Thursday, February 23, 2012

Zaman Gigit Kah???

salam semua
huhuhu makin lama makin jarang plak update blog
adakah penyakit M sudah tiba
ooo tidak...akan umi singkirkan penyakit itew jauh-jauh
tak suke okeh huhuhuhu

ok now nak citer pasal zaman gigit
adoiii budak-budak skrg ni kalu gaduh dah tak main tepuk tampar sepak-sepak dah kot
skrg zaman main gigit-gigit lah kot
huhuhuhu apa la yg umi merepek merapu ni kan
ni la citer nye
meh sini dekat sikit nak story
kalu entry sebelum ni umi citer pasal nawfal dak kecik tu yg kena gigit
ha kali ni citer abg nye plak a.k.a irfan plak kena gigit

tgk la muka penat ngan letih orfan ni
petang smlm nye citer ni
sampai je kat umah terus landing....bila umi tnya penat sgt ke
dia diam...just tutup mata
dlm hati umi ni...ooooo penat la tu
biar la dia tido kejap...........


pastu bile mlm...dia dah siap mandi pakai baju semua
dia dtg kat umi then ckp
irfan : umi nanti tlg sapu minyak kat belakang irfan bleh?
umi : nape plak...sakit belakang ke? (ye la dok pikul beg yg sarat ngan buku tu kan)
irfan : tak la umi...ni cuba umi tgk   (time ni dia dah selak baju dia dah)
umi :  ya Allah...ni nape lebam ni...irfan jatuh ke apa ni...gaduh ek...
irfan : bukan...irfan tak gaduh pun...ni kawan irfan buat...dia gigit irfan
umi : ha!!! gigit...pesal plak dia gigit irfan...irfan buat apa kat dia...
irfan : mana ada irfan wat pe pe kat dia...dia nak main ngan irfan...irfan tak nak sbb penat...pastu dia gigit irfan kat belakang
umi : abis tu ustazah tak marah ke?...irfan tak bg tau ustazah ke?
irfan : tak...masa tu dah balik dah...kat tangga tu... (ni tempat yg slalu dia tggu umi bila balik petang)
umi : abis tu irfan nangis tak? (mau tak nangis kan...lebam tu + merah lagi huhuhu)
irfan : nangis la umi...sakit sgt2....(sambil wat muka sedey)
then bla bla bla bla (conversation continue)
sedey oooo bile tgk lebam gigitan tu
rase nak je g jumpe budak tu...tapi bile pikir balik..ala budak-budak...biasa la tu...tmbh plak budak laki kan huhuhuhuhuhuhu

ok dah sapu minyak panas...then tuam-tuam skit...terus dia baring leypark-leypark ngan adiks 
time ni alahaiiii sedih sgt...tak dpt bayangkan sakit dia kena gigit tu huhuhuhu

ok ni la pic nye
kesan gigitan kawan dia tu
kalu tgk ni sgt la lebam kan
mesti amik masa yang lama nak baik ni
pagi td tgk pun still lagi nmpk merah tu
huhuhuhuhu
ni tak bg tau mr.papa lagi ni sbb dia tak dek
out station...petang ni br balik
mesti irfan ngadu ngan mr.papa nanti
byk la citer nye nanti...maklum la anak papa kan 
ok tu la story kali ni

happy blogging


 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

6 comments:

Anum said...

sis kalau selalu tuam cepat baik

lieyalatif said...

ish kak!!!!! budak besar punye gigitan amik koooo....ngeri org tgk lebam camtu...takut tau!....mmg konpom sakit gile tuh.....pergi sound budak tu kak.....jgn dibiarkan...nak harapkan cikgu pun tak boleh sebab dieorg pun busy n byk kes gaduh2 lain...


org ni plak, semalam pi marah ade sorang budak ni sebab 'buat' mia....budak tu baling pensel box kat kepale mia....amboi2..aku tak penah naik tangan kat kepale, die plak berani, ape lagi, balik sekolah semalam org tgu le budak tu, haaa ko berbakul2 gak kene marah ngan org....puas hati...kalo mak bapak die nak jumpe org pun org berani jek nak hadap...anak die tu kurang ajo sgt!

...sWeeT uMi... said...

Anum...tu la kena rajin2 tuam kat tempat luka tu...hope cepat la baik huhuhu

...sWeeT uMi... said...

lieyalatif...tu la akk ni tak tau citer...dah mlm br tau..kalu tak nak gak sound budak tu huhuhuhu...
amboi tu dia mak mia dah marah...tp btul la...kena gak marah budak tu biar dia tau slah wat cam tu...mak pak nak jumpe boleh je kan...biar diorg tau citer nye huhuhuh

Ardini Humaira said...

uii cakittt tuuu!

LYAfrina said...

aduhhh..teruk sgt2 lebam tu..nmpk kesan pon tau..mmg kuat kna gigit tu..aisshhhhhh... mau x nangis klo kna gigit smpai camni..kalo kna kat kt pon..confirm meraung gak... aduhai... camnerla..kwn dia tu leh nak gigit..

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat