Thursday, November 17, 2011

Cayang Dia Beribu Lemon

hai!! hai!! hai!!
ari ni citer anak-anak lagi
tapi budak dak kecik tu...citer dak besar plak
hehehehe

kisah hangat smlm ngehhhhhhhh
citer nye smlm, umi tak tau la pe angin si irfan ni
kemain rajin lagi dia...semua benda yang umi suruh mesti dia buat
then bila time umi nak tukarkan pampers nawfal
bleh plak dia mintak nak tolong
bukan tolong amikkan pampers ke pe
tapi nak tolong tukarkan pampers hehehehehe
bagus tul ank umi ni...ni yang bertambah-tambah cayang kat dia ni heheheh

jom tgk pic kronologi nya
haaa amik nko siap pakai word kronologi lagi hehehhe
so layannnnnnnnnnnnnn (^_^)

memula bukakkan tape pampers tu
tgk kemain dok diam je nawfal time ni
dia heran kot bila irfan nak tukarkan pampers dia wakakaka

pastu tarik pampers tu kuar
hehehe time ni nawfal cam cenyum-cenyum malu plak hakhakhak

lepas dah lap-lap ngan wet tisu
pakaikan pampers yang baru
letak elok-elok bagi tak dek bocor hahahaha

then tape kan pampers tu 
time ni nawfal cam berebut plak abg dia 

nawfal cam dah give up dah
kasi abg dia je settle semuanya huhuhuhu

ha kan dah siap tu
perfect tul...pandai dah abg irfan yeayyyyyyyyyy

ok step seterusnya butangkan balik baju nawfal
nawfal elok je bg je abg dia dok godek-godek dia tu

ha time ni si mirul dah dtg nak kacau
bkn nye nak tolong ok
umi tak tau la mirul ni, kalu dia main ngan nawfal mesti nawfal nangis
kalu ngan irfan elok je ketawa bagai huhuhuhu

tgk nawfal dah naik rimas dah time ni
si irfan plak tak settle lagi keje nye huhuhhu

last bila umi dah marah si mirul tu terus dia lari kuar tgk tv
so senang la irfan nak settlekan keje nya
haaaaaa.kan dah ok tu
caya lah abg irfan
cayang kamo lebey hehehehehe

dah bleh harap dah irfan ni tuk tukar pampers adik
cuma skrg bila umi kata bile adik dah poo poo nanti leg la dia basuhkan
nak tau pe dia kata
opsss sory umi, tak nak la irfan...busuk...buwekkkkkk
kahkahkhakah...pandai dia ngelat yeh
tak pe la irfan...dah bleh tolong yg tu pun dah seribu rahmat tuk umi ni tau
cayang kamo ketat-ketat ekekekekeke

happy blogging
 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

11 comments:

Anum said...

hehehe
dh boleh harap si irfan nie
tahniah sis

...sWeeT uMi... said...

Anum, tu la...senang skit keje umi skrg ni hehehe..alhamdulillah...

Cik Rose Cute said...

Bagus la Irfan..boleh buat menantu Oppss!!!

missbby said...

wahh bagusnya abang..irfan ni berapa tahun umurnya?

lieyalatif said...

wah ....good job irfan....senang la ko kak...lepas ni irfan leh harap le tukarkan pampers nawfal.....

baik jek si nawfal mase abang die tukarkan pampers tu kan...nampak noo die suke kan irfan...same laa senario mcm kat umah lieya kak..dayyan suke kan si mia....kalo si mija datang main ngan die, siap le lepas tu dayyan nangis...si mija ni mcm mirul laa kak...kuat mengaco...pastu agaknye die main kasar kot....huhuuh

...sWeeT uMi... said...

Cik Rose Cute, menantu Opsss ngeh3 hehehehe

...sWeeT uMi... said...

missbby,alhamdulillah,senang skit keje umi pasni hehehe...irfan ni dah 6 tahun dah..thn depan darjah 1 (",)

...sWeeT uMi... said...

lieyalatif, agak-agak anak no.2 cam tu kot ekekekee...

Cho Zila said...

ala baguihnyerkan kalau dapat anak yang gitu tak yahler menjerit mintak tolongpun buat tak tahujer... semoga berterusan....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah..bagusnye abang..dah boleh harap uruskan adik..good boy.. ^_^

Ardini Humaira said...

wahh.. bagus jadi abang yg bertanggungjawab.. :)

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat