahhaa...tambah plak senang je nak buatnya...pe lagi zassss je la...

Ni semua bahan yg diperlukan ya...opsss sblm lupa umi dpt resepi ni dari shikin, sharing kat whatsapp group...thanks a lot ye...suka sgt

 
Cara nak buat pun senang je...tak renyah pun
Standby semua bahan yang diperlukan...esen vanila tuada dlm pic kat bwh ni ye huhuhuhu
Bila dah larutkan gelatin, ketepikan dulu...mulakan dgn bancuhan yg ni plak
Dah mendidih...susun jem dlm bekas kecik-kecik camni...senang nk mkn nnti

 

Pastu tuang je dlm acuan tu

Dah siap...tunggu dia beku dlm peti ais...pastu dah bleh mkn....yeayyyy

 

Selamat mencuba ye ^____^

 

3 comments:

mysha said...

Wa..makin rajin umi sekarang ek..

Panacota tu mr.Redz kata sedap... tp sha ssh sket nak telan sbb ada su su ekekeke

Nad MamaZN said...

oo mcm puding ek? nampak menyelerakan gak tu
lg sedap klu dpt makan yg umi masak
heheheeh

LYAfrina said...

nampak sedapp

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat