Tuesday, September 6, 2011

Raya Istana

hai hai hai
salam semua
lame nye tak ngadap blog ni ...winduuuuuuuuu hihkhihkhik

ok ok cam biasa skrg ni kan mood raya
so harus ada entry pasal raya kan

ok tuk entry kali ni umi nak citer pasal raya pertama tahun ni
raya pertama turn kat umah umi di KB sbb abg umi raya kat pahang dulu
so tuk raya pertama umi la masterchef di dapur nye hehehe
menu 1st syawal nasi beriani 
alhamdulillah menjadi nasi nye kihkihkih

ok..raya pertama harus la g sembahyang raya kan
tapi umi tak pegi la kan dah kata masterchef 
lagi pun dak kacak tu sape lak nak jaga kan
so yg pergi adalah en.papa ngan adik2 umi yang lain
balik je sembahyang tu terus ngadap nasi beriani 
result nye kenyanggggggggggggggg

pastu rehat2 jap lepas mkn then dapat info sultan kelantan wat open house
so zasssssssssss
bersiap nak g sana
tp umi tak ikut sbb time tu ngah wat kek coklat ekekekeke

so jom layan picas yang berjaya disnap oleh adik umi
bile nak tgk picas ni cam jeles plak tak pegi huhuhu
ops sblm tu jgn terkejut tema warna kali ni tukar lagik
warna royal blue heheheh
sbb nye hasil dr yg ditempah kat bangi tu sgt kurang memuaskan
cam kena tipu pun ado huhuhu
sedey tau...dah la time nak ammik tu sehari nak balik kg daaaa
so ari tu just amik bj irfan ngan mirul je
baju en.papa ngan nawfal tak ammik sbb
bj en.papa kecik and baju nawfal besar
so siri shopping tuk bj raya pertama diteruskan kat kg
and reslut nye dpt la warna ni sbb warna tu je yg ada size semua

ok
pic pertama irfan ngan en.papa 
amboi kemain dipeluk nye papa tu haaaa

pic bertiga tp pic irfan blur la plak huhuhu

oh ya open house ni wat kat istana kat kubang kerian
ni kat dalam istana tu

kat pintu pun nak posing
ye la kata lam istana kan
bukan senang nak masuk kan hahahaha

posing santai plak si irfan ni
macam2 laaaa

iskh cam skima plak pose en.papa ni 

heheheheh no komen
(^_*)

ha ni pic ngan mak su a.k.a adik bongsu umi

tegak semacam je pose irfan
nak nganyi lagu negaraku kot hehehe



boyz and man in royal blue wink wink wink

ok ni pic ngan adik umi yg laki nazrie a.k.a ayie
ngan mak su skali hehehe

time ni ngah beratur nak salam ngan anak sultan rase nye
and dapat duit raya
opkos la tuk budak2 je heheheh

cemana entry raya umi ni
ok la kan hehehehe
tapi picas umi tak dek la plak kan
tak pe umi wat entry yg ada pic umi pasni ek
tgguuuuuuuuuuuuuuu hehehehehe
(^_^)

 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

15 comments:

Diana @ bilakukatacinta said...

amboi..amboi...bukan main berposing..alamak..tema tuh dah sama tul kaler ngan background istana la sweetumi...??..

sHeeMa DeaN said...

warghh nasi beriani... eh mana pic ko .. nak tgk baju raya.. hehehehehe....

Rose Emely said...

wah syiok nyer...
tak cam johor.
sultan murka...baik2 nak buat open istana, terus tak jadi.
tak merasa nak gi open istana...huhuhu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah..bestnye dpt p open house sultan..^_^

Fyda Rahim said...

ala mne pic akak? kasi upload lah.. behnye tgk.. lg x sbr nk bt entry raya ni..

...sWeeT uMi... said...

Diana @ bilakukatacinta, tu la dah perasan dah hehehe...tak pasal2 cam berseri picas tu hehehe

...sWeeT uMi... said...

sHeeMa DeaN,baju raya aku esok aku up yeh hehehe...segan pun ada nak upload sbb tak dok le lawa sgt pun...dah kate last minit huhuhuhu

...sWeeT uMi... said...

Rose Emely, alamak.... tak pe tggu tahun depan kihkihkih

...sWeeT uMi... said...

LiLy @ MumMyQiStInA tu la...tetiba terinfo pasal open house istana tu hehehehe...rezeki raya

...sWeeT uMi... said...

Fyda Rahim, hehehe akk nye pic esok lah akk kasi tepek kat sini ...tgguuuuuuuuuuuu kihkihkih

Anum said...

bestnya posing kat istana

...sWeeT uMi... said...

Anum, diorg la yg best..umi ni tgk lam pic je la huhuhu...thn depan nak ikut lah hehehe

CIK JATT said...

wahhh...ampun tuanku. raya kat istana gitu. kellaasss:)

mawar (^_*) said...

wahh best nye dpt beraya di istana tp nape mcm x ramai orng?

cpt ar upload pic raya akak n nawfal

ikiqzana said...

cantik istana kelantan.. mesti ank2 seronok dpt duit raya.. berape yg ank sultan bagi duit raya pada budak2 umi?

salam aidilfitri yer umie.. maaf zahir & batin

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat