Tuesday, August 23, 2011

Facial Mask

salam semua
wow wiiiii.... lagi seminggu nak raya ni
yehaaaaaaaaaa ekekekee

eh eh excited sudah
dah nak raya kan
so semua mesti nak cantik2 kan (^_^)
maka nye umi pun wat la facial hahahah
(sila gelak ye hahaha)
facial bkn kat kedai pun
tapi kat umah je...wat sendiri

hahaha nak tau cemana
senang je
umi guna tomato facial mask ni
anti aging keluaran watsons
mask ni jenis yang ada topeng tu
rega nye murah la sgt...kurang dr rm10 gitew hehehe
dan yg best nye hasil nye 
kulit muka rase tegang and licin mulus ajek (^_^)


ni umi kongsikan step-step nak pakai facial mask ni :
1. muka hendaklah dicuci bersih dari segala bakteria
2. pasti kan tangan dibasuh dah dikeringkan
3. buka plastik mask-tanggalkan pelapik dan tampal kat muka
4. tekan-tekan mask tu kat muka dengan lembut
5. biarkan 15-20 minit...terpulang pada korang
6. kemudian leh la cabut mask tu dari muka
7. pastu urut muka dengan essence mask yang tertinggal pada muka tadi
8. pastu leh la biarkan sampai pagi hehehe
(*** kredit to gnie tuk info ni)

no. 7 dan 8 mesti ramai yang tak tau kan
termasuk la umi
ni pun baru tau huhuhuhu

hahaha ni la muka yg dok tempek ngan facial mask tu 
irfan ngan mirul kata, umi dah macam robot dah kihkihkih


yang ni lak nawfal yang pelik tgk muka umi nye heheheh

ok la uols...
jom sama-sama try facial ni 
sama-sama la kiter cantek di raya ini kihkihkih


happy blogging

 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

16 comments:

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

maera beli byk jgk msk camtu..tp mls pakai.haha~ teett~

lieyalatif said...

WAH ni la rahsia kulit gebus akak yeak ekekeekek...syok kan kak pakai mask camni....rase lega jek...tapi kelako tgk si nawfal buat mule pelik tu..seb baik die tak nangis takut he he he

PinKy MoMMa said...

wahhhhh suka la ni umi :)
cantik cantik di pagi syawal kan hehe..comel je muka adik tgk umi camtu..kompius ye syg hehe..

Ardini Humaira said...

best3.. dni suka beli masker mata :D

Anum said...

rajinnya.. best2 nie

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Baru tau yg step 8 tu..biasanye lily ni lepas pakai mask..terus basuh muka..patutlah mcm xde perubahan.. ;)

Rose Emely said...

nak lagi best....sila sejukkan dulu facial mask tu dlm freezer ye.
laaaagi heaven!

...sWeeT uMi... said...

maera, tak pe tak pakai sbb maera kan dah cantek kihkihkih (^_^)

GnieSyazni said...

haha..sis..gnie kalau pakai mask tu anak2 buah lari..taknak dekat ngn aciknye..

...sWeeT uMi... said...

lieyalatif,sblm pe pe akk gelak dulu wakakakaka...gebus la sgt ....senang nak pakai kan yg pasti rase tegang tu yg best ihikssss....tu la memula dia tgk pelik je pastu br senyum2 kihkihkih

...sWeeT uMi... said...

PinKy MoMMa, konfius tu sampai kerut2 dahi semua hehehe...pastu br dia ok...takut silap org la tu hehehe

...sWeeT uMi... said...

Ardini Humaira,tu la ada tgk dni wat entry pasal tu...teringin gak nak try, nanti2 la ek hehehe

...sWeeT uMi... said...

Anum, jom wat skali...cantek di pagi raya ekekeke

...sWeeT uMi... said...

LiLy @ MumMyQiStInA,kite sama la ni...skrg dah tau kan hehehe

...sWeeT uMi... said...

Rose Emely, ooo cam tu yeh...ok ok t akk try yg dh sejuk plak ...tq (^_^)

...sWeeT uMi... said...

GnieSyazni, hehehe ye la tgk muka semua putih tentu diorg takut kan hahaha...hero umi dua org tu syok dok ngejek umi, amik chance sbb umi pakai tu tak leh marah kan, sabar je la ahahhaha

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat