Thursday, May 19, 2011

~♥♥♥~ Your Heart & My Heart ~♥♥♥~

Salam semua...hope semua sihat ajew ok
hurmm sape lum ada akaun HeartBeat (HB) angkat tgn hakhakhak
mn yg tak dek lg tu don wory okey
entry kali ni umi try ajar korang wat HB tu

1. first korang klik dulu kat banner bawah nih

2. pastu klik kt icon heartbeat spt pic kt bwh ni

Klik create account, isi semua maklumat yang diperlukan, then klik kat 'I Agree" then klik Continue

pastu klik Join HB Affiliate

klik Online Application lak, kena scroll kat bwh skit yeh
lepas dah klik td, satu borang utk sis maklumat akan kuar..isi borang tu then jgn lupe nyatakan cara pembayaran yg korang nak melaui apa...pastu TICK I Agree and Continue

Pastu leh la klik kat My HB Affiliate

next Get a Code

last skali pilih la banner mn yg krang suke nak guna...jgn plak lupe Copy Code Banner tu yeh..

CARA NAK MASUKKAN DLM BLOG

1. Log in > Dashboard > Design > Add Gadget > Html/JavaScript

2. Paste korang punya Code Heartbeat tadi , di ruangan Html/JavaScipt tuh.

3. Kalau nak lebih mudah , letak di bahagian Sidebar korang 

4. Da siap . Save :) And Lihat hasilnya 

senang jew kan nak wat nye..so pe tggu lg 
slmt mencube ok (",)


~♥♥♥~ utk toturial ni credit to Lyssa ~♥♥♥~








4 comments:

Redbloodsnow said...

dulu zie served iklan ni. but now..z dh removekan. pasalny tak jalan² :P

...sWeeT uMi... said...

@Redbloodsnow la ye ke zie..may be rezki zie byk kat nuffnang hikhikhik (",)tp sudi2 la klik akk nye ek (^0^)

PinKy MoMMa said...

moga rzeki kamu di sini ye yang ;)
fuhhhhhh~

...sWeeT uMi... said...

@PinKy MoMMa tqvm momma...same goes to you yeh (^_^)

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat