Tuesday, December 27, 2011

Cuti Yang Nan Penat hohohohoho...

salam semua
huhuhu br nak update blog ari ni kan 
sorry sesgt....lately ni byk keje yang harus diberesi hehehehe

ok ok moh layan citer kali ni
mggu lepas dapat cuti 3 hari sbb krismas kan
so mesti ramai yang dah plan-plan g bercuti ngan family kan
umi je yg tak ke mana
harus ke rumah sendiri je huhhuhuhu
sbb nye dah plan nak mengecat teratak kecik tu :)

so pagi-pagi sabtu tu lepas sarapan semua
gerak ke bangi cari cat
warna-warna yang dipilih dah siap di memory kan lam otak ekekekeke

ok ni pic kat kedai tu
mirul ngan en.papa ngah tggu salesman tuk bancuh kan warna cat yg kitorg pilih

bile tgk katalog warna ni 
ada gak rambang mata 
cam nak ubah plak warna yang dah dipilih tu
huhuhu dugaannnnnnn

budak ni ngah keboringan sbb lama dok nunggu cat-cat tu siap bancuh
alih-alih dia lepak atas meja tu main buku coding cat tu
layan kan je la mirul oiiiiii

irfan plak dok tgk screen cat ni
mulut tu dok bising-bising
asik dok remind umi ngan en.papa pasal warna peberet dia
nak biru gakkkkkkk

main pusing-pusing kerusi plak

en.papa yang super bz

apa la agak nya yang diorg dok sembang tu
chatting adik abg la tu kan ekekekeeke

ni plak warna yang kitorg pilih tuk bahagian luar umah
(^_^)

ni la stok-stok cat yang kitorg pilih tu
semua nya 5 color
jenuh la nak mengecat ni huhuhuhuhu

dimulai ngan cat warna putih dulu
kasi tutup warna purple tu
so warna pilihan nanti akan lebey terserlah kuikuikui
orang yang tak sabar nak mulakan projek ni
opkos la si irfan tu wink winkkkkk

dak kecik ni awal2 lagi dah kena kuarantin lam bilik
oh ya time ngecat2 ni umi dibantu oleh adik2 umi
kebetulan diorg ada kat putrajaya ni
ye la kan skrg kan cuti skolah
so rasa ringan la skit kerja-kerja ngecat ni 
time dak kecik ni kena kurung....adik2 umi lum ada lg......

ni la org kuat yg tlg umi tu
dia sorang leh siapkan 3/4 bilik irfan tu
caya lah...tabik spring kat kamo yeeeee eheheheheehe

ok upls....tu la story weekend kami ni
tu pun tak siap pun lagi ngecat nye
ada lagi skit2 huhuhuhuhu

happy blogging

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

5 comments:

lieyalatif said...

untugn akak ade hero yg ramai kat umah...so akak leh goyang kaki jek...yg lain2 bagi hero settle kan ekekeekekek....

oo nawfal hensem curi tulang yeak...

...sWeeT uMi... said...

lieya...untung mmg untung la tapi bab goyang kaki tu kureng skit ekekekeke....lotih den ni haaaaaa....

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

nanti tepek gambar umah yg dah siap bercat tue ye..mesti lawa

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Ramai yg ringan tulang membantu tu.. nk tgk hasilnye bila dah siap..^^

Izan Ishak said...

wahhh...semangatnya hero2 ummi dok mengecat umah tu... yelah, nnti jgn lupa snap2 gmbr umah dah siap cat pula ye...

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat