Friday, July 15, 2011

Sampai Nangis

salam semua
apasal tajuk cam tu
ada ke sambal nangis kuikuikui
ala tu maksud nye best sgt la tu smpai nangis bile makan (^_*)
tak cayer cube buat
eh jap...umi lum bg tau lg kan ni sambal pe
sory2...kalu uols nak tau ni la sambal sardin
kalu mkn ngan nasi panas2 mmg syok sgt
bertambah2 la nasi tu
so ari ni umi jd chef kejap
nak kongsi resepi ni ngan korang semua

ok ni resepi dia
senang je...
1 tin sardin (dilenyekkan sampai hancur)
beberapa biji lada burung
2 sudu air asam jawa
beberapa ulas bawang merah (dihiris halus)
garam secukup rase

cara nye...
gaulkan semua bahan di atas
biarkan sebati
panaskan minyak 3 sudu (ikut kuantiti sardin anda)
then masukkan bahan yg digaul td
masak hingga kering air nye

pastu dah siap
leh la mkn (^_^)
selamat mencuba yeh


happy blogging
 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

14 comments:

Bionic women said...

wahh..best nih, kalau buat sandwich pun sedap..

...sWeeT uMi... said...

@Bionic women aahhh sedap sampai tak ckup satu kihkihkih...mama try la (^_^)

lieyalatif said...

PERGH KAK...betul2...ni sedap ni.....lieya kalo bosan2 nak mkn ape, sure sardin aku tibai masak...buat pedas2 gitu......so mmg stok sardin ade jek kat umah....leh try care akak ni.....

GnieSyazni SSC said...

simple je nih...bole try..kot2 nangis jugak makan..hehe..makan ngan roti pun sedap =)

...sWeeT uMi... said...

@lieyalatif kan kan...mesti ada stok tu..time2 jemu tak tau nak masak pe leh wat cenggini kan...lagi pedas lagi best (^_*)...

...sWeeT uMi... said...

@GnieSyazni SSC hehehe...jom try gnie...buat pedas2 tau br best,gerenti nangis lah kihkhihkih

ikiqzana said...

zana nyer fav ni.. masa sebelom bersalin aritu asyik tibai makan sambal sardin jer.. buat pedas2 mmg buat kita menangis.

cik jatt said...

hmmm... boleh try nih. nampak simple and sedap

Diana @ bilakukatacinta said...

umi...d teringin nak msk sardin kat umah..tp skang ni...bau hanyir sardin D tak tahan..rase nak muntah.. Kalau yg dah siap D boleh makan...

...sWeeT uMi... said...

@ikiqzana sambal ni kena wat pedas2 kan baru ada kick (^_*)

...sWeeT uMi... said...

@cik jatt jgn la...btul2 simple..and yg pasti sedap =)

PinKy MoMMa said...

umi..kite mmg peminat sardin :)
boleh tambah banyak kali huhu..

umi nape tukar template lama?
bukan tadi dah baru ke?

...sWeeT uMi... said...

@Diana @ bilakukatacinta tetiba skrg tak leh bau ek...adakah???? hehehe...dah check blum... (^_^)

...sWeeT uMi... said...

@PinKy MoMMa yg tadi tu template kat blog satu lagi khas tuk join GA kihkihkih...tp tu la umi sebenarnya nak suh wat tuk blog ni tapi ari tu lupe bg tau cik bulat huhuhu...so skrg ni umi dok cr2 gak sape leh design template skrg ni sbb cik bulat dah tutup oder...momma ada suggestion?

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat