Monday, September 19, 2011

Practise Make Perfect

hai hai hai 
bertemu kembali kiter di alam maya ni
3 ari cuti means 3 ari gak blog ni bercuti ekekeke

ok ok now umi nak citer pasal nawfal gak
cer tgk pic bwh ni
**

**

**

**

**

**

**

**

**
agak-agak la kan
nawfal ngah wat pe la ni ek
hehehehehe
meh umi nak citer
sblm ni kan umi ada citer pasal nawfal 
yg dah nak start berdiri tu (^_^)
so ni dia ngah practise lg la 
mmg pantang nmpk benda2 cenggini
mesti merangkak je ke sana nak men
nak test power la tu hehehehe 
pic bwh ni dia dah perasan umi nak snap pic
so dia kasi pose baik punye kihkihkih


close up skit muka dak kecik ni
oh ya ari khamis lepas umi bw dia g follow up tuk 6 bulan
(dah nak masuk 7 bln br nak bw g cucuk tuk 6 bln huhuhu, sbb ari tu dia demam)
sikit info terkini dak kecik ni
berat naik 1 gram je  so skrg berat dia 6.9kg je huhuhuhu
tinggi mmg naik la 
BMI turun skit
masa dok snap pic ni pun dia ngah selsema...idung tu mmg berhingus je
huhuhuhuhu...comot aje idung dia

ha tgk ni kemain gigih nak berdiri tu
ni lutut sebelah dah tegak...tggl satu je lagi nak tegak hehehe
mengamuk dia time ni sbb tak leh nak diri
umi yg nengok ni gelak je haaaaaaaaa

berkat dok practise tghri tu
maka nye mlm tu dia dah berjaya
hehehe berjaya dah berdiri pegang2 kat kerusi /sofa tu 
suke nye yang amat
tambah-tambah lg ada abg2 dok galakkan
lagi la dia gigih (^_^)
tgk dah leh berdiri daaaa

tapi kan time ni umi kena la stand by aje
takut gak tetiba dia terduduk kan
sbb ye la br lagi kan 

last pic tuk tatapan semua
ni la penggalak2 nawfal tuk berdiri
diorg pun happy bile nawfal dah leh berdiri ni 
mana tak gumbire nye...pasni tambah geng nak main daaaaaa

tu la story pasal nawfal skrg ni
pasni entry pasal nawfal lg
bak kata mggu ni byk entry pasal dia hehehehee

happy blogging
 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

12 comments:

lieyalatif said...

mmg nawfal cepat kak....ini mcm ni 9 bulan die dah boleh jalan ni kak...tgk ler.....badan ringan nawfal ni kak tu yg cepat betol die nak berdiri ...lepas nisiap le bertatih....lepas tu dah le jalan dah...abis le abang2 kene kejar adik nanti ekekeekekek......

PinKy MoMMa said...

hahahaha tergelak tengok gambar last tu mi :)
aduh comelnyer..tapi mana kepala tak nampak ni hehehe..abang2 pun suka skali ;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

comel jer tgk..X lama lg dh blh jln ni.. ;)

mysha said...

uiShhh cLever boy betUl naWfal nih... cePAt diER.. iA dah nak setaHun lom lEh jaLan laGik... muluT jer Pot pET poT pEt.. huhuhuhu

tHumbs uP to u naWfalll

Anum said...

ala comelnya dia

KeLuaRGaKu HiDuPKu..... said...

cepatnyer anak k.naemah..anak wani merangkak pun belum lg...br menjalar jer...badan dia berat kot...kalo abg dia dulu..7 bulan dah merangkak dah....

...sWeeT uMi... said...

lieyalatif,alhamdulillah...abg2 nye kemain happy gumbira sbb pasni ada geng tuk buli umi nye ni hahahahaha...

...sWeeT uMi... said...

PinKy MoMMa, pic tu mmg sekerat je sbb tetiba je diorg tu enterprem hehehe...abg tggu adik leh jln sbb pasni nak ajak tawaf umah sesame kihkihkih

...sWeeT uMi... said...

LiLy @ MumMyQiStInA, insyallah kalu diizinkan 9 bln leh jln, cam tak sabar plak umi nak tggu time tu hehehe

...sWeeT uMi... said...

mysha, hehehe go nawfal go kihkihkih

...sWeeT uMi... said...

Anum,comel dak kecik2 kan hehehe

...sWeeT uMi... said...

KeLuaRGaKu HiDuPKu, nawfal ni bdn kecik tu yg cepat kot hehehe...akk ni geram gak tgk ank wani, semangat oooo...(^_^)

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat