Monday, March 12, 2012

Tersepit Daaaaa....

salam semua
fuhhhh seminggu rase nye blog umi ni tak berupdate
bkn pe anak (nawfal) tak sihat kan
so haruslah focus pada dia je huhuhu
tambah plak tak brp nak ada bahan tuk update blog huhuhuhu
maka nye hari ni umi update kan blog yang dah nak bersawang ni dgn citer dak kacak tu heheheh
so moh le layan citer ni

kejadian ni berlaku time umi cuti tuk jaga dak kacak ni
budak ni kalu demam mmg tak nmpk cam demam
aktif ngan ligat nye tak ingat yg dia tu sebenarnya demam
pic kat bawah ni nmpk kepala dia je 
agak-agak nape ye
ha meh sini nak citer kihkihkih
ari tu yang ada kat umah, umi dengan dia je la
abg-abangnya semua sekolah kan
so mati kutu gak kot nawfal ni sebab tak dek geng nak main
biasanya da je abg-abg dok melayan dia or dok nyakat dia
ari tu tak dek plak, hurmm mesti dia pelik je hehehehe

makanya dia pun main la sorang-sorang
cam yang semua readers tahu, dia ni kalu main mesti suka tempat yang sempit-sempit kan
so ini la yang terjadi
dia ni pandai je amik tempat-tempat sempit
alih-alih terlekat kat situ
dah tak reti nak kuar dah huhuhuh

memula dia masuk bawah kerusi tu...then dia nmpk ada ruang kat atas tu so dia berdiri la kat celah-celah tu
pastu sekali bile dia nak kuar dia dah tak ingat kot cemana gaya nak kuar tu huhuhu
result nye jadi lah cam pic ni

menangis tu tidak la kan
tapi mulut tu bising je la sbb tak leh nak kuar kan
dia ingat dia kuat sangat la kot nak tolak kerusi tu huhuhu
umi yang tgk tu senyum gelak-gelak je lah
lagi suka umi dok gelak-gelakkan dia
sambil-sambil tu buat-buat cam marah kat dia la
ada gak la dia cebik-cebik kan hahahahaha

dalam 5 minit cam tu kot umi pun tolong la dia kuar dari situ
dah dpt kuar tu ingat kan dia dah serik la kejap kan nak main kat situ
ooooo tidak dia tidak serik ok...tak sampai satu saat dia wat balik
masuk lagi kat situ then berdiri huhuhu
sebab kan malas umi nak tolong tiap kali dia tersepit kat situ...terus umi tolak je meja tu ke tepi
haaaa amik dah tak dapat dia nak main sempit-sempit tu ekekekeke

****minggu ni cuti sekolah maka dengan rasminya umi pun cuti gak la hehehe, cuti jd runner ekekekek...irfan tu umi tumpangkan kat daycare sekolah mirul, suka la mirul sbb ada geng nanti hehehehe****

 
  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

2 comments:

Anum said...

heheh
kecik sangat sis

...sWeeT uMi... said...

Anum...tu la kecik sgt...berat pun 8.3 kg je ni huhuhuhu...

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat