Thursday, January 12, 2012

POWDER kasut

yuhuuuu...salam ari khamis semua
ari ni umi nak citer pasal ank sulung ni ha
kan sekarang dia dah darjah satu
opkos la dah ada kasut tuk dibasuhkan hehehe
so ari sabtu ritu dia basuh kasut dia sendiri
tak nak basuhkan tuk dia
nnti lain kali dia tak nak basuh plak
tapi kan pic dia nbasuh kasut tu tak dek la ye sbb time tu umi nak g make up class tu huhuhu
yang ada time dia powderkan kasut nye je

ha tgk la pic bawah ni
baik nye port tuk powderkan kasut tu
atas toto ok
bile umi suh wat kat luar
bleh dia ckp tak nak
reason sbb kat luar panas huhuhuhuhu

time ni si kecik tu pun sibuk nak kacau abg dia powderkan kasut
alih-alih kena marah terus majuk cari umi huhuuhuhuhu

ni cam muka geram sbb tmpt yg dia sport tu tak dpt
ye la 1st time kan
so umi ckp la elok-elok kat dia
buat je mana yg dpt dulu
then yg tak dpt tu umi ajarkan la cemana nak wat nye

tadaaaa...dah siap dah
tapi ni baru sebelah je yeh
yg sebelah tu tak dek la plak umi snap nye
kirsatu pun dah cukup la kan
yg tak tahan abis toto tu kena powder tu
nak marah kang lari mood dia nak powder kasut tu
so biarkan je la tuk kali tu
len kali dah tak leh wat atas toto dah
bagi special treat skali je yeh hehehehe

anyway ajar dia awal-awal cara tuk basuh ngan powder kan kasut
sbb nanti senang la pasni tak dek la nak bergantung ngan umi or en.papa lagi
selesai sudah bab powder ni hehehehe

happy blogging
 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

14 comments:

Huda said...

haritu saya yang basuh kan kasut dia, sebabnya saya tak puas hati nengok kasut dia kotor..tapi minggu ni nak bagi dia kapur kasut sendiri gak pasal senang je kan..

Ardini Humaira said...

dedulu kalo tak sempat basuh kasut dni powder je hehehe

LYAfrina said...

btl2 mgimbas memori lama.. rindu lak nk kapur kasut.. tp zaman dulu igt x y guna span tu.. y ni dah canggih..terus gosok ke... siap bau wangi lg kan

...sWeeT uMi... said...

Huda...memula ni bleh je kan tlg basuhkan tapi make sure dia tgk kiter basuh then lain kali leh la dia wat sendiri...ye la dah tau cemana gaya nak basuh kan hehehehe...aahhh bab kapur kasut tu senang je, mesti dia suke buat ekekeke....

...sWeeT uMi... said...

Ardini Humaira...hehehe tang tu umi pun pernah wat...darurat rase nye time tu ekekekeke

...sWeeT uMi... said...

LYAfrina...btul tu...dulu guna yg span tapi skrg dah canggih kan senang je nak kapur skrg ni heheheheh...apply cam tu je...

Anum said...

senang sekarang

LiLy @ MumMyQiStInA said...

ingat zaman sekolah dulu..
klu malas basuh kasut..kasi kapur jer kasut tu..a'ah betul ckp Lya..dulu guna span..skrg senang sikit..

wanie said...

rajin abg kapur kasut sendiri..teringat zaman sekolah2 dulu..basuh kasut sendiri, kapur kasut sendiri..kekadang tu time malas, kapur je..hehehe

...sWeeT uMi... said...

Anum...zaman dah maju skrg kan hehehhe (",)

...sWeeT uMi... said...

LiLy @ MumMyQiStInA, tu la kan ...tak dek beza un dah basuh then kapur or kapur je terus without basuh...hehehehe...tapi bau nye jgn ckp la hahahahaha...malas nye pasal (",)

...sWeeT uMi... said...

wanie...nmpk gaya nye bile malas ramai gak yg terus kapur je hehehehe...kenangan skolah ni mmg indah kan...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

hehe tetiba tingat zaman budak2 dulu

Izan Ishak said...

anak2 izan kalau bab kapurkan kasut ni si abg dah boleh buat sendiri. si adik blm lagi. tapi yg tak puashatinya bila tgk tak rata. ummi lah kena ratakan semula.

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat