Tuesday, July 23, 2013

Nak Try Kononnya

hai hai cayam semua...kali ni update pasal makanan jugak huhuhu...redha je la...
kisahnya umi ada add FB Good Maid...kiranya dia bg delivery lauk utk bulan puasa ni
dia dah siap bg semua menu start from 1st Ramadan until 24 Ramadan...so senang la kan sape yg rasa nak mkn lauk ari sekian sekian, just oder je

hurmmm yang ni lauk yang umi oder 18 Julai = 9 Ramadan
satu set ni rm20....

menunya adalah :
ikan salmon asam pedas...satu bekas ni boleh la makan utk 2 org...so ngam ngam la utk umi ngan mr.papa
kiddos semua tak mkn pedas-pedas ni

nasi putih....ayam goreng padang...ulam ngan sambal belacan

dua jenis kuih...pulut bakar dgn kek batik, kurma 2 biji

pastu umi terliur ngan menu macaroni baked with cheese ni...so add on je la rm12
yum yummmm...berbaloi kot rasanya....sengkak perut nak abiskan ni 
ni ada kisah lucu pasal mirul...boleh plak dia mkn macaroni ni cicah kuah asam pedas tu...ooooo dear...very the pelik ok...bila tnya dia sedap ke...sambil sengih-sengih dia kata 'sedap umi' hehehehe
adoiii memacam selera la kiddo ni kan...so layan je la...janji diorg mkn  


yang ni plak menu yg umi oder keesokannya tu....nasi dagang....ok la sedap jugak
menu yg ni umi mkn sorang je sbb mr.papa ngan irfan mirul berbuka kat ofis mr.papa
umi tak la ikut sbb yg kecik tu dok selsema plus umi pun malas hahahaha.....tapi kan untung betul dua beradik tu ikut mr.papa...dapat rezeki rm50 duit raya sorang...alhamdulillah

kat bawah ni pic lauk ayam gulai

ni lak nasi dagang nye...umi balun sorang-sorang...eh silap, ngan nawfal skali tapi dia mkn sikit je, byk mkn ayam je huhuhuhu

ni plak lauk nye jugak...gulai ikan tongkol

ni lak acar mentah...biasa la kalu nasi dagang mesti ada acar ni kan

so tu dia menu-menu yang umi try utk dua hari....setakat ni alhamdulillah kenyang perut ni....sesuai ngan tekak umi ni....

ok tu je nak citernya...dah dah sambung keje plak


 
korang dah siap-siap apply cuti raya?...umi pun dah beres semua tu...HRMIS pun done oredy hikhikhik...cuti tak amik lama pun just dr 5hb hingga 12hb Ogos....mood nak balik kg dah ON hikhikhik

   
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

2 comments:

fiza saiza said...

nampak sedap dan menyelerekan..

Singgah & follow disini :)
http://fizasaiza.blogspot.com/

LYAfrina said...

yumm..ikan salmon tu msti sedapkan.. senang la leh order2 camni..x perlu berasak ke bazar kan

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat