Monday, October 31, 2011

Eksennya....nak mkn sendiri

salam semua
ari ni update blog pasal dak kecik

ni semalam nye citer
cer tgk pic ni
budak ni lapor sebenarnya
hahahah cian nye
umi dah nak suapkan bubur nasi dia tapi dia dok main nak cepok2 lam mangkuk tu
cam dia bg hint nak mkn sendiri je
so umi bg la sekeping biskut yg mmg beli tuk dia pun
maka nye terjadilah entry ini hehehehe

tgk betapa kusyuk dia mkn biskut tu

time ni abg2 dia sibuk mintak nak sikit
opssss tak boleh ni nawfal punye ngeh ngeh ngeh

memula baik je pegang biskut tu tgn kanan
yang ni alih-alih pegang tgn kiri plak
bile umi nak tukarkan ke tangan kanan
ngamuk-ngamuk dia marah
dgn sendiri dia tukar ke tangan kiri huhuhuhuhu

mkn biskut sambil layan tv
mmg kusyuk laaaaaaa

abis comot dah muka dak encem ni
syok la mkn biskut sbb gigi dah byk yg ada
tak silap umi atas dah 4 batang, bawah still lg 2 batang

dah encem yang dah comot

kunyah-kunyah biskut itew sampai habis (^__^)



last habis 3/4 je biskut tu
sbb si abang-abang dok kacau suh adik tukar pakai tangan kanan
mengamuk dia terus tak mo mkn dah
dah tak nak mkn so umi terus ke agenda seterus nye
siapkan dia ngan bubur nasi ngan puree betik skit
abis yg tu siap-siap cucikan yang mana comot tu
then terus layan main dah tak kacau umi dah hehehehe

ni la org kata
kenyang perut suka hati (^__^)
 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

10 comments:

Anum said...

comel je
kecik2 dah belajar berdikari

eisyaawie said...

kat umah nie pon kena selalu ade biskut... budak2 nie pon suka makan...

pandai pegang tue....kalo biskut coklat...abis comot arr mulut....

PinKy MoMMa said...

hehehe nangis ke tu nampak kuar air mata ;p

si kacak umi dah besar dah hehehe..pasni leh geng ngan abg abgnyer ;)

GnieSyazni said...

ololo tomei tomei dah comot...hehe..seronok kan tgk budak baru belajar =)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..comel..kusyuk jer dia mkn biskut tu..nangis ke tu?. ;)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mula2 sepahla kan? lama2 gerenti pandai!!

wanie said...

sedapnye dia makan biskut tu

LYAfrina said...

yeayyyy,, dh pnfdai mkn sendiri !!!

Ardini Humaira said...

ciannye mamam sambil nanges.. lap ayaq mata meh :D

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

hai takde update baru ke?? tertunggu ne....

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat