Monday, March 26, 2012

Geledah Apa Tu?!!!

salam semua
tetiba rase cam blur nak taip entry kali ni
ntah apa la ntah ye hehehehe

kal ni citer pasal geledah
waktu kejadian adalah pada minggu lepas hari khamis
time ni mr.papa sibuk dok buat rutin harian
apa lagi kalu bukan pasal jadual sekolah irfan 

yang tak tahannya ada plak assistant mlm tu
budak tu siapa lagi kalu bukan si nawfal tu

jom tgk apa yang dia dah tolong mr.papa tu
jom!!!jom!!!jom!!!
dgn hanya berbaju dan berseluarkan pampers sahaja
gigih dia nak tolong mr.papa
rasanya kalau teknik dia betul...dah boleh kot dia masuk dalam beg tu kihkihkih

keluarkan dulu buku-buku yang ada dlm beg tu
termasuk la pensil color semua
nak make sure beg tu kosong kan
keluarkan semua selagi ada barang dalam tu
tgk gaya cam dah pro dah...mcm dah biasa ngan tugas tu wakakakaka

korek lagi dalam-dalam...mana tau jumpa lagi yang terselit2 kan
ni betul-betul gigih ni
berpeluh-peluh kat kepala tu haaaaa

dah la rambut tu jarang-jarang ada
nmpk sgt kekilatan kat kepala dia tu akibat peluh kuikuikui

ok rasanya dah abis semua barang dalam beg tu dia keluarkan
then agenda seterusnya seperti yang umi dah agak 
rajin dia tolong mr.papa tu ada makna 
yupp siapa yang boleh agak tu betul la tu
mmg dia nak masuk dalam beg tu
tapi tak dpt sbb salah teknik huhuhuhu
umi pun tak dek la nak tolong dia
kang dah tolong skali...slalu plak dia nak masuk dlm tu huhuhuhu
last dah give up..dia biarkan je beg tu
so tugas mr.papa plak la nak tolong kemaskan balik semua yg nawfal dah 'kemas'kan tu

happy blogging
 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

10 comments:

Lyana@Mely said...

huwaa... die nak xplore ape ade dlm beg.. nanti dah sampai mase nak oi sek dah tau sume..kkekkee

Anum said...

ala cutenya si kecil nie

PinKy MoMMa said...

aunty rinduuuuuu sgt ngan dak kacak ni hukhukhuk..meh ciommmmm skit bau masham masham baby tu ;)

umi nape kek bawah tu nampak sgt kerlasssss dan sedap teramat huhu..leh amik order la camni..

lieyalatif said...

hahaahaha...abis sume nawfal keluarkan yeak...puas ati die dpt tgk ape yg ade dlm beg tu .....same ngan dayyan le ni kak oiii...manjang suke selongkar beg akak2nyer....

...sWeeT uMi... said...

Lyana@Mely...tu la mcm gaya tak sabar nak g school pun ado kan hehehe...dia ni mmg suka bab2 selongkar ni huhuhu...yg parah umi nye la nak kemas .....

...sWeeT uMi... said...

Anum...cute ek...lg cute ngan masham2 dia tu hehehehe...tq dear ngeeee (^_^)

...sWeeT uMi... said...

Pinky Momma...cium la masham2 saya ni hehehe...kek bawah tu cam SR org kata, bkn umi kata ye hehehe..amik oder???...oh tidak, tidak berani lagi...takuttttt...larikkkkkkkkkkk hehehhe (^_^)

...sWeeT uMi... said...

lieyalatif...mmg ni la kot keje budak2 baya diorg ni...mmg ngah explore tuk belajar kan huhu...kiter ni asa ibu redhoooo je la huaaaaaa...

LYAfrina said...

olorr..sweetnyer,.. mujur dia x msuk dlm beg tu.. hik2... dia eksited nak tau apa y ada kt dlm beg tu

ikiqzana said...

nawfal.. tgh rajin ler tu. hihihi

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat