Tuesday, March 13, 2012

Jatuh Cinta!!!

salam semua
ari ni umi nak citer pasal satu produk yang buat umi JATUH CINTA hehehehe
produk apa la tu kan (^__^)
sape pernah dgr produk MARY KAY
kalau ada yang tak tau boleh la mintak mr.google carikan info nye ye

citernya ari ahad 4 mac 2012 ari tu umi ngan kawan umi a.k.a shasya mohamad 
pegi la bengkel penampilan diri ni
bengkelnya buat kat area shah alam 

terima kasih ye shasya sbb sudi invited akak hehehehe
oh ya bengkel ni adalah FOC je
wink wink wink
untuk bengkel kali ni peserta adalah seramai 13 orang

memula isi borang profail kecantikan peribadi ni
kegunaannya utk spesifikkan produk mana yang sesuai ngan kulit kiter 
semua tu selepas beauty consultant dah bg tau 

ni la pn shasya...khusyuk dok isi borang profail tu hehehehehe

kat meja disediakan cermin, besen air (tuk cuci muka)...sorang dapat satu

tak ketinggalan gak disediakan set produk skincare mary kay kat setiap meja

ni muka org yg teruja nak tau pasal produk mary kay ni hehehehe

selepas selesai bengkel ni feed back yang boleh umi bg....
hurmmm umi just jatuh cinta dengan produk masker nya dan Eye Makeup Remover
yang lelain tu cam biasa-biasa je
tu bg umi la...org lain tak tau la ye hehehehe


ni la eye makeup remover tu
nak tau nape dia BEST
haaaa sila baca info ni (^__^)



1) Ia dapat menanggalkan mekap mata seperti celak dan eye shadow dan gincu bibir dengan mudah. Kelopak mata tidak lagi perlu ditonyoh kuat untuk menghilangkan mekap mata walaupun ketika menggunakan mekap kalis air.

2) Ia bukan minyak. Eye Makeup remover is adalah gabungan air dan silikon. Bolehkah kamu lihat ada dua lapisan dalam botol pencuci mekap mata ini? Di atas silikon, di bawahnya air. Apabila digoncang, kamu akan dapat melihatnya seperti di gambar bawah. Gabungan air dan silikon membantu merawat bahagian mata dan bibir luar dan dalam. 

3) Ia tidak memedihkan mata. Jika kamu mencuci bahagian mata
yang masih bercontact lens, ia tidak merosakkan contact lens kamu. Pencuci ini tidak merosakkan kulit bahagian mata dan bibir, jadi ia selamat pada contact lens juga!

4) Bagaimana cara menggunakannya?
a) Goncang botol sehingga air dan silikon bercampur.
b) Basahkan cotton pad beberapa titik dengan pencuci ini.
c) Sapu dengan lembut pada mata, kulit mata tidak perlu ditonyoh kuat sehingga beberapa kali. Memadai buat sapuan lembut dari hujung mata luar ke sudut mata dekat hidung, bawah ke atas.
d) Apabila semua mekap mata sudah bersih, ia sudahpun bersih. Tidak perlu bilas dengan air.
e) Tidak perlu cuci dengan pencuci wajah. Malah, jangan sekali-kali buat begitu.

ok dah tau kan nape umi JATUH CINTA ngan produk ni kan (^__^)

lagi satu produk adalah masker 

lepas umi pakai masker ni....iaitu selepas15 minit
umi bleh nampak result yang best sgt
mana tak nye...garis-garis halus kat bahagian pipi (area lekuk kat pipi tang kite senyum tu)
boleh hilang....then pipi nmpk lebih anjal ke atas...means tak nmpk pipi jatuh
hehehe...yang ni mmg BEST
pasni mmg target nak beli produk ni hehehehe
pada sape-sape yang nak try 2 produk ni mmg dialu-alukan
wink wink wink (^__^)

happy blogging
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

14 comments:

LYAfrina said...

PRODUK NI agak mahal kan.. tp mmg elok kan..

lya tanggal makeup dgn baby oil je..sesekali beli y silky girl tu.

nUruL 'aIn (^_*) said...

ngeee, nnt share2 la info yg dibelajar k =)

...sWeeT uMi... said...

LYAfrina...produk ni mmg mahal, tapi beauty consultant tu kata berbaloi pakai sbb dia leh tahan 5-6 bulan...tambah plak semua bahan dlm tu adalah dr tumbuhan (^__^)

...sWeeT uMi... said...

Aien...hehehe boleh aje...yang ni no RAHSIA kahkahkah...(^__^)

Anum said...

x silap anum produk nie mahal kan

...sWeeT uMi... said...

Anum...mmg mahal, umi pun tak mampu nak pakai skrg...maybe bila ada rezeki lebih nanti...sbb produk ni best base tumbuh-tumbuhan....(^__^)

...sWeeT uMi... said...
This comment has been removed by the author.
anne said...

amboi umi dah up stories.... ishhhhh... x bleh jadi ni.... Puan Shasya bila nak bawa saya pula?

lieyalatif said...

wah lepas ni makin anjal le akak kite ni ekekeekekk.... tu le kak, bile dah nak masuk usia 30an ni kene mule jage keanjalan kulit kan....

...sWeeT uMi... said...

anne hehehehe...up jugak la cuma lambat skit ekekekeke...

...sWeeT uMi... said...

lieyalatif..ishh tak dek la...akk bese-bese je hehehe...tp mmg kena jaga la kan sbb dah berumur kuikuikui....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

kakak lily guna produk ni..dia cakap mmg bagus..sgt berkesan..tapi tu lah..harga sgt mahal..sesuailah dengan keberkesanan produk ni kan...

Syazni SimplyStyle said...

wah suke la produk natural base..tp natural base semua mhl2..huhu

Izan Ishak said...

wahhh.. menarik je review umi ni. tapi tulah... yg mahal tu selalunya berbaloi kan. tak rugi beli...

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat