Thursday, March 22, 2012

Kek Special Dari Umi Utk Mirul

salam semua
huhuhu baru ari ni boleh update blog
bz dgn surat-surat urgent kuikuikui

ok ok ari ni nak cerita pasal besday mirul
18 mac ari tu besday dia...maka nye genap la umur dia 5 tahun
kami semua tak dek la wat sambutan meriah pun
simple mimple je ekekekeke
dia ada mintak kek ...so umi pun penuhi la permintaan dia tu
kebetulan plak umi baru dapat dua resepi kek yg mudah
mmg bersemangat kobar la nak wat kek tu tuk dia 

pasal resepi kek tu umi citer later later ye hehehe
kek pertama yg berjaya disiapkan
Kek Lapis Cheese Pesona!!!!
yg ni irfan dah chop ckp kek peberet dia 
eh!! bleh plak cam tu kan hehehehe

si irfan yg sibok je nak potong kek mirul
so bg je dia posing ngan kek tu
sbb kan kek ni yg siap dulu maka nye opkos la yg ni dipotong dulu (^__^)

then baru la si mirul a.k.a besday boy plak posing ngan kek tu

budak ni eksyen je cam nak potong
tapi takut salah potong
at last suh umi gak yg potong kuikuikui

dalam dok sibuk-sibuk si abg nak potong kek tu
ada la sorang budak yg dah lama dok intai-intai kek tu
kira nye dah aim la 
sape lg kalu bukan budak comot ni
ni dalam percubaan dok mintak kek tu dr abg-abg nye

tgk tu kemain lagi dok ngintai-ngintai kek tu
dia bajet umi tak nmpk dia tu kot hehehehe

tersengih bile dia tau umi dapat detect dia dok intai-intai kek tu 
last bg gak dia rase kek...mmg bersuap-suap la kan
suka yg amat...risau je takut dia sakit perut huhuhuhu

ni umi close up pic kek tu
ada sape-sape yg dah meleleh??...nantikan resepi dari umi di next entry ok (^__^)
sgt-sgt senang nak sediakannya
no need tu kukus or bakar
sumbat lam peti ais ajok kihkihkhih

second kek yg berjaya umi buat adalah 
Yogurt Blueberry Cheese Cake
mmg main ngan chesse chesse je ekekekeke
yg ni pun tak ketinggalan di aim oleh budak yg sorang tu
tgk la tgn sape yg nak capai kek tu
kemain lagi dia kan
tapi cam biasa dpat gak dia rase hehehehehe

umi kasi close up skit
amacam...ok????...teringin????
mmg best ini kek tau
kuar dr peti ais yg sejuk2 tu kan
bleh rase cam dok mkn escream
mmg sgt yummy...sampai kan jiran umi igt tu kek SR
winkwink kembang idung kejap (^__^)
orait tu je yg dpat diciter kan kali ni
nantikan entry pasal resepi kek tu nanti yeh

happy blogging

 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

3 comments:

Anum said...

wow sedapnya

lieyalatif said...

wah kelas ko kak...skrang main buat2 sendiri jek hah kek...kagum aku.....nampak sedap tu....lagi2 cheese...uih mmg berantu tahap gaban aku kak oi!

ikiqzana said...

senang nyer buat x yah kukus atau bakar.. x sabar tggu resepi di next entry..

buat birthday boy.. happy birthday sayang.

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat