Tuesday, June 5, 2012

Jom Pilih Pilih

salam semua
jom jom meh sini semua
meh kiter tgk lampuuuuuuuuuuuuu
hahahahaha

kisahnya minggu lepas kot...(ke minggu yg dah byk lepas...lupe sudahhh huhuhu)
pergi area bangi tu
hajat mr.papa nak cari lampu
nak gantikan lampu kat dapur yg dah rosak tu
so alang-alang nak ganti tu...ganti la ngan lampu yg comei skit
ekekekekeke

so ni antara pilihan-pilihan lampu yg owner kedai tu kata sesuai utk letak kat dapur
ok jom jamu mata jommmm
pilihan no. 1
patern bulat-bulat..warna putih
harga tertera tu leh diskaun lagi

pilihan no. 2
ni patern bunga-bunga
warna pink oren gitew

pilihan no. 3
bulat gak...cam labu bentuk nye
dua biji

yg bawah ni bentuk cam sama
tapi ada tiga biji lampu

mr.papa wat rondaan lagi
masih dok tgk-tgk yg mana satu pilihan hati

ada yang tertanya-tanya tak mana hero-hero kecik umi time ni?
hehehe time ni dua hero kecik tu jd jakun jap
bkn jakun ngan lampu okeh
jakun ngan bunga pintu kedai ni
ye la tiap kali bukak or tutup pintu kan ada bunyi loceng tu
haaa diorg dok main pintu la time ni
huhuhuhuhuhu

ok setelah dok pusing-pusing satu kedai
tilik-tilik.....makanya mr.papa amik yg patern kat bawah ni
bulat...tapi still kekalkan warna putih tu
simple but nice bagi umi

bila mr.papa tnya kat umi ok ke design tu
umi ok je...memang dok target nak amik yg patern bulat-bulat je
sebab comeiiiiiii
kihkihkihkih

tu la kisah kami yg simple mimple pasal cari lampu
(ishhh tu pun nak masuk blog ke?)...hurmmm masuk je la...dah kata tak dek bahan kan wakakakaka)

happy blogging
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

5 comments:

IntaNBerliaN said...

cantik2lampu..

alaaa xpa, update je apa2 pun.. saya pun gitu gak.. kalu x, xberupdate lah blog jwbnya.. heheh

Anum said...

wow cantiknya

Huda said...

Cantiknya lampu..aritu saya pun cari lampu jugak tapi tak jumpa yang berkenan, kalau ada pun harganya di luar bajet, huhu

LYAfrina said...

wah..cantik2...
pilih.jgn x pilih.. lya suka deko y simple2

Izan Ishak said...

cantik2 sume pattern lampu yg ada, kalau izan pun rambang mata nak pilih tu...

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat