Thursday, January 5, 2012

Gelagat Si Dia

salam semua
hohohohoho...byk ari tak berupdate blog ni yeh
maklum la tuan umah bz bebenor hehehehe

sempena tahun baru 2012 ni
umi mulakan citer ngan amer irfan ni
ank umi yg sulung ni dah masuk darjah 1
29 dis ari tu ari pendaftaran tuk skolah dia iaitu SK Putrajaya Presint 16(1)
so jom layan picas yg adoooooo ngeeeeeeeeeee

semangat nak skolah 
pepagi senang je kejut tuk bgn
then dah siap semua sibuk suh snap pic dia
tadaaaaa muak fresh di pagi ari hehehehehe

tolak dari umah kul 8 pg lepas minum pagi
sampai je kena cr nama irfan dok lam list mana
tang ni umi tak snap pic yer

dah tau dok lam list mana 
kena beratur plak tuk amik borang yg mana nak kena isi
tukang beratur nye opkos la umi hehehehe

sementara umi dok beratur
irfan dok la tggu kat tepi tu
ni muka boring ni tau
nerves pun adooooo
so layannnnnnnnnnnnnnnnnnn ahhahahahahaa
ntah ntah merenung nasib kat skolah baru hehehehe

bolat tul mata dia
time ni sibuk nk ajak en.papa g kedai beli air huhuhuhu
so en.papa layankan je
sib baik kedai kat depan seberang jalan tu je

ok ni la antara buku-buku/borang-borang yang nak kena isi

and sekali lagi tukang isi nye opkos gak la umi ni haaaaaaaaaaaaaa
isi umi jgn tak isi

time ni malas nye la hai nak ngisi semua tu huhuhuu
tapi apa kan daya ...isi kan jugak laaaa


sementara dok ngisi tu en.papa dok dgr taklimat dari guru-guru tentang KSSR

khusyuk tul dgr nye
sbb ni la part en.papa hehehehe
part umi plak ngisi borang-borang tu semua hehehehehe

skrg penilaian exam semua dah tak dek dah
so tak yah la nak sibuk-sibuk tanya ank nko dpt nombor brp heheheh
just leh tnya dapat band apa je
tang band-band tu semua sila la tgk pic yang bawah ni

dah siap isi semua maklumat yg diperlukan
umi lari kejap
bkn g mana pun
gi jenuh irfan kat kelas
hehehehehehehe

bile umi sampai je kat kelas ida
umi intai-intai la apa yang dia ngah buat kan
tapi kalu uols tgk pic bwh ni for sure dah tau kan pe jadi nye
happy nye dia...dok sembang ngan kawan-kawan baru
nmpk gaya cam dah kenal lama hehehehe
ramah tul...tapiiiiii
tak sembang ngan kwn laki ok...
asik dok sembang ngan kawan pompuan kat depan dia tu haaaaaa

ok yg ni pic umi snap bila dah selesai dgr taklimat dr guru pasal KSSR
kirenya ni time nak balik dah
tgk gaya irfan ni mmg tak dok diam
asik dok usik kawan-kawan dia je
org lain umi tgk diammmmmm huhuhuhu

 ha time ni dia dah kena sound ngan cikgu dah
sbb aktif sgt hehehehe
so dia dokdiam la kejap
kejap je ok...............

dah bleh balik dahhhhhh
skolah dia ada sediakan makanan kat kantin
so sementara nak tunjukkan kantin kat irfan
amik la makanan yg skolah sediakan tu
dpt mkn mee goreng terus diam....
lapor la tuuuuuuuu

sebelum balik bersnap-snap kat depan skolah tu dulu
1st pic ngan umi hehehehehehe

2nd ngan en.papa

ok la ...... tu la story pasal 1st day irfan kat skolah
abis sudahhhhhh hehehehehehe

*** skrg dah rutin umi tuk antar and amik dia kat skolah...maklum la en.papa kan jauh huhuhuhu
tghri amik dia dr skolah kebangsaan, antar plak kat masjid kat situ tuk belajar KAFA....mood penatttttt

happy blogging

 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

5 comments:

LYAfrina said...

hensemnyer dia dgn seragam skolah.. msti sgt2 eksited htr ank ke skolah kan.. x sabar nak rasai saat tu.. blajo rajin2 yer.

Ardini Humaira said...

bestnye akak.. anak dah besar.. dni teringin nak baby :D

...sWeeT uMi... said...

LYAfrina,...tu la bila dia pakai uniform skolah mcm2 perasan ada...dah besar rupe nye dia hehehehe...insyallah dia akan belajar rajin2 (",)...and insyallah Lya pun bleh merasai saat itew...amin (^_^)

...sWeeT uMi... said...

Ardini Humaira, insyallah ada rezeki dni ada la bby tu...amin (",)....umi pun cam tak sabar nak dgr brita gumbira dr dni ttg itew hikhikhik....

ikiqzana said...

Irfan senang dpt kawan.. Peramah nyer.

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat