Thursday, June 7, 2012

Mohd Chan Abdullah

salam semua
ari ni update pasal ternak lemak lagi
jom layan hehehehee

ari tu (ntah bila, dah lupe) kuar dalam kul 11 pagi pegi cari barang mr.papa
bila dah dapat barang tu tgk jam...dah bleh mkn tghri
masa tu kat area bangi
so alang-alang dah kat sana
kami sekeluarga lunch kat restoran ni
Restoran Mohd Chan Abdullah

sampai je sini hero-hero kecik umi oder air dulu
haus katanya
peberet drink diorg .... 100 plus
satu tin sorang...tak nak kongsi ok

sambil minum sambil sembang ngan mr.papa
tapi tak bg pun papa rasa sikit air tu 

tgk pic menu-menu kat belakang tu
perhhhh...cam nak rasa semua
wakakakakakaka
tapi kitorg oder ari tu menu yg biasa-biasa je

ok ni menu mr.papa
Nasi Ayam Mohd Chan Abdullah

ni plak air yg papa ngan umi oder
umi oder kedondong asam boi
mr papa plak air barli
yg kedondong asam boi tu shedap tau...leh rasa serat kedondong tu
(umi suka tak tau la korang suka ke tak hehehehe)

time ni hero umi yang paling kecik ngah lena dibuai mimpi
hehehehe maka nya senang la tuk umi mkn
tgk tu sweet je kan dia tido 
(^__^)


makanan lum sampai lagi
layan air yg shedap ni dulu
wink wink
slurrpppppp

ok selain tu umi oder Dim Sum ni
oooo ni dah jadi peberet umi dah
shedap bangat ok...makan cicah ngan sos cili
perhhhhhhh terbaek laaaaaaaaa
yang ni dimsum chicken (rasa nye la...sori kalu silap nama menu kuikuikui) umi yang oder

ni plak mr.papa oder
dua-dua jenis dim sum ni kitorang laki bini yg makan
anak-anak tak layannnnnnnnnnnn

nak tau pe yg hero 2 oprang tu makan
menu biasa gak...peberet diorg
penang char kuew tiaw
udang besar-besar tau
suka suka sbb udang tu diorg baik hati kongsi makan ngan umi
hehehehehehee

ok ni oder umi...biasa je kan
nasi goreng ikan masin
ok ok je rasa nya

alamak...dak kecik dah bangun la
siap menggeliat lagi
betulkan urat la tu kuikuikui

sib baik dia pandai timing
dia bgn time mr.papa dah siap makan
so leh la kasi mr.papa handle ini budak
sambil-sambil tu suap barli dlm air tu kat dia
nyum nyum dia makan
walaupun time tu ngah mamai skit
kihkihkihkih

orait dah selesai makan
tangki perut sudah penuh
so apa la mr.papa sila bayar wakakakakaka

total rm34.90...ok la kan sbb menu biasa-biasa je
 actually kitorg pernah mkn kat sini utk bukak puasa tahun lepas
seingat umi kitorag oder ikan stim
shedapppppp....
tapi sbb time tu kan mlm jadi cam ingat-ingat lupe lokasi kedai nya
hehehehehe
sekarang mmg dah ingat sgt sbb slalu pegi area tu
opssssssssssssss......ngeeeeeeeeeee

ok la...skrg ni rasa cam nak mkn dim sum tu je
sape nak teman umi...jommmmmmmmmmmm
(^__^)

happy blogging


 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

4 comments:

Izan Ishak said...

salam umi... lama tak singgah sini n komen2...

bila cakap kedondong asam boi tu cam dah terliur2 kat tekak je... alahai... sedapnya!

dimsum tu rasa cam nak cuba. dah lama teringin nak makan sebenarnya... heheh..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Nampak sedap semua makan tu...lapar plak tgk.. :)

IntaNBerliaN said...

dim sum tu mmg sedap kan.. sy pun sk mkn.. tp biasa beli yg segera je.. balik umah panas.. hehhe

Nor anne said...

Umieeeee kita dah rasa dim sum dia sedap.... My parents pun suka... Especially my mum byk juga dia mkn walaupun mulanya sebelum beli puas menolak kata x best tp just nak rasa.... Sgt bagus untuk jadi snack kenyang juga....

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat