Tuesday, October 4, 2011

So... So.... Marvelessss

salam semua
ari ni tak mo wat entry pasal dak kecik or hero-hero umi tu hehehe
lari jap dr entry cenggitu
ye la boring la kan asik asik citer mereka tu je kan ahakssss

so ari ni umi nak citer kejadian ari sabtu lepas
kali ni kejadian nye pasal masak-masak and makan-makan
hahahahahahahaha

ni la sup tulang marveles yg umi buat tuk lunch ari sabtu lepas
sgt sgt laaaaa sedap 
(ahakssss...puji masakan sendiri hehehehe)
ada ke yg meleleh tgk sup ni kihkihkihkih

citer nye ari jumaat 23 Sept 2011 ari tu ada jamuan raya tuk unit umi
so doc kat sini ada la yg bawa sup tulang yg dia masak sendiri
tu la 1st time merasa sup yg doc buat
sedap okey (^__^)

so dgn pantas (tak dek la pantas sgt pun, minggu pastu je)
umi mintak resepi tu dr doc
hahahahaa then bile dah berjaya so misi seterusnye opkos la nak kena wat kan

esok nye tu ari sabtu
so gigih la pi cari tulang kat pasar
umi beli kat pasar presint 8 tu je
dah dpt apa yg perlu tuk resepi tu maka nye balik umah bersilat la umi kat dapur hehehehe

bau tumisan herba sup tu
mak aiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
buat perut umi sefamily menyanyi riang mintak rase kihkihkihkih
yg tak tahan irfan leh plak gosok2 perut dia then cakap
umi....sedap nye bau ni...umi masak ape....lambat lagi ke nak makan...irfan rase perut irfan dah bunyi2
hahahahahaha...see dah tak tahan godaan dah si irfan (^__^)
yg en.papa lak masuk dapur...then cakap
(umi...tak pernah-pernah ada bau cenggini lam umah ni time umi masak...transform ek)
cakap sambil senyum2 kahkahkahakha

so dah siap masak terus hidang tuk makan
semua makan bertambah-tambah
suke nye umi tgk hahahaha

time hidang tu umi wat dua mangkuk
satu pedas and satu tak pedas
licin mangkuk tu ...puas ati tul bile masak semua tu habis dimakan
(^__^)
en.papa siap cakap lagi
bulan depan raya haji leh la masak sup ni
opssss!!! dah ada request tu so umi kena la wat kan

sampai ke mlm kitorg makan sup tu
isi-isi semua dah abis tinggal sup nye je
tu pun en.papa cakap jgn buang...simpan tuk mkn esok
walau pun itew hanya tinggal sup nye je
adussssss....penangan sup betul lah ekekekeke

happy blogging
 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

18 comments:

PinKy MoMMa said...

wahhh blh buka kedai ni mi hehehe..dh dapat byk permintaan dari heroes :)

nak rasa sesudu boleh?

Fyda Rahim said...

a'ah lah kak.. hari tu g mkn kt level akak.. skli doc suh mkn sup.. mmh beh sgt2 sup die.. pndainye akak msk sup tulang ni.. klu sy? tak taw la jadi pe.. tulang tu leh jd lembu blik kot.. hehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wow..mmg sgt2 marbeles..terliur..terus rasa lapar.. sedapnye bila dimkn time sup ni masih panas2 lg..yummehh. ^_^

LYAfrina said...

sedapnyer...
nnti musim raya korban..blh la buat sup tulang..dpt y fresh lg sedapkan.. ank sy mmg suka mkn sup, tp msti nk ltk mee/meehoon kt dlm tu

Anum said...

sedapnya

CIK JATT said...

terliur dah tengok nih. makan ngan bihun sedap nih

nUruL 'aIn (^_*) said...

fuhhh...tahniah kak!! menjadi jgk sup akak tu! so lps ni blh ar akak wat tuk ofis plak =)

...sWeeT uMi... said...

PinKy MoMMa, bukak kedai tuk family je boleh la momma...yg tuk lelain kena byk practise lagi ekekeke...

...sWeeT uMi... said...

Fyda Rahim, lawak la nko ni fyda....akak ni pun lam siri nak belajar masak2 lagi walau pun ank dah 3 ekekeke...

...sWeeT uMi... said...

LiLy @ MumMyQiStInA, tu la dok tgk entry ni pun rase cam nak sup tu lagi hahahaha...mkn panas2 perah asam limau bubuh lada perhhhhhh sodappppppp (^__^)

...sWeeT uMi... said...

LYAfrina,tu la kan...dpt yg fresh2 lagi meletop rase nye hehehe...

...sWeeT uMi... said...

Anum, best sgt tau...cuba la hehehe (",)

...sWeeT uMi... said...

CIK JATT, ahhh ngan mihun pun bleh...sbb dia sup kan leh masuk ngan mcm2...kuewtiaw, mee, nasi impit pun boleh...hehehe

...sWeeT uMi... said...

nUruL 'aIn, semangat nak wat kan harus la jd ekekeke....ish kalu tuk opis akk tak leh wat la sbb doc enna dah pegang tittle sup tu hehehehe

mysha said...

slurpppp..kaK eMah, sUp tUlang saTU...

GnieSyazni said...

wah2 mmg mabeles..hehe...gnie pnh try wat sup ekor je...sup tulang tak pernah try wat...tp kan...dua2 sup mmg mabeles rasanya..hehe

wanie said...

sedapnye sup tulang..wanie mmg suka sup tulang...share la resepi..leh wanie try..hehehe

lieyalatif said...

FUH KAK.....aku yg tgk gambar jek ni pun dah tau sedaaappp ni kak...

lieya tak penah lagi masak sup tulang ni..sebab tak konpiden nak rebus bape lame ha ha ha.....

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat