Friday, January 13, 2012

Jom Skodeng!!!!

salam jumaat semua ye
ari ni jom kiter skodeng nak!!!
ish ish tgk je tajuk skodeng sepantas kilat bukak blog umi yeh hehehehehe
ala bkn skodeng apa pun
umi just nak ajak readers cayang skodeng rutin umi dari isnin hingga jumaat tetiap minggu ni 
heheheheheheheehe

1st sampai umi park keta siap2 kat medan selera presint 16 tu
terus beli tapau lunch tuk dia kat situ
pastu br la jd penunggu setia kat tepi tangga skolah tu
tunggu irfan kuar bile loceng dah bunyi (^_^)
tgk ni kemain senyum bila dah abis skolah
segak lagi ok ehehehehe
just neck tie tu je lucut skit

then lepas amik dia kat sk putrajaya presint 16(1)
terus pegi kat kete...letak beg dia lam tu
amik beg ngan baju melayu putih tuk skolah agama

lepas tu baru la bg dia mkn
oh ya...umi teman dia mkn kat dalam surau medan selera presint 16 ni
sbb nye kat luar tu dah tentu2 penuh 
means tak dek meja kosong dah
al maklum la lunch hour huhuhuhu
tgk berselera dia mkn
setakat ni kalu beli nasi sebungkus ni boleh la dia abis kan sorang
yang ni menu nye nasi ayam kukus
mmg dia suka mkn ni hehehehehe

lepas abis mkn...bw plak dia kat bilik persalinan ni
kat sebelah surau tu je
ari-ari (isnin-jumaat) mmg kat sini je la umi bg dia mandi
sbb nye keselesaan nye tu ada
dia pun suke mandi kat situ sbb selesa kata nya
(^__^)

dah siap mandi...pakai bedak wangi-wangi
dah sikat rambut kemas2...
encem sudahhhhh ekekekekeek
terus masuk lam kete
tgk nmpk segar kan...al maklum la baru lepas mandi
kat pic bawah ni beg pink sebelah kiri irfan
 tu la beg yg umi guna tuk letak tuala, sabun mandi, bedak and sikat 
baju melayu putih tu plak umi just hang aje kat lam kete
kalu lipat kang berkedut plak huhuhuhu

ok dah sampai skolah agama dah
tuk irfan ni umi antar dia belajar agama/KAFA kat masjid presint 16 tu
sebelah skolah dia je
umi tak antar sampai lam kelas...sampai kat luar je
bagi dia berdikari skit 
oh ya skolah petang ni dia tak perlu pakai kasut
just pakai selipar je
sbb senang dia nak amik wuduk tuk solat asar berjemaah nanti
tu request dari ustazah kat situ

maka nye tamat la rutin umi ni
ari-ari (isnin-jumaat) cam ni la rutin umi
opsss jumaat maybe lain skit kot
sbb rehat lama kan
biasa nye kalu tak g alamanda...umi balik umah je
hehehehehe

happy blogging


 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

9 comments:

GnieSyazni said...

Respect umi, walaupun sibuk bekerja..sempat nak uruskan anak-anak :) Irfan ni ketua kelas ek umi, die je yang pakai neck tie..hehe

...sWeeT uMi... said...

GnieSyazni, tq gnie...camni la bila dah jd ibu heheheh...eh dia bkn ketua kelas..kat school dia semua pakai neck tie tu, may be dah balik skolah so diorg bukak la...irfan ni lam kete baru dia bukak tie tu ekekeke...

lieyalatif said...

hik hik hik..suke entry ni kak....lieya pun tgh edit2 gambar pasal nie, rutin amik anak n siapkan mia....same jek mcm akak....heheeheh,....tu le kak, nak biar die siap sendiri mcm kesihan kan kak.....lagi pun kalo kite siapkan siap mandi, so segar bugar le sikit kan kak....takle ngantok dlm kelas gitu....

...sWeeT uMi... said...

lieyalatif,hehehe camni la kan bile dah ada ank skolah kan...part yg paling best irfan kata dpt mandi kat situ ekekeke...sejuk air nye....ok ok pasni akk tggu entry kamo plak winkwink(^_^)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

laaaaaa tinggalkat putrajaya tue ke? ila baru balik dari presint 15..yg kat jalan diplomatik.yg kat mydin tue..ila pg spa true harmoni sebaris dgn 7eleven..ila beli groupon..ok spa tue tak mengecewakan

LYAfrina said...

huhu.. agk padat gak kan rutin.. tp xpela.. demi masa dpn anak.. lya pon x sbr nk rasai pgalaman ni..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Padat jadual ummi..
Tak sabar juga lily nak tunggu Qis sekolah ni..macamanalah agaknye nnt..^^

Izan Ishak said...

hensem n wangi je lepas mandi ye abg irfan...

eima said...

surau ar rahman ke yg kafa tu .. sy pun dok cari kafa utk anak tahun depan ...

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat