Monday, August 8, 2011

Sabtu Kami

salam semua
pejam celik dah genap seminggu kiter puasa kan
cam tak caya je

ok disbbkn pengalaman thn2 lepas
thn ni kami siapkan bj tuk raya pertama awal2
kalu thn2 lepas minggu ketiga puasa br sibuk cr baju melayu
so result nye size bj yg nak tu dah abis stok huhuu
dah serik, maka thn ni awal2 dah prepare

alhamdulillah thn ni dpt plak tempah bj melayu sedondon
cam tak caya rezeki kami sekuarga dpt tempah bj tu
kalu ikut semua tempahan dah tutup kan
syukur sangat2...jadi thn ni dak kecik tu pun ada baji melayu
alololooooo comei kan (puji ank sendiri kihkhihkih)
oh ya tahun ni tema kami warna silver aka light grey
mula nye en.papa kata warna pink gelap
then tetiba ari sabtu tu dia berkenan lak warna silver
so dan2 tu gak tukar tema
sib baik umi nye lum beli
huhuhuhuhu

tempat kami tempah baju melayu tu kat sekitar wartawalk bazaar bangi ni ha
jgn tak caya warta bangi pun dah ada walkwalk kihkihkih
lepas je wat tempahan tu kitorg beralih ke kedai jual sampin lak
ni kat area situ gak
so dpt la irfan ngan mirul sampin sorang satu
si nawfal tak dek size
tak pe lah

ni plak pic en.papa ngah pilih sampin tuk diri sendiri
kusyuk tawaduk pilih tu hehehe
lepas satu, satu ditry nye
sampai la puas ati
 sib baik budak yg jual tu ramah
melayan je semua soklan en.papa hehhe
itu ini semua (^_^)
maka nye ni la sampin yg en.papa pilih
santek, warna itam silver

tu la kisah sabtu kami
lepas ke warta kitorang ke mines lak
agenda pilih baju tuk umi hehheeh
picas non ado sbb terlebih excited 
dpt bj yg berkenan di hati hehehe

ari sabtu tu kami kuar kul 10pg 
then balik umah kul 6.30 ptg
tu ditambah servis kete bagai
ye la nak balik kg kan
sampai je umh wat mana yg patut
then tgk jam dah nak berbuka
kejap je masa

ok la tu aje dr umi kali ni
happy reading ye (^_^)

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

22 comments:

Anum said...

wow.. shopping raya ya

PinKy MoMMa said...

bestnye shopping keluarga umi :)
wahhh tak sabar nak tgk gbr sekeluarga di pagi raya nnt hehe..

dak kacak pun ada? Oii Mak Datin..kompem comel nnt huhu..

mi sory baru nak jalan2 sini..abg long msh demam :(

...sWeeT uMi... said...

Anum,shopping awal2...takut t kisah tahun lepas berulang kembali hihihi

...sWeeT uMi... said...

PinKy MoMMa, tu la tak sabar gak ni nak tgk hasil nye nanti hehehe...ala cian kat ank2 momma, lum baik demam ye, hope they get well soon, insyallah

Ardini Humaira said...

tahun ni dni beli samping kat deen untuk akad nikah punya :D

Redbloodsnow said...

Zie lak dah done dh shopping raya utk diri sendiri. tinggal nk shopping raya utk emak je lagi :D

...sWeeT uMi... said...

Ardini Humaira, yg tu dah semesti nye kan..mesti special nye...kenangan tu (^_^) hehehehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

eloklahkan shopping awal..klu last minit takut byk size dh yg takde..

Selamat berpuasa.. ;)

~izan~ said...

seronoknya shopping raya..buat persiapan awal sng nnt tak kelam kabut kan.. =)

mysha said...

hamboi kaK.. heRO2 aKak da ADa ek baJu raYa... beSHH...

caNtek kak thEMe kaler tu.. tAhun lepAS sha buAt... tAhun nih tak taW la.. dileMa nih.. hukhukhk

...sWeeT uMi... said...

Redbloodsnow,best kan bile dah settle skit2...tak dek la nak pening2 pikir sgt...hope preparation tuk emak zie dpt buat ngan senang hati hehehe

lieyalatif said...

wah ...meriah persiapan raye akak.....sonok soping2...lieya byk beli online jek.....tgl nak cari sampin dayyan jek nanti nie.....ntah ade ke tidak saiznye heheeheheh.....pastu nak cari jeans die lagi selai...yg len2 sume dah beres.......

...sWeeT uMi... said...

LiLy @ MumMyQiStInA, tu la...thn ni mmg dah prepare awal2 hehehe...slmt berpuasa gak tuk mummyqis (^_^)

...sWeeT uMi... said...

~izan~,nak lari dr kelam kabut lani tu yg prepare awl2 hehehe

...sWeeT uMi... said...

mysha, tetiba tukar tema..kalu ikut kan thn ni pink kihkihkih...dilema kan, sib baik akk dah tukar kihkihkih

...sWeeT uMi... said...

Lieyalatif,amboi lagi advance..dah nak siap semua prepare raya...hope ada la size sampin tuk si dayyan tu,mesti comei kan (^_^)

yatt said...

wah beli baju raya dah... yati ngan husb tak beli pun lagi :)

...sWeeT uMi... said...

yatt, ni wat awl2 selagi ada tenaga kihkihkih...kang dah tengah bulan power tuk jalan2 tu dah kurang (^_^)..tak pe pasni ajak hubby shopping ek..

GnieSyazni said...

umi takde geng la sama baju raya..huhu..yg lain semua putera =)

Shima Md. Zahar said...

warghh dah beli baju raya.. aku baju melayu dah sattle tp baju lelain lom lagi.. aduuuii penat kepala hotak nak cari baju bebdk nie...

...sWeeT uMi... said...

GnieSyazni,huhuhu tu la...slalu cam tu...geng color leh la, geng baju no no no (",)

...sWeeT uMi... said...

Shima Md. Zahar,senang kan bile 1/2 tu dah settle...mmg pening lak epala tu nak cr bj2 tuk diorg kan..sabo je la

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat