Monday, January 30, 2012

Nyah Kau Nyamuk hukkhukhuk

salam semua
wah seminggu gak blog ni tak berupdate
maklum la cuti balik kg kan
wink wink...

so ari ni blog kembali bernyawa ekekeke
kisah kali ni pasal nyamuk
kalu balik kg tak sah kalu tak kena gigit ngan nyamuk
paling cian kat dak kecik tu
abis merah-merah kesan gigitan tu huhuhu

maka kali ni umi amik langkah berjaga-jaga
selain pakai kelambu time tido
umi gak beli bendalah ni
sila tgk pic bawah ni ye (^_^)

ye ini lah Little Bean
Natural Anti Mosquito Patch

senang je nak pakai bendalah ni
just tampal kat baju je
and bau dia wangiiiiiiiiiiiiiiiiii
bau serai wangi gitew hehehehe

bila pakai ni nyamuk tu kurang la sikit nak dtg dekat kan
so maka nya kali ni nawfal ngan abgs nye kurang la dpt gigitan tu 
mood lega daaaaaaaaaaaa

ok ni model-model umi
layannnnnnnnnnnnnnnnnnnnn eh
tampal je kat baju
mirul pun suka pakai sbb wangi kata nye
hehehehehehe

tak ketinggalan irfan
saje je dia wat muka cam tu
tension umi huhuhuhu

last tampal kat dak kecik ni skali
tapi tak leh tampak kat depan
nanti dia buang hukhukhuk
so umi tampal kat belakang je

oh ya bendalah ni kalu dah lekatkan kat baju
then bile nak buang tuk tampal kat baju lain
still lagi kuat gam dia tu
so mmg tak tercabut la bila dah dua tiga kali tampal heheheh

tu la story bout nyamuk ni
happy blogging ye
(^_^)
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

6 comments:

lieyalatif said...

wah...bagus le kak....tapi dibuatnye kalo lupe nak cabut sebelum campak baju dlm mesin basuh...sure berabuk2 jadinye kertas tu .....tapi bergune ni kalo lik kg, sebab budak2 ni pun selalu jadimangse nyamuk bile balik kg huhuhuhu

sHeeMa DeaN said...

WARGHH harusss beli nie.. tapii bukan untuk bebudak tapi utk mak bdk.. nyamukkkk tak suka darah anak2.. tapi suka nau darah mak budak..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

owh..baru tau ada menda alah ni..harus beli juga nnt..mencegah lebih baik dari merawat.. ^_^

Izan Ishak said...

bagus ni ummi..

izan pun baru tau ni... boleh cari lain kali bila nak balik kg.

Ardini Humaira said...

ada juga dni baca mengenai keberkesanan benda ni :)

LYAfrina said...

baguslak kalo pakai ni..xdela bahaya kan.. tp menjadi tak??

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat