Tuesday, July 5, 2011

Demam TaPi TaK DeMaM

salam tengahari semua
ari ni umi EL 
sbb nye anak kecik umi Nawfal ni tak sihat

citer nye smlm time umi nak amik dia kat taska
pengasuh dia kata badan nawfal ada bintik2 merah
so umi dah confius daaa
sbb mlm sblm tu ok je

so balik umah terus bukak bj dia
then nmpk la bintik2 yg pengasuh dia ckp kan tu
cer tgk pic bwh ni
nmpk kan merah2 tu huhhu

so lepas je en.papa sampai umah
terus bg tau kat en. papa pasal ni
pastu lepas maghrib terus bw g klinik
hasil pemeriksaan doc dia kata 
nawfal kena demam campak
umi bg tau la doc tu yg nawfal tak demam pun cemana leh kena
then doc explain 
benda tu tak kuat mana pun, tak berjangkit
dlm 2 3 ari ni ilang la tu
kena benda ni tak semesti nye demam huhuhu
so doc just bg chalamine lotion je

nawfal elok je gelak2 cam bese aktif
cume badan dia je ada merah2 tu
hope sayang cepat sembuh ye

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

9 comments:

mysha said...

cIan naWfal.. tAKper, baBy bOY keNe kuAT..
tu yANg deMAM pun mcM taK deMaM.. hehehe

gEt wEll sOOn boy..!!

...sWeeT uMi... said...

@mysha tq ...hope esok leh la akak keje (^_^)

Bionic women said...

demam campak normal kan kat baby..cuma umi kena sapu calamine lotion tu bagi nawfal x rasa gatal..
nawfal kuat tu, tu yg dia x rasa pun dia demam..haha

...sWeeT uMi... said...

@Bionic women mmg kuat nawfal ni, mmg tak nmpk pun dia rase gatal2 or tak selesa tu huhuu...hope cepat la dia baik pasni ...(",)

maszull said...

slm ziarah...baby yg cukup kuat demam tapi x mcm demam....'

jom join sis k...:)
http://maszull.blogspot.com/2011/07/jom-join-contest-wedding-anniversary.html

Redbloodsnow said...

alololo..cian dia demam. hope dia cepat sembuh :)

...sWeeT uMi... said...

@maszull tq..insyallah nnt umi join ek...(^_^)

...sWeeT uMi... said...

@Redbloodsnow tq dear...(^_*)

PinKy MoMMa said...

kesiannyer kecik kecik dh kena demam campak..alahai adik..

tak pe adik kuat ;)
cepat baik ye syg..

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat