Wednesday, September 14, 2011

Pantang Dapat Bantal

salam semua
ari ni umi nak citer pasal nawfal

cer tgk pic bwh ni
kemain cam garang je muka nye
slalu cam tu tau jarang no nak senyum ekekeke

sebenar nya pic ni nak tunjuk dia dah leh pegang2 nak berdiri
berdiri takat bantal tu je
dah vontot jd tertonggeng2 hehehe
risau plak takut tersembam ke depan
dia pantang ada benda besar kat depan mula la nak berdiri pegang2 
umi nye la yg risau slalu aware bile dia nak wat aksi tu
tang duduk plak dia dah leh dok senggeng2 dah
tapi still tak kukuh lagi
goyang2 lagi...so mmg sentiasa ada bantal nak protect dia (^_^) 

ntah apa la yang dia dok tenung tu
mmg tak senyum pun
dan satu lg susah plak nak amik pic dia
asik dok gerak2 je
angkat tangan la, pusing muka la
macam2 hal la nawfal ni
tapi umi gigih gak nak snap pic dia ehehehehe

yang ni dia dpt bantal yg tak tinggi mana pun
tapi kalu kiter duduk je melayan tv
 time ni la dia dtg nak berdiri gantung2 kat blkg kiter la
kat tepi kiter la
suke la tu sbb mesti dia rase dia dah tinggi hehehe
si abang2 nye tak yah ckp la suke sokmo

pasni mmg dia cepat la nak bertatih kan
time tu nanti mmg akan ligat la ngan abang2 nye 
tu pun irfan sibok dok suh nawfal cepat2 la jln 
nanti abg bw men basikal
adussssssssssssss...ke situ plak

ok la abis sudah story kali ni
len kali umi story lagi ye (^_^)

happy blogging
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

17 comments:

PinKy MoMMa said...

tiba tiba rasa mcm dak kacak dah besar..dh blajar nak berdiri hehe :)

dulu tgk tergolek golek je kan mi..u go boy!

Rose Emely said...

alalalaaa...tak lama dah tu nak bejalan.
siap laa lepas ni berlari2an

sHeeMa DeaN said...

tak per.. muka garang pun tetap handsome..

lieyalatif said...

ye la kak...nawfal ni mmg cepat....3 bulan dah meniarap...ni dah berdiri plak...mmg tak cukup setahun diedah boleh bejalan ni kak....gigi dah ade tak kak...selalo org ckp kalo cepat berjalan ni gigi lambat....

cam dayyan dah nak masuk 6 bulan ni, meniarap ade 2-3 kali....tapi ni meniarap sendiri laa bukan dgn bantuan kite tolak badan die ke he he he....berat bontot anak bujang aku tu kak he he he

Anum said...

comelnya

eisyaawie said...

bestnya tengok anak-anak yg aktif nie....anak saya pon dah 1t2b...tp v bleh jalan lai...berat bontot gak laaa...huhhuu

Cik Ecah said...

mcm ank buah ecah gak br nak berpegang2 berdiri...hihihi

Redbloodsnow said...

hehehe..bukan main suka dia dgn bantal ek..hehe

...sWeeT uMi... said...

PinKy MoMMa, tu la rase kejap je masa...rase br je kuarkan dia smlm huhuhu...dapat kaki ni lagi lasak la dia ekekkee

...sWeeT uMi... said...

Rose Emely, sib baik ada bodyguard leh tlg pantau bile dia berlari-larian nanti hehehehe

...sWeeT uMi... said...

sHeeMa DeaN, encem eh hehehehe....kihkihkih...

...sWeeT uMi... said...

lieyalatif,kalu nak ikut tang abg2 nye mmg 9 bln dah leh jln hehehe...ni pun dah ada gigi, 2 bwh and 1 atas yg br nak tumbuh...dayyan go dayyan hehehehe

...sWeeT uMi... said...

Anum, comel dak kecik kan (^_^)

...sWeeT uMi... said...

eisyaawie, tak pe pasni leh jln mmg tak terkejar kiter ni kan hehehe...

...sWeeT uMi... said...

Cik Ecah, sonok kan bile diorg dah pandai mcm2 ni kan hehehe...

...sWeeT uMi... said...

Redbloodsnow, bantal kan lembut so senang dia nak pegang tuk diri2 hehhe...

GnieSyazni said...

comel sgt nawfal..best kan tgk budak2 gigih baru belajar ni..hehe comel je

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat