Friday, November 18, 2011

Dinosaur La Plak

yuhuuuu...ari ni dah jumaat
suka-suka sbb esok cuti hehehee
ok ok story kali ni pasal request irfan ni ha

bleh plak pepagi smlm dia request nak buku dinosaur
ni gara-gara dok tgk kenkawan dia la ni
kawan dia ada buku dinosaur....so dia pun nak gak la
sib baik mintak buku...bleh la umi and en.papa belikan
kalu mintak menan dinosaur mmg tak dpt la ye hahahaha

ni muka happy mirul
sbb dia dah jumpa buku dinasour pilihan hati nye ekekekeke
abg yg mintak dia pun nak gak
biasa la anak-anak kan (^__^)

irfan plak masih lagi dok mencari
umi dah ada jumpa satu buku dinosaur tu
tapi dia tak nak la plak
huhuhuhuhuhuhu

irfan yang muka malu-malu nak pose heheheheh

sementara dok tggu irfan jumpa buku pilihan hatinya
mirul dok usha-usha buku lain
cam dah boring pun ada huhuhuhu

ok tak ketinggalan dak kecik ni pun nak gak buku nye
tapi umi tak beli pun kihkihkihkih
skrg ni dak kecik ni kalu dukung mmg tak dok diam
kejap pusing sana kejap pusing sini
mmg penat umi kalu dok dukung dia
so nak ngelat umi sih en.papa je dukung kihkihkihkih

ni bagi dak kecik ni buku suh dia pegang
kejap je la dia pegang pun...pastu dia lepaskan huhuhuhu
dia pun dah boring kot dok tggu irfan ni

ok bila irfan dah siap pilih buku nya...kami terus kuar dari alamanda
tapi opkos la lepas dah bayar ye hehehehe

ooo ye nak tau irfan pilih buku pe
kata nak buku dinosaur kan...tapi dia tak amik pun buku tu huhuhu
nak tau buku pe
haaaa tgk pic bawah ni
ngelat betul la irfan ni...nak kena babab ngan umi ni 

irfan pilih buku planet earth
pilih buku ni pun sbb dia berkenan buku tu ada kanta pembesar tu
adoiiiiiiiii mcm tu ka pilih buku nye 
hurmmm layankan jeeeeee

buku pilihan mirul ngan irfan
Magnetik Dinosaur Land ngan planet earth

sekarang dah kena ingatkan diorg ni
tak leh beli menan byk sgt dah
kena byk beli buku...dah skolah kan
umi kata kalu nak buku umi beli kan
tapi kalu menan mmg umi ukur timbang tara dulu wakakakakaka

happy blogging
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

9 comments:

Diana @ bilakukatacinta said...

kak..seonok tengok bdk2 sukakan buku..sy suka pergi kedai buku/library..tp hubby tak mempunyai hobi yg same..So, nt bila dah ada anak...nak dia jd macam mamam dia ni..yg ala-ala ulat buku

lieyalatif said...

same cam lieya kak, menan2 takde dah...buku jek boleh...menan tuk dayyan jek boleh wakakakaakak....dah masuk sekolah ni kene strict sikit, tak leh main2 selalu....

seronok le anak bujang akak, dpt buku yg diidamkan ....mau dok belek jek tu .....

Anum said...

betul2, kena ajar anak2 minat membaca dr kecil

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Baguslah anak2 suka membaca..
amalkan dari kecik minat suka membaca.. ^_^

Ardini Humaira said...

bagus la kak bawak anak2 p kdai buku :)

Cik Ecah said...

sesekali shoping buku pun best kan kak....:)

Daddylicious said...

tak per layankan jer yg penting mahu membaca...:)

L said...

bagosnyer.. kecek2 ag suker buku..=)

jom bacer kejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/belajar-dari-alam.html

ikiqzana said...

mmg bagus galakkn ank2 beli buku.. seronok tengok ank2 seronokkan.

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat