Tuesday, February 28, 2012

Moh Kite Mkn Murtabak Singapore

salam semua
ari ni nak citer pasal makan-makan
kisah nya ari sabtu lepas kitorg gerak gi bangi
tujuan asal nak cari kedai kek tapi non jumpo huhuhuhu
alang-alang dah sampai bangi ni terus la singgah kat sini
pekena nasi ngan sup
segala mak neka sup ado...and pada tekak kitorg sup kat sini sedap
ala kedai nye kat sebelah pos office tu je

dan alang-alang dah sampai sini
umi pegi la kedai sebelah tu oder martabak singapore
ari tu nak oder tak dek so kali ni umi oder 2
kihkihkih.......oder pun yg satu lapis je


antara jenis murtabak yang ado
kambing, ayam, daging.......umi oder murtabak inti kambing ngan ayam
(^__^)

ni antara rega yang dapat umi snap
time dok tunggu murtabak tu masak 
rase nye ni rega lama sbb time umi bayar tu ada beza skit dalam rm1 gitew

tgk la muka budak ni
menjejes-jejes air liur tu....mesti dah tak sabar nak mkn tu heheheheh
tambah plak ralit dok tengok abg tu wat murtabak
kembang kempis hidung tu ha wakakakakakka

tunggu pun tak lama....dalam 10 minit dah siap
balik umah terus sambung makan...............makan panas-panas sedappppppppppppp ooooooooooooooooo
ni la rupe nye....umi suke makan martabak singapore ni sbb inti dia banyak hehehehe

buka je bungkusan tu dapat bau aroma daun pisang tu
perggggggg kecur liur ni ....pada hal br je lepas makan nasi
cemana la tak gomok ni huhuhuhuhuhu

budak baju merah tu la org yang tak sabar nak mkn (cover line ni hehehe)
time ngah bukak tu dia dah siap dok bersila tunggu nak ngappppppp
senang hati bile dia laju / berselera nak mkn
abgs nye tak yah ckp la....laju je masuk mulut diorg
yang si kecik ni dok la tggu org suap .....ciannnnnn huhuhuhu

ok la tu la story kali ni
hurmmmm pasni apa la gamak nye story yg nak up kat sini huhuhuhu
cam kering idea dooooooooooooooooo

happy blogging
 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

5 comments:

lieyalatif said...

pergh....kite yg tgk ni pun dah kecur....tapi tu laa dok bace kat menu die tu ade roti milo plak kan...sure budak2 ni suke...dah le mia mija hantu milo!

Izan Ishak said...

cam best je murtabak singapura tu. kalau pegi jalan2 bangi pasni bolehlah cuba..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sedapnye..lily tgk pun boleh kecur liur..Tak pernah lagi mkn murtabak s'pore..1st time juga dgr nama nmurtabak ni..

LYAfrina said...

wahhh..dapnyerrr.. lya dh bthn x mkn martabak..martabak singapore dgn y slalu kt psr minggu tu sama k x yer??

ikiqzana said...

nmpk sedap tu.. kecur dah air liur.. hihihi

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat