Thursday, August 4, 2011

Dah Elok daaaaa

salam semua
hope tak dek yg kena gastrik di bulan pose ni ye (^_^)

entry kali ni pasal kete
kan ari tu umi da citer pasal cermin depan kete yg retak
akibat ledakan kemarahan oleh ank jantan umi
so ari sabtu lepas kami ke puchong
alkisah nye nak tukar cermin depan tu la
dpt lak rega murah rm300 siap tukar getah baru
ok la tu kan

time wat g tukar cermin tu umi tak ikut en.papa skali
just dok melepak umah SIL kat puchong tu
so picas semua ni hasil tangan en.papa la ye ngehhhhhhhhhh

proses pertukaran cermin tu tak dek la umi tau mana pun
so kiter tgk je la picas ni ek

kalu tgk kan kat pic ni
time ni diorg dah bukak whiper (kalu salah ejaan abaikan je la ek hehehe)
yg ni plak cina tu nk bukak cermin
sorang kat dalam kete sorang kat luar

ha ni dia cermin baru
berkilat uuuuuuuu hehehehe


ni dah siap pasang daaaa
just nak letak gam bg lekat (ye kot gam rase nye )
hehehe tu je kot proses nye
yg len umi tak tau
sape yg tau leh kongsi2 citer ek
bye bye
happy fasting
&
happy blogging
 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

22 comments:

PinKy MoMMa said...

eh cermin kete umi pecah ke? adeh..
nasib baik dh berganti..jadi la raya ni mi..leh balik kg :)

...sWeeT uMi... said...

PinKy MoMMa,eh tak pecah la momma, just retak je tapi retak tu besar gak la...dok pikir2 nak balik raya nanti kan bahaya kalu jd pe pe kan, tu yg terus tukar tu huhuhu...sib baik dpt rega murah skit (^_^)

mawar (^_*) said...

1st time dngar ledakan kemarahan ni bese dngr ledakan gunung berapi je =)

hehehehhe (^_^)

Anum said...

nasib baik dah ganti,.....
dah la nak raya nie kan

fa-in said...

hehe ganas jugak anak umi ni sampai cermin keta jd mangsa..

...sWeeT uMi... said...

mawar, tu tanda nye mmg betul2 marah that y wujud word tu ihiksss

...sWeeT uMi... said...

Anum, tu la dok pikir nak raya la pegi gak ganti sermin tu kalu tak, tak balik raya la huhuhuhu...kang beraya kat sini lak lagi haru uwaaaaa

...sWeeT uMi... said...

fa-in, cam ni la bile ada ank laki yg terlebih aktif kihkihkih

zaidah said...

nasib baik cermin aje...tak yang lain...

mysha said...

uishhhh silauuuu ar kak....cermin baru ekekekeke

...sWeeT uMi... said...

zaidah,tu la nasib baik tu slalu ada hehehe...kalu tak abis la huhuhu

...sWeeT uMi... said...

mysha, silau kena la pakai speck itam kahkahkah....wink3

lieyalatif said...

lieya penah tgk kak proses penukaran cermin kete ni...mase tu persona ar punye cermin retak besar.....lame gak menunggu...kebas bontot dok kat bengkel huhuhu

GnieSyazni said...

apa yg dimarahnya putera umi..sampai retak cermin..huhu boleh tahan jugak ganas ni

...sWeeT uMi... said...

lieyalatif, huhuhu tu la masa akk dok umah SIL tu ada la lam 1jam 1/2 gak dok tggu kete tu siap...sib baik akk tak ikut almaklum la ada handbeg kecik hehehe

...sWeeT uMi... said...

GnieSyazni,bese la dia kalu dah ngamuk ngan en.papa berani la dia ngamuk cenggitu, kalu ngan umi idok nye berani hehehehe

zOeY zAu YaH said...

terbang rm300 hehe.takpe dugaan tu hehe

ikiqzana said...

teringat masa ank dara dulu.. pki kete satria cermin kete retak pastu g tukar kt seremban kena dlm rm300.

Ardini Humaira said...

uiskk kalo terjadi kat dni tatau nak cekau duit kat mana nak repair. mintak duit abah gak le hehe

...sWeeT uMi... said...

zOeY zAu YaH, kena gak bg dia 'terbang'...kirenye pelaburan tuk balik raya huhuhu (^_^)

...sWeeT uMi... said...

ikiqzana, bile cermin retak ni nak drive pun susah ati kan, ye la takut terbarai di tgh jalan huhuhu...so demi keselamatan bek repair je kan (",)

...sWeeT uMi... said...

Ardini Humaira, kena cekau gak walaupun kat abah kan huhuhu,janji repair tu yg penting (",)

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat