Monday, July 16, 2012

Budak Comot Dalam Kete

Salam semua
Mood blogging sudah mari...walaupun keje byk yg menunggu tuk disiapkan
Cari gak masa tuk blog cayam ni....eh eh tak luper gak tuk readers ....ngeeeeee
Dlm dok hitung-hitung hari....hujung minggu ni dah masuk bulan ramadhan kan
Tak sabar rasanya nak start puasa...hope tahun ni dapatlah puasa penuh cam tahun lepas....insyallah (^___^)
 
Ok berbalik pada citer blog kali ni
Kisah budak comot dalam kete
Budak yg dimaksudkan tu .....opkos la budak nawfal kan
Cam biasa rutin petang umi nak kema amik semua heroes
Dia punye turn camni....nawfal--->irfan--->mirul
Kalu dah nawfal yg dulu,masa dlm kete mesti la lama
Tambah plak utk bulan puasa ni umi amik WP1.....
Balik 4:30 ptg...irfan abis skolah kafa 5:30 ptg
Adehhhhhh.....mmg lama kan
Selalu bekalkan tuk nawfal susu sebotol...so ngam ngam la sampai umah
Bila dah kes balik 4:30 ni....mmg tak sempat
So kali tu tak dek spare bekal pe pe pun....just ada lolipop je
Nak tak nak bg la nawfal....kes nya dia dah ngamuk huhuhuhu
 
So skrg jom jamu mata-mata korang dgn picas yg dpt umi snap ni
Enjoyyyyy ye (^___*)
 
Bila tgk pic ni...apa yang korang leh komen?
Dapat lolipop terus diam.....tak dek dah adegan tendang-tendang kerusi or tarik-tarik belt seat tu
Huhuhuhu...sungguh pandai ini budak.....
Sekalinrasa....ermmmm shedap...
Terus menikmati kesweetan lolipop tu....ngeeeeee
Tak dek dah muka nangis-nagis....hanya senyuman manis terukir di wajah sbb dapat rase lolipop yang manis ekekeekeke (eh! Cam pantun lak)
Comot dah budak ni
Time ni konon nak bg umi rasa gak...means share-share la kan
Hurmmmm tak dek maknanya...dia acah je tu
Ouwwwww...sungguh bijak ahahahahaha
Ok....bila dah layan lolipop tu sambil layan gak perasaan time umi drive....tambah lagi dgn alunan muzik dr radio kete....tup tup tgk.....dah tido rhupenya budak ni
Lena je...lena dgn muka yang comot huhuhuhu
Semua comot daaaa....bkn mulut je,tapi tgn pun
Abis kerusi nye skali dpt penangan manis tu
Ni pic close up kat tgn comei tu
Berkilat and melekit-lekit
Sampai je umah....dah angkut semua barang dlm kete....baru la angkut budak comot ni
Siap basuh mulut tgn tu semua....letak atas katil...still layan tido
Tambahan tuk tugas umi petang tu....basuh seat kete dia plak
Sental skit je tang belt tu.......
Mood time tu....penat tapi happy (gelagat anak-anak boleh buat kiter lupe pasal penat or marah kan)
Orait readers....abis dah kisah kali ni
Hope korang enjoy ye.....esok sambung citer lain plak ekekekee
 
Happy blogging

9 comments:

Huda said...

alala sweetnya, dahlah makan sweet, muka pun sweet jer kan..

...sWeeT uMi... said...

Huda...semua nya pasal sweet kan hehehe...

sHeeMa DeaN said...

sure meleket leket tgn tu... ni kalau kaysah dapat lolipop nie.. pun sama laa kekdahnyaa...

Suhana Shuib said...

anak Su pon camtu gak..pantang nampak lolipop.. tapi bila melekit tu yg x tahan.. hihi..

...sWeeT uMi... said...

sHeeMa DeaN, budak mmg suka lolipop kan...tang melekit tu yg tak tahan...adehhhhh

Ardini Humaira said...

hoho abis tangan dia :D

Gnie Syazni said...

eh eh makan lolipop sampai tetido..hehe lolipopnya dah kemana menghilang tu :D

IntaNBerliaN said...

hehhe... habis tangan pun comot yer... sampai terlena mkn lolipop.. hihii

fieda said...

tu dia..nasib abik tak kena hurung dek semut..

 

Copyright © 2013 LOVE UMI PAPA | Designed by Cik Bulat