Wednesday, September 3, 2014

Rumah Makan Cibiuk

Assalamualaikum...tetiba teringat dah hampir dua bulan umi tak keluar jenjalan...maklum la sebelum tu kan puasa pastu sambung syawal plak...ramai yg berkunjung ke umah so tak kan umi nak keluar plak kan...so sempena merdeka ni umi dapat outing tiga hari berturut-turut...wahhh rasa cam luas je dunia ni hahaha

Entry pertama umi up pasal outing ngan adik umi...ni citer ari isnin lepas...adik umi ni dok bertanya pasal tempat makan cibiuk..umi cakap la blum pernah try tapi ramai gak la blogger yg komen best...so umi pun teman la dia hehehe...bleh gak umi merasa sama kan....

Hari tu umi bawa si mirul ni utk escort hehehe....sebelum tu dah bw nawfal so kali ni turn mirul la plak


Ni la adik umi yg teringin nak merasa cibiuk tu a.k.a driver of the day hehehe

Sampai sini dalam kul 12 lebih

 
Ok jom try makanan kat sini

Adik umi oder ni...Nasi liwet komplit ayam bakar RM15.90

 
Ni menu yg umi oder...Nasi liwet komplit ayam goreng RM14.90...yang berbungkus daun pisang tu nasi tau
 
Haa ni rupa nasi tu...bila makan rasa cam pulut gitu...hurmmm tak kena ngan tekak umi ni huhuhu
 
nasi goreng ayam..ni mirul punye..tak habis pun dia makan..last tapau bw balik
 
Kat sini ada satu booth yg sediakan sambal dgn ulam..memacam sambal ada, ikut memasing punye selera nak yg mana...tapi tak de plak dia labelkan nama sambal tu semua
 
Untuk dessert amik pisang cheese ni RM10.90....makan tiga orang pun tak abis sbb perut kenyang dgn nasi ....last tapau gak bw balik...umi amik yg ni sbb ramai komen suggest suh try ni sbb sedap...mmg sedap
Menu-menu yg ada
 
Desert-desert yang ada
 
Mirul ni muka tak puas hati sbb perut dah lapar hahahaha...
 
Adik umi habis licin makan menu pilihan dia tu...umi je la tak abis huhuhu

 

Ni plak imej yg umi google...pemandangan dalam cibiuk

 
Sape yg nak try tu bleh la ke alamat ni...

Ok abis sudah entry makan-makan kali ni..hope dapat membantu sesiapa yg baru nak try cobiuk ni

^___^

 

Nota Hati : ari ni jiran umi mintak umi jualkan doh pizza sbb dia nak meniaga pizza...alhamdulillah dapat gak income sikit-sikit time cuti tak bergaji ni...ni la untung ada bread maker noxxa amway ni hehehe...masalah skrg tak tau nak charge brp RM huhuhu

 

5 comments:

mama ka0ri said...

cibiuk tu apa umi?

sorry jakun..haha..

Zee Suhaini said...

nasik pulut ni tak bape kena skit ngan tekak..tapi ramai jer yang kata sedap sambal tuuu..
takat ni memang tak try lagi kat sini..

Nad MamaZN said...

tak penah try lg
tp mcm nak try gak 1 ari nnt

LYAfrina said...

indon kan?
ye la..apa2 pon selera kita msakan melayu jugak y best kan

Pykaa Pdott said...

nampak mcm sedap je sis . haish

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat