Monday, April 16, 2012

Amek Kaw Kaw...Burger Bakar

salam isnin
sape belum sarapan meh sini jamu mato tgk burger bakar ni 
hehehehhee

ni nak citer
skrg ni kat blog-blog ramai no yg dok citer pasal ni
tu yg buat umi gigih nak pi try kesedapan burger yg diorg dok citer-citer tu
makanya ari jumaat petang tu, kebetulan la jugak mr.papa abis kursus
so boleh la ngajak dia pegi sana
tambah lagi diorg kata burger bakar ni dah bukak cawangan kat puchong utama
wahhh dekat dah tu...so laju je la plan kitorg ni

tadaaaaa...ni rega tuk burger bakar tu
umi amik burger cheese tu dua (rm8.50/sebijik)
ok la tu...kata nak try dulu kan

ni la tempat daging bakar tu dibakar
asap kemain lagi
boleh bau aroma tu...bikin isi perut makin gelegak ekekekeke

mujur gak la kat puchong utama burger bakar ni ada bendalah main-main ni
tak dek la hero-hero umi tu keboringan
tambah gak tak dek la dok rengek-rengek ajak balik
oh ya....time umi buat oder tu burger tu diorg dah siap ckp awal-awal....1 jam setengah baru siap
fuhhhhhhh...lama tu...tapi sebab teringin nya pasal tunggu gak la...sanggup je la 
 suasana kat medan selera Lokas Makana tu
bleh tahan ramai org nya

malam tu nasib baik budak kacak ni ok je
tu tgk muka dia tu
melopong je...tu bkn pe, dia tgh kusyuk tgk budak-budak dok main
dia pun nak join gak tapi mana boleh kan...kecik lagi,tggu dah besar bleh la join ye

tq mr.papa sbb sudi layan umi ni hehehehe
sambil-sambil dok tggu burger tu siap oder la otak-otak ni dua bakul
kasi alas dulu tangkinya hehehehe

ha ni la mirul...main sakan
berpeluh lencun baju semua
ni posing baiknya ni
nak tangkap si irfan posing tak dpt
ligat sgt huhuhuhu

tgh-tgh main mesti dahaga kan
so minum dulu air yg mr.papa dah siap oder

lupe plak nak mention awal-awal
nama tempat ni adalah Locas Makana

ok ni meja kitorg malam tu
dah siap oder burger tu nnti pilih meja mana kiter nak duduk
then bg je no meja tu kat diorg
dah masak burger tu nnti diorg antarkan kat meja
(^_^)
amik meja ni senang gak la kitorg nak pantau hero-hero tu main
sbb meja ni betul-betul dok depan Ponie Funland tu

tengok jam dah nak kul 10 lebih
oh ya masa umi sampai sin dalam kul 8.45mlm gitew
tu sbb dah sesat barat dah sebelum jumpa tempat ni
kalu tak awal lg kot sampai sbbnya time kuar umah tu sebelum maghrib lagi
huhuhuhuhuhu

makanya...dah lewat sgt rasenya...umi pun pegi la bg tau diorg yg oder umi tu nak bungkus aje
makan kat umah la
hero-hero pun dah cam penat tambah plak dah boring kot dok main bendalah tu huhuhu

dalam kul 10.30mlm tu oder pun siap
sampai umah nak dekat kul 11
nak tgk burger bakar yg kaw kaw tuuuuuuuuu
meh meh jamu mato meh
(^_^)

ni still dlm bungkusan lagi

tadaaaaaaaaaaaaaaa
ni la burger yg org dok kecoh-kecoh tu

bila dah rasa burger tu...hurmmmm, betul sedap
rasa kepadatan daging burger tu
makan suku pun dah rasa kenyang...tangki perut kecik kot wahahahahaha

ok ok sape yg nak try burger bakar ni mmg disyorkan
ni dia info pasal burger bakar ni

Business hours 7:45pm until last patty.
Close every Thursday.
Address : Lokas Makana Food Court, No 15A, Jln. PU 13/2, Tmn Puchong Utama, 47140 Puchong, Selangor
Locations Google Maps : 2.983927,101.609201.
Landmark : Carrefour Puchong Utama

happy blogging


 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

7 comments:

Anum said...

syoknya
burger bakar

Cik Awin said...

terliur tgk burger tu...nmpk cam sedap je...

lieyalatif said...

info yg menarik ni kak ....mmg tingin nak cube...tapi tunggu dah cool sikit la kot kan..skrang ni tgk hangat ni pasal beger bakar...lagi2 baru kuar paper minggu lepas...fuh sure lagi 3 jam nak kene tgu hahahaahaha

PinKy MoMMa said...

tu la sekarang ni asyik duk dengar org cakap pasak burger bakar je huhu..teringin gak rasanya..tapi kat cheras ni mana nak cari ni miiii huhuhuhu

Anne said...

Akhirnya kak dapat juga... best kan.. nanti boleh mkn lagi.... Nom Nom Nom

fieda said...

fofuler bege bakor skrg ni..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tak pernah lagi mkn burger bakar..nampak sedap tu..

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat