Wednesday, November 19, 2014

Homemade Aiskrim Dari Chef Mirul

Assalamualaikum

Citer ni yg minggu lepas kot..si mirul ni tak g skolah sbb basikal rosak...boleh je nak suruh mr.papa hantarkan tapi saja bg chance kat dia cuti, maklumla baru lepas exam kan...bg dia rehat jap

Boring-boring dia tu bleh plak request nak buat aiskrim,ni semua sbb umi pernah ckp kat dia senang je nak buat aiskrim ni,tak yah beli kat kedai...mirul ni jenis ingat segala janji or segala cakap org...apa lagi terus la dia mintak nak buat tu...nasib baik la semua bahan ada kan

 

Ni dah siap sedia nak bancuh homemade aiskrim....bahan pun sikit je tak banyak...yg penting tak renyah nak buatnya...

 

Umi ajar dia cara nak sukat susu tu...pakai mug je senang hehehehe...si adik jd pemerhati kat sebelah tu...riak muka nawfal tu cam kagum je mirul nak buat aiskrim tu ehehehe

 

Dah campur semua bahan kasi sebati semua plak....senangnya dia cakap...si adik kat sebelah tu main chak chak plak time umi nak snap pic ni...layan laaaaa

 

Dah sebati semua....time utk masukkan adunan dlm bekas....

 

Ha ni la hasilnya....senang je kan...senyum sampai telinga sbb misi berjaya...time ni dah kira pukul brp bleh mkn aiskrim yg dia buat sendiri

 

Alhamdulillah syukur...result exam mirul bleh membanggakan umi papa...ada setongkol je B...tu pun subjek Inggeris,tak pe nnti kiter kasi exersize lebih utk subjek tu...dgr-dgr mirul dok citer,cikgu dia ofer utk jd pengawas pusat sumber tahun depan...tak tau la cemana resultnya,tunggu dah tgk je la nnti...ada rezeki ada la nnti ye sayang....pe pun tahun depan insyaallah akan naik kelas...alhamdulillah syukur skali lagi...umi papa proud of you my sayang mirul ^__^

 

2 comments:

Zee Suhaini said...

waaaa sedapnya eskrim mirul..
pasni bleh jual la dua singgit..hehehee

LYAfrina said...

waa..pndai mirul wak aiskrim..buat utk asya jugak boleh?

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat