Thursday, August 2, 2012

Byk yg rekemen so tekak pun teringin

salam pagi khamis semua
huhuhu semlm blog tak berupdate sbb mood ke laut
so skrg mood dah dtg balik...tu pun lepas diseru-seru
ahakssss

ok kali ni citer pasal ternak lemak jugak
berlaku sblm puasa
biasa la bila dok BW nmpk la dua tiga entry dok citer pasal ni
umiplak jenis mudah digoda tuk ternak-ternak lemak ni
maka nya terjerumus sudah wakakakakaka

ni ha ternak lemak kat Ana Ikan Bakar Petai area Bangi tu
kalu korang google mmg byk blogger wat entry pasal ni


 sampai sana dlm kul 7:30 mlm gitew
tu pun org dah ramai 
 tapi nasib baik dpt gak meja kosong

mata melilau-lilau nengok keadaan sekeliling
 mcm2 ada...kemudahan solat dgn tempat mainan budak pun ada
so mana yg dok tggu makanan sampai yg mmg lambat sbb customer ramai
boleh la isi masa tu main-main kat sini


 ok makanan mlm tu ditaja sepenuhnya oleh mr.papa
ekekekekeke
ngengada kan...opkos la mr.papa yang bayar kan



 budak kacak ni baik je mood dia mlm tu
senang nak handle


ni muka confius tgk muka sendiri hehehehe
cayam ini budak tau
(^___^)


 si mirul biasa la...upah air botol...br ok
kalu tak dia plak yang ngaruk huhuhuhu


 si irfan yang layan game gasing 
sementara tggu makanan peberet sampai

ni plak tuan tanah yang berjaya goda mr.papa dtg makan kat sini
hahahahaha................


ok ni semua menu-menu yang kami mkn mlm tu
tak pilih byk pun sbb kami satu family je kan

menu sayur....kailan ikan masin
umi suka sgt sayur ni...rasa lemak-lemak gitew (ikut tekak umi la kan)
yang sebelah tu sup kosong


 ni plak sata...saiz besar-besar...habis dibalum irfan ngan mirul

 untuk sotong umi request diorg utk masak goreng tepung je
abis gak irfan n gan mirul makan
mmg sedap (ni pun ikut tekak umi hehehehe)


 yang ikan siakap ni umi request wat bakar petai tapi diorg salah buat
hurmmm makan je la


 bab udang plak request bakar letak petai
hurmmm cam kureng jek sbb petai dia racik halus-halus
kalu mkn tak rasa sgt petai nye huhuhu

overall...semua menu ok ok je
tak dek la mabeles sgt
(^_*)

ok perut semua dah kenyang so apa lagi
time to balik laaaaaa
heroes 3 orang ni happy sudah sbb tangki perut sudah penuh
hehehehehehe

tapi kan diorg ni pelik tau
sampai umah dlm 10 minit gitew request nak mkn nasi plak
ha sudahhhhh....
gigih la umi nye ni masak nasi goreng bodo-bodo tuk diorg
hurmmm layannnnnnnnnn...abis gak
ahahahahaha

tu je la story kali ni
byeeeeeeee

happy blogging

5 comments:

Anum said...

sedapnya sis

Rose Emely said...

kesimpulannya kak...boleh terima ke tak kat ana ikan bakar ni?
orang dah 2 kali pegi...tekak macam tak boleh terima sangat.
makan asik tak abes je.
kalau bagan lalang tu...letak menimbun pun boleh habis. huhuhuhu

...sWeeT uMi... said...

Anum....tahap kesedapan nye tu biasa-biasa je..tak mebeles sgt huhuhu...tp boleh la kalu nak try ekekeke

...sWeeT uMi... said...

Rose Emely...kesimpulannya tekak leh terima tp dihati totap bagan lalang tu heheheh...mabeles sgt, adehhh tetiba teringin bagan lalang plak huhuhu

Ardini Humaira said...

dni lom penah lagi berbuka kat luar.. asben dni cakap InsyaAllah weekend nak kua berbuka kat luar.. nak bagi merasa.. hehehe

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat