Wednesday, August 3, 2011

Kekal Cergas Dengan Nye

salam semua
ari ni umi nak citer pasal supplement yg umi amik tuk puasa ni

tentu semua pernah dgr pasal produk ni 
byk dah blog2 yg umi baca pasal produk ni
terutama pada ibu2 yg menyusu

nak tau produk ape
hehehe produk SHAKLEE ler

selepas ditimbang2 maka nye umi try la ia
umi amik yg trial pack dulu
nama nye Euphoria Trial Pack
ye la mana tau tak sesuai ngan badan kan
yg trial pack ni leh tahan tuk satu bulan
ok la tu tuk bulan puasa ni kan
sape rase nak try leh la contact no tu ye (^_^)
dalam bekas tu ada 4 jenis vitamin
1. Vita-Lea
- penting dlm pembentukan sel darah merah
2. B-Complex
- sgt penting dlm memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein
- anti stress
- meningkatkan sistem pertahanan badan
- menukarkan makanan (glukos) kpd tenaga
- membantu ibu-ibu berfikiran positif sentiasa aka mood happy (^_^)
3. Vitamin-C
- membantu dlm meningkatkan antibodi dlm susu ibu (^_^)
- sebagai antioksidan
4. Alfalfa
- salah satu supplement penting utk boost penghasilan susu
- memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak dan berkrim (^_^)
- turut membantu dalam perkumuhan aka lebih lawas

disertakan skali ngan jadual pemakanannya
selepas sarapan : 1 biji vitalea & 1 bijji B Complex
selepas lunch : 1 biji vitamin C & 2 biji alfalfa
tapi tuk bulan puasa ni semua tu kena mkn lepas bukak puasa
selain tu disarankan tuk minum air kosong byk2  
lepas abis ni umi igt nak try yg Energizing Soy Protein (ESP) plak
sape nak join umi mkn supplement ni
jom oder kihkihkih

happy blogging uols
 

18 comments:

GnieSyazni said...

nak join..hehe guro je =) nnti boleh suggest kat kak ipar.. =)

PinKy MoMMa said...

hehehe kite amalkan VCO je :)
tapi ada juga amik benda lain utk sampingan..

nnt kongsi di entry akan datang..

mi yg utk susu memang banyak eh susu nanti..ce citer :) interesting!

...sWeeT uMi... said...

GnieSyazni, hehehe suggest kat dia tau...barang abik nye kihkihkih

...sWeeT uMi... said...

PinKy MoMMa, yg tu dah bertakhta di hati daaa hehehe...ni tuk tmbh2 je kihkihkih...part susu tu mmg byk momma, owner blog tu kata kalu amik yg ESP tu lagi byk susu sbb tu mmg tuk tmbh susu...tp umi tak amik yg tu sbb ni br stage nk cube2 ...next time kot umi nak try yg tu (^_^)

mysha said...

bagusnyer kaK...gooD inFO nih kak

uTK keSihATan daN keCergaSan ( nYanyi ok..)

lieyalatif said...

lieya pun amik shaklee kak...dah seminggu lebih mkn....mmg berbaloi...susu pam byk...stok dayyan bawak gi taska syukur siap ade lebih boleh dibuat stok EBM....harap berjaya laa fully bf dayyan ni...gigih ni pam ari2 kat opis.....lagi satu amik pil2 ni, susu jadi pekat berkhasiat jugak.....sonok tgk susu keluar tu pekat.....

ikiqzana said...

bagus product ni.. elok ibu2 mcm kita yg ada ank kecik. selalu keletihan dn x cukup tido. bape herge product shaklee tu umi..?

L said...

dtg sini nk engtkan pose jgn xpose..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/halwa-telinga.html

...sWeeT uMi... said...

mysha, bese la bile dah 3 series ni kena la pepandai amik supplement mana yg payut kihkihkih

...sWeeT uMi... said...

lieyalatif,puas ati kan bile dok bf tu susu mencurah2 kuar...ni sib baik pakai pading kalu tak abis basah huhuhu...mmg berkhasit..sib baik lam bentuk pil senang nak telan walau pun bau nye semerbak kuikuikui

...sWeeT uMi... said...

ikiqzana, tu la mmg bagus product ni...puas ati tol...badan tak dek la melepek je kan (",)...zana yg umi amik ni trial pack je, dia bg rega rm80 free postage...boleh la kan (^_^)

...sWeeT uMi... said...

L, tima kasih tuk peringatan tu (",)

Redbloodsnow said...

zie klo part nk mkn vitamin lah zie jenis yg tak berdisplin taw. tak ikut jadual...hehe

kdg² mkn, kdg² tak..hikss

...sWeeT uMi... said...

Redbloodsnow, sama la ngan umi slalu skip2 mkn...tp bile ada kesedaran tuk sihat disiplin tu trus mari hehehehe

Shima Md. Zahar said...

a-ah shaklee nie bagus. nak lagi bg ibu-ibu yang menyusukan anak.. gila kagum aku baca blog lyana nie.. susu ebm gila banyak.. warna pun lain...

Ardini Humaira said...

dni amalkan vco kak :) best tau

...sWeeT uMi... said...

Shima Md. Zahar, tu la teruja nengok EBM dia tu...sbb tu aku amik try shaklee ni hehehe..alhamdulillah feedback nye semua ok and best (^_^)

...sWeeT uMi... said...

Ardini Humaira, akak pun amik tu...dah bertakhta di hati hehehee...ni sbg tambahan (^_^)

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat