Tuesday, September 27, 2011

Taska pun Ada Rekod...BEST....(^__^)

salam semua
adusss windu kat blog cayang ni
and opkos windu gak kat readers cayang semua gk ihiksss
ari ni entry dikarang kat umah jek
sbb nye umi sambung ct, irfan demam huhuhhu
penangan balik kg ari tu kot uhuksss

kali ni citer pasal amirul plak
umi cam tak caye je kat taska mirul ni ada wat rekod pemakanan hehehe
bagus rase nye
tapi bile pikir balik tak dek la pelik pun sbb dah under KKM kan
so ada la unit lam KKM wat kajian pasal pemakanan budak2 taska ni
sekurang-kurang nye leh tau pemakanan anak-anak kat taska ni (^__^)

ok ni la pic
buku rekod pemakanan kanak-kanak tu
siap ada pic mirul lg
bile masa lak cikgu diorg snap pic ni hehhehee
ni budak pose skima ni hahahahah
kalu tgk kat pic atas ni ada tertera bulan Jan, Jun ngan Dis
time bulan-bulan ni la diorg akan panggil parents
tuk discuss and bg tau pasal pemakanan anak2 kat taska ni
yg bulan Jan tu umi tak attend sbb diorg tak call parents
sbb nye tak dek info pe pe kan
almaklumla br bukak buku nye kan

yg pic bawah ni
ni la isi dlm buku rekod tu
ada byk helai sebenarnya tp snap yg ni je
yg lain tu pasal graf tinggi, berat ngan BMI je
kalu tgk pd rekod ni bln Feb sampai Mei mirul tak dek rekod
sbb time tu umi dok cuti bersalin huhuhuhuhu
so rekod nye TH je la 
bulan Jun nampak ada peningkatan kat tinggi amirul dari 97.5 cm ke 100 cm
berat lak naik 0.6kg je..ok la tu dr tak naik langsung
bulan Jun dia dpt gmbr senyum sbb join dgn aktif lam aktiviti yg diorg wat
bulan Ogos dpt senyum yg tengah...sbb aktiviti time tu untuk uji rase resepi
mirul pada 1st time tak nak rase makanan tu then bile dipujuk2 baru la dia rase
mmg cam tu pun perangai dia kat umah
kalu nak suh mkn benda2 yg dia tak bese mkn
kena a pujuk2 dulu , citer pasal sedap nye makanan tu
kire nye cuba tarik minat dia la
then br dia rase (^__^)

tak sabar lak nak tggu bln Dis nak tgk cemana gaya nye rekod dia nanti
hehehehehe
tu la citer mirul ngan rekod pemakanan ari ni

happy blogging
 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

4 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Buku juga ada buku rekod mcm ni..
sekurang2nye kita tahu tahap pemakanan anak kita..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

wahhhhhhhh anak ila lum masuk tadika..nanti saya tengok next year ada tak..

LYAfrina said...

lya dgr ramai y kata taska permata ni bagus.. harga pon x mahal kan..

CIK JATT said...

bagusnya taska ni. ada rekod pemakanan lagi.
sekarang qis takde pun rekod ni, baru 3 tahun. yang 4 tahun ke atas tak tau la. kalau ada bagus gak

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat