Monday, October 10, 2011

Demam Dapat Topi...tapiiiiiiii

salam pagi isnin semua
aduss umi cam monday blues plak pagi ni huhuhu
mana tak nye 3 ari cuti hohohoho

jumaat umi EL sbb nawfal demam
alhamdulillah ari ni dah ok skit

entry kali ni pasal topi
kat opis umi ada buat jualan puspanita
so tempah la ngan sorang adik kat situ topi tuk nawfal
xtually dia dah ada topi ni tapi tertinggal kat kg plak time balik ari tu
maka nye umi beli la lagi satu
kali ni wat tulisan nama dia (^__^)
cer tgk cantek tak kihkihkihkih

ni la model umi yg demam tu
kali ni pose muka senyum skit
bukan lagi muka blur blur gitew hehehehe

pakai topi nye kejap je la
pastu dah tak nak pakai dahhh
asik main-main je

time ni dia dah nak nangis dah
dah tak sedap badan la tu
cian anak umi ni

TAPIIIIIII kan
ada la sorang ni dah berkenan ngan topi tu
tak kire la topi tu ada nama nawfal
ha nak tau sape
tadaaaaaaaa
ni la budak nye
IRFAN
muat gitew2 je kepala nye ngan topi tu
pastu kan nak tau irfan wat pe ngan topi tu
dia simpan lam beg skolah dia
adoiiiii patut la umi cr tak dek topi tu
irfan...irfan....

ni nawfal dah nangis
dipaksa bergigam ngan abg-abg nye
kes kena buli la ni huhuhuhu

CITER DEMAM NAWFAL
kan nawfal demam kan
umi bawa la dia pegi emergency kat Hosp putrajaya ari sabtu lepas
masuk kat triage bile di check suhu nye 39.5
adussss tinggi...terus masuk ubat vontot
then umi mandikan dia kat tandas situ
lepas mandi tak lap tak ape just pakai pampers je
tiba giliran...jumpe doktor
umi bg tau la dia dah demam dlm 3 ari gitew
asik ON OFF je demam nye
check tonsil rupe nye bengkak
that's why la demam dia tak kebah-kebah
mmg anak2 umi kalu demam mesti skali ngan bengkak tonsil ni
mmg kena amik antibiotik baru reda demam tu huhuhuh
then doc bg ubat antibiotik ngan ubat demam
alhamdulillah dah ok dah dia
just nmpk cam letih je dia sbb time demam tu dia tak nak mkn
mkn pun sesudu dua je pastu tak mo dah
risau plak umi sbb dah la dia tu kecik
kang bertambah kecik lagi
dah buat puree, dah buat bubur nasi, dah bg buah...still tak mo
kenkwn tlg......pe lagi nak wat huhuhu


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

12 comments:

lieyalatif said...

tonsil tu menyebabkan die tak mo mkn tu kak...sakit nak menelan kot....harap nawfal sentiase sihat yeak....

btw, comel gile topi tu kak...siap ade name lagi....lieya ms preggy dayyan mmg byk gile beli topi bb tu....tapi kuar2 dayyan langsung tak pakai....papanye kate syg...kalo pakai topi tak nampak rambut spikey anaknye wakakakaak...

LYAfrina said...

cantik topi tu.. tulisan dia pon..kalerful..cantik... nmpaknyer kna bli gak utk abg irfan ni.. demam kalo 39++ tu mmg tinggi.. kna jaga btul2.. tp mujur..dh bransur pulih kan..

PinKy MoMMa said...

tingginyer demam dia..dia baru nak kebah mi sabar yer..tu yg slera tak berapa nak ada..mcm kita lar kalau demam smua pun rasa pahit je..

cepat cepat sihat sepenuhnye ye comel..boleh makan sup sedap buatan umi hehehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Comelnye topi tu..siap ada nama Nawfal lg..
Siannye Nawfal..dh tinggi sgt dh panas dia tu..mujur dh beransur pulih..Risau sgt bila tgk anak2 sakitkan..

mysha said...

hehehe..cOmey2 tOpi diER.. leh geng ngaN iA.. iA punYe kaler meRAh heehhehe....

naK keNe baBab aBg2 diER nih yer..buli aDIk...

...sWeeT uMi... said...

lieyalatif, btul la tu..kalu oakai topi kang tak nmpk spike tu...mahal ooo spike dayyan tu ekekeke...nawfal nan ado spike so leh la pakai topi kuakuakuakua...

...sWeeT uMi... said...

LYAfrina, terkejut gak suhu sampai cenggitu tp alhamdulillah skrg dah ok..pasni umi kena lebih alert huhuhu

...sWeeT uMi... said...

PinKy MoMMa, may be sbb tu dia tak selera kan...pasni nak wat puree yg best tuk kasi dia ada selera huhuhuhu...susah hati k an bile ank2 tak sihat ni...

...sWeeT uMi... said...

LiLy @ MumMyQiStInA, comel kan...colorful sesuai tuk budak2 hehehe...tu la sib baik dah ok dia kalu tak mmg tak senang ati umi ni huhuhu

...sWeeT uMi... said...

mysha, abg2 nye slalu kena babab ngan umi nye..dah tak heran ngan word tu huhuhu...jom geng topi ekekekeke

Redbloodsnow said...

Lawa giler la topi tu umi. sokka :)

Ardini Humaira said...

comelnye nawfal :) men cubit!

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat