Wednesday, October 12, 2011

My Cute Little Helper

salam semua readers cayang
ari ni citer pasal nawfal

ari weekend biase la, umi penuh ngan kerja-kerja umah
mana nak basuh baju, kemas umah, sidai kain and masak huhuhuhu
bab sidai kain mmg en.papa yang slalu tolong hehehe
tapi kan ada satu keje yg umi tak suke wat huhuhu
nak tau pe dia ngeh ngeh ngeh
nak lipat kain
so so malasssssssssssssssss
mmg nak kena tggu ada mood dulu or bile dah tak jumpe nak cari baju/kain ekekeke
blehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh?????????????
ish ish ish umi sape la ni

so ari ahad biasa nye umi akan seru mood lipat kain ni
kalu tak mmg bertimbun/berbukit kain-kain tak berlipat
maka nye terjadilah entry ini
nak tau nape...tgk pic bawah ni (^__^)

ternganga mulut dak kecik ni nengok kain-kain umi yang tak berlipat hahahaha
penuh satu bakul besar tu okeh


ni mesti dak kecik tu ngah pikir pe nak wat kan
cam dah tak sanggup tgk je kain byk2 tu yg tak berlipat 

maka nye dia nak tolong umi lipat segala kain tu la hehehehe
ish uols...tak dek makne nye tu
mimpi umi semata-mata........dak kecik tu bkn pikir nak tolong ok....
tapi nak main bakul yang penuh kain tu

sambil umi dok lipat....sambil tu dia dok golek2 bakul kain tu
nak berdiri pegang2 la tu....mmg tu keje dia 
tapi mana boleh wat cam tu sbb bakul tu bulat so tak stabil tuk dia pegang hahahaha
dok maiin golek-golek cenggitu je la
nak masuk lam bakul dah tentu-tentu tak boleh kan
sbb kain penuh lam tu hahahahahaha

muka cam dah boring dah dia asik dok main cam tu je
plus dah penat kot nak pegang2 bakul tu
terus dia duduk, then dok kias-kias kain kat situ

hahaha yg ni muka nak marah dah
sbb time ni umi dok marah2 manja said jgn main kang kena babab 
so ari tu sekerat je la keje umi tuk melipat kain yg bertimbun tu
sbb nye dak kecik ni dah ajak berkepit ngan dia (^__^)
nak upah la tu.....pe lagi layankan la pe yg dia nak tu
kawan-kawan ada yg kes cam ni gak ke
ke ada yg rajin bab lipat kain ni
leh umi upah tuk tolong umi hehehehehe
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

7 comments:

Anum said...

apa yang dicari

PinKy MoMMa said...

huhu umi sama lar kite pun malas nak lipat kain hahaha..bagi la keje lain jangan bab melipat ;p

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah..rajin dia tlg ummi lipat kain..
hehe..samalah kita..part lipat kain ni malas skit.. ^_^

lieyalatif said...

nawfal, nanti aunty lieya bagi satu rotan panjang.....nawfal pegang rotan tu sambil tgk umi lipat kain tau...die malas jek, nawfal babab sekali tau....biar birat bontot umi tau eheheeheheh....

same le kak oiii...keje paling malas nak buat...lipat kain!!

mysha said...

kaK..lipas kaIn ke lipAt kain???ekekekke

mmg lipAT kain tu tAK beSHhhhh...hanger suda kuikuikui

bagus nAWfal... t tlg umi Lagik yer..tolOng sePahkan hahahha

LYAfrina said...

oloooo.. comeynyerrr..
btl k nk tlg mama lipat kain ni???

Acik said...

woah, ada pembantu sukarelawan lar. comey plak tu .... seronoknya!

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat