Tuesday, August 2, 2011

Dia Dah Pening Sbb Puasa

salam semua...
hari ni dah masuk hari kedua berpuasa
alhamdulillah

ok ni umi nak citer pasal irfan
smlm irfan puasa tau
bljr2 puasa
boleh la tahan sampai kul 5.30 ptg huhuhu
ok la kan...dah kata nk belajar puasa kan

cer tgk pic ni
ptg smlm amik dia dr skolah
masuk2 je lam kete terus baring kat blkg
bila umi tnya puasa ke tak
dia kata dia puasa
pastu umi tanya lagi
nape ngan irfan ni...tak sihat ke
irfan jawab...dia puasa ari ni, skrg kepala dia dah pening2 huhhu
ala cian plak kat dia
monyok dah muka nye

sampai umah umi suh dia bukak je puasa 
sbb tgk muka dia dah cam pucat dah
tambah lagi takut dia kena gastrik huhuhu
dia apa lagi terus bukak peti ais amik air adik beradik vitagen nih
 umi bg gak kuih tepung pelita ni suh dia mkn skit
tapi dia tak mkn pun sbb dia kata tak leh telan
 tgk la muka dia yang pening2 sbb nk puasa
pg tadi dia dah sahur
tp tu la dah nama nye budak kan
mkn skit je la...so perut mesti tak tahan kan
 ok la tu 
jom tgk menu berbuka puasa umi sekuarga
di hari pertama ramadhan thn ni hehehe
ni semua hasil tunjuk2 kat kedai
 ikan keli goreng belada
sedap nih...dah jd 1 of umi peberet (^_^)
 ni plak daging kerutuk
beli kat area umah
org klate yg jual
mmg sedap okehhhhh
umi igt lg thn lps time preggy
asik dok mkn menu ni je tuk bukak puasa and bersahur
ada la gak 2 3 kali org tu tak berniaga time tu
sampai nk marah2 umi rase sbb tak dpt daging kerutuk tu huhuhu
 ni plak sup daging campur urat ketin
errrmmm tak sedap sgt hahaha
tp dimkn habis oleh irfan ngan mirul
kena ngan selera tekak diorg kot
tu je la menu simple2 kami

ok yg ni pic dua beradik tu dah siap2 nk g terawih
ikut en.papa
suka sgt diorg sbb leh ikut hihihi sbb
leh la jumpe geng2 kat surau nnti
mmg riuh la surau tu huhuhuu
abis sudah citer pasal hari pertama ramadhan kami thn ni
bye bye semua

happy blogging
 

  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

18 comments:

lieyalatif said...

tahniah irfan!!! kire okey la tu kak...puase gak die separuh ari......bagus2.....betul tu kak, mule2 jgn le pakse....sikit2...dari separuh ari tu leh dpt satu ari penoh heheeheheh....dahaga yg budak2 tak tahan nie sebenarnye....lagi2 ngan sekolahnye....pagi petang ...mmg letih....

same la kite kak...tak masak pun...weekend jek baru masak huhuhuhu....

PinKy MoMMa said...

syukur dapat juga dia berpuasa kan mi :)
mula mula memangla..tak pe lama2 nanti hero umi akan biasa nanti..

tahniah ensem!

Fyda Rahim said...

kerutuk? ermmm sedap tu kak.. da lme x mkn kerutuk.. huhuhu.. nk msk xreti.. harus ken cr jgk ni kt p.ramadan ni.. ngeh2..

...sWeeT uMi... said...

lieyalatif smlm tak sampai ati tul tgk dia...lemah semcm,ye la budak2 mmg dahaga je yg diorg tak leh tahan kan...ari ni nak tgk cemana lak progress dia (^_^)sama-sama la kiter pikir menu bukak pose tuk weekend hehehe

...sWeeT uMi... said...

PinKy MoMMa, mmg nak kena train dah kan, memula dpt la separuh ari lama2 nanti dpt la penuh kan...tmbh lg cikgu dia ada bg tau sape puasa penuh leh dpt rm10 hehehehe...so semangat la dia nak try puasa tu (^_^)

...sWeeT uMi... said...

Fyda Rahim, tau tak pe...ada menu ni pun jd la, tak yah lauk lain pun dah ok...mkn pun leh bertmbh2 kahkahkah

yatt said...

alahai sian... tp tu la kalau diorang tak larat better biar diorang berbuka... risau gak kan... at least dia cuba :)

...sWeeT uMi... said...

yatt, time usia cenggini la nk kena ajar diorg puasa kan...tp bile tiba tang sakit tu kena la bg dia bukak puasa tu kalu tak ada lak yg kena amik cuti tuk jaga dia yg sakit huhuhuhu...

GnieSyazni said...

hehe..muka pening2 pun comel je ank umi =)

Dalin said...

alololo.. kesian dia.. tapi kira orite sesangat dah ni!! baru nak belajar.. lambat laun pandai la dia.. Kan Irfan nak jadi good boy~! Esok lusa kita try lagi ye Irfan..

...sWeeT uMi... said...

GnieSyazni, pening2 gak time snap nak gak control bg cun kihkihkih...ye ye oooo je kan ..........

...sWeeT uMi... said...

Dalin, mmg dok try2 puasa je thn ni...mintak2 ada la lepas smpai satu hari hehehe

ikiqzana said...

alahai kesian ngan irfan.. xpe la klu x bole puasa x yah la puasa.. nnti memudaratkan diri plak. belajar setengah2 hari pon xpe.

Redbloodsnow said...

alolololo....kesiannyaaa tgk muka dorg tuee. sure terasa kebulur giler tu..hihi :P

...sWeeT uMi... said...

ikiqzana, tu la...skrg dok pesan2 gak kat dia kalu tak tahan ckp je ngan ckgu...pepagi time antar dia pun en.papa ada bg tau cikgu dia suh dia mkn kalu tak tahan...cian kat dia, dpt 1/2 hari pun jadi la kan, janji dia try (",)

...sWeeT uMi... said...

Redbloodsnow, mmg pun...kebulur tahap max ni...balik tu dia terus balun air huhuhu

fa-in said...

comel nya irfan, berapa umurnya ye?
puasa sungguh2 ye irfan. :)

err..1st time dgr nama daging 'kerutuk'

...sWeeT uMi... said...

fa-in, irfan ni dah 6 thn,thn depan dah darjah satu heheh..daging kerutuk tu bese nye org klate yg bese masak...mmg sedap tau... (^_^)

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat