Monday, September 23, 2013

Late Lunch kat Mee Tarik Warisan Asli

Logo Design by FlamingText.com
Salam pagi semua...lai lai lai...meh tgk citer apa yang ada kat blog umi ari ni...
cam biasa entry pasal makanan dan keluarga...
ari sabtu dlm kul 4 lebih cam tu kitorg try mee tarik kat sg besi ni
alhamdulillah time tu tak ramai sgt org

cam biasa kat sini, dlm bilik ni bleh nmpk pekerja buat mee tarik tu...anak-anak umi cam biasa la mesti excited kan tgk benda yg tak biasa diorg tgk kan hehehehe

sementara kiddos dok tgk org tu wat mee tarik, umi cam biasa jadi tukang oder
air sirap bandung 2 gelas, teh o ais limau satu gelas dan teh bao bao satu gelas...rm4.00 segelas utk air tu....yg teh tu opkos la yg mr.papa punya kan hehehe...dia kan suka yg pelik-pelik gitew...suka nak mengetest ekekekeke

dah penat tgk org wat mee tarik tu diorg layan makan kacang pistacio ni dulu...kacang ni mmg peberet diorg ni...baik kan abg irfan tlg bg adik mkn kacang tu (^_^)

si irfan ngan mirul request nak mkn nasi so umi oder nasi ni utk diorg...nama melayu nya nasi daging rm7.00
tapi kan membazir je sbb diorg tak mkn pun...sbb si mirul dok ngabiskan toothpick lamb, si irfan plak mkn mee yg umi oder...huhuhuhu

yg ni menu umi...mee dia cam suhun...sedap lembut je...dan tak muak....nmpk cam pedas tapi sebenarnya tak pun hehehehe...nama menu ni meehon sup rm8.00

ok ni la menu femes org dok katakan tu...toothpick lamb, sepinggan ni rm24.00...yg ni la yg mirul dok abiskan tu, kena ngan selera dia la tu...leh rasa rempah-rempah time dok ngunyah lamb ni....si kecik nawfal tu pun suka...lepas mkn mesti bilas ngan air sbb dia pedas rempah hehehehe

mee sup pedas rm7.00 ni menu mr.papa...mmg pedas, umi try sesudu dua je sbb pada umi muak hehehehe....

nak gak tepek muka umi hehehe walau pun leh nmpk double chin di situ huhuhu

time dok mkn tu, si nawfal mmg dok beriba je ngan mr.papa....papa mkn dia mkn, papa minum dia minum...sesuai la kan, anak papa (^_^)


kenyang budak mirul ni mkn toothpick lamb ni

yang ni sibuk nak suh snap pic dia jugak...snap je la kan...muka pun dah berpeluh dah...ni la my comot ahahahah


ok uols...tu la kisah sabtu petang kami...bg umi sedap mkn mee kat sini...satu mangkuk tu bg umi mmg dah mengah nak abiskan...sib baik la ada si irfan huhuhu.
so pada sesape yang belum try leh la try...harga opkos berpatutan....
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

6 comments:

Farah Waheda Wahid said...

nasib masa membaca entri ni tengah lunch... he he he...tak adalah berkeriut sangat perut ni... he hehe...

mysha said...

hi kak.. Jgn terkezot hokey... hahahaha..

Klo bab yang ske test air pelik2 nih laki sha..ske nor test air yg pelik2 he3..

Erk kak..toothpick lamb jer ke ada kak? ayam takde.. faham2 jerla hehehe

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Sangat menyelerakan..nyum2..^^

Love Umi said...

Farah Waheda Wahid...hehehe, kalu tak ada yg mimpi kan...(^_^)

Love Umi said...

mysha...ok ada la terkejut skit tp sib baik sblm tu ada bg hint daaa hehehee...tang toothpick tu ada yg tu je yunk oiii...nasib ler :)

Love Umi said...

LiLy @ MaMaQiStInA...nnti dtg sini boleh la try...sedap...yg pasti selfmade kat kedai tu hehehehe

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat