Monday, May 12, 2014

Selera Dia

Hai semua...ari ni ramai ke yg smbg cuti?...ye la kan esok public holiday, kot la ada yg cuti dpt la cuti 4 hari kan hehehehe
Ok kali ni nak citer pasal dinner semalam
Al kisah tekak si mirul teringin nak mkn pizza...so kebetulan mr papa nak kuar gi Alamanda so belikan la pizza frozen ni...ala nak tunaikan permintaan tekak mirul je..kalau ikutkan minggu lepas dah pekena pizza dah...so tak de la beria nak tapau pizza hut..just beli yg frozen je
Makanya beli la pizza ni...dalam sekotak ni ada sekeping, harga? RM13:99 je...jadinya mr papa beli dua
Alhamdulillah kenyang..licin tuuu
Biasa kalau mkn pizza hut tu selalu la berbalance balance...tak habis huhuhuhu
Step nak masak pun sonang jek...kuarkan dari dlm plastik, pastu panaskan dalam oven atau magic pan, kira-kira 11-13 minit gitew...
Then..tadaaaaa...siap dah, boleh ngap masuk perut ehehehee
Yg ni pizza pertama, erkk sori la tak tau plak apa namanya...pulun mkn je tau kihkihkih
Ok yg ni plak pizza kedua...pun sedap gak...rasa cheese gitew...yummm yummm
Tgk la tu...makan sambil tgk tv adalah mabeles ok...mmg ralit je sampai habis licin di pinggan
Apa yg penting, kenyang perut diorg nih
Si nawfal ni lagi la...cam nak telan je tv tu ahahahaha
Tak dek respon utk umi yg nak snap pic nih
Abis dah entry kali ni...ha bg korang yg nak mkn pizza yg lite-lite sekadar nak kenyangkan perut leh la cuba pizza ni...tapi kalau rasa nak lg ohsem kena la mkn pizza hut ye dakkkkk ehehehee....Pe pun tekak masing-masing kan

4 comments:

Nad MamaZN said...

berselera dorg makan :)

mysha said...

Pizza hut mmg ohsem kan kak!!!

Pizza nih pun mcm best jer utk yg rajin mcm sha nih hehehe

Zee Suhaini said...

salam kenal jugak and follow sini sekali..

seronok biler anak2 suka makan ni..
tak pernah try lagi pizza frozen..kalo karipap selalu la jugak beli..nampak sedap jugak tu..

Zura Lee said...

sedapnye !! zura memang suka pizza nipis camni..tk muak & tk rasa terlalu cam roti sgt...

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat